Wie zijn wij, wat drijft ons?

Reisarchitect Saskia Reinders

Velen onder u zullen zich er wellicht over verbazen, maar mijn allereerste baan was als fysiotherapeut. Mijn passie heeft echter altijd gelegen in de reiswereld. Vroeger riep ik dat ik reisleidster wilde worden. Dat is het niet helemaal geworden, maar wel heb ik het roer omgegooid door opnieuw de schoolbanken in te duiken en toerisme te gaan studeren aan de NHTV in Breda. Ik heb de internationale opleiding gedaan waardoor ik verschillende inkijkjes heb gehad in toeristische bestemmingen wereldwijd.

Na mijn afstuderen ging ik op zoek naar een geschikte baan. Via mijn scriptiebegeleider kwam ik in aanraking met twee projecten in Afrika. Helaas werden beide projecten op de lange baan geschoven. Omdat mijn interesse was gewekt en Afrika altijd al een bijzondere aantrekkingskracht op mij had, ben ik op zoek gegaan naar een baan waar ik mijn talent voor organiseren en mijn belangstelling voor Afrika kon combineren. Zo ben ik terecht gekomen bij Gemsbok Reizen. 

Inmiddels maak ik al bijna 15 jaar meerdere malen per jaar reizen in Zuidelijk- en Oost Afrika & Zuid-Amerika om bekende en nieuwe plekjes te verkennen. Of u nu wilt genieten van de rust en ruimte in Namibië of onder het genot van een uitstekend glas wijn wilt genieten van het goede leven in Zuid-Afrika of ruige routes wilt rijden in Patagonie, bijna alles is mogelijk. Graag organiseer ik samen met u de perfecte reis toegespitst op uw persoonlijke wensen, waarmee u herinneringen creëert om nooit te vergeten.

Sinds 2022 heb ik het stokje van Ellen overgenomen en ben ik naast uw vertrouwde reisadviseur nu ook eigenaar van Gemsbok Reisarchtecten, zoals Gemsbok Reizen vanaf nu zal heten. Voor u verandert er niet zo veel; we bieden nog steeds creatieve maatwerkreizen naar dezelfde bestemmingen, waarbij we u ontzorgen bij het hele proces. Wel zult u zien dat er een aantal zaken wel veranderen en dat heeft met name te maken met een andere look-en-feel/ uitstraling, waarvan u al een en ander op de website kunt zien. Deze zal in het komende jaar nog verder aangepast worden. Een andere belangrijke verandering is dat de locatie in de toekomst het prachtige Breda zal zijn. 

 

Reisarchitect Ellen van Zandwijk

Sinds 1999 draait mijn dagelijkse leven om creatieve routes, prettige accommodaties en bijzondere excursies in Zuidelijk Afrika. Mijn eigen reis begon in 1993 met een reis van 6 weken door Zuid Afrika waar ik onder de indruk raakte van de natuur, de mensen en de bijzondere samenleving.

Vaak wordt mij gevraagd of ik een achtergrond heb in het toerisme. Nee, eigenlijk niet. Wel heb ik in diverse banenbruikbare ervaring opgedaan. Een aantal jaar heb ik als planner en manager in een transportbedrijf gewerkt. Tijdens en na mijn studie Communicatiekunde aan de Universiteit van Utrecht ben ik enkele  jaren als tekstschrijver werkzaam geweest. Zeer praktische beroepen waar ik nu mijn voordeel mee doe.

Vanaf 1993 heb ik Zuid-Afrika, Namibie, Botswana en andere zuidelijke Afrikalanden veel en vaak doorkruist. Ik ben gezegend met een goed geografisch gevoel en geheugen en ken grote delen van deze landen (vooral Zuid-Afrika) bijna op mijn duimpje. Deze kennis gebruik ik natuurlijk dagelijks om nieuwe routes samen te stellen, maar ook om onze travelsites zoals OpreisnaarZuidAfrika.nl te schrijven. Vanaf 2009 ben ik ook op ontdekkingstocht in Zuid Amerika gegaan en heb ontdekt dat er fantastisch mooie routes te rijden zijn. Juweeltjes die nog niet veel mensen kennen.

Het is bijzonder om reizen voor onze klanten te kunnen samenstellen waarin elke dag zoveel te beleven valt. We merken telkens weer dat de onmoetingen met  het leven van alledag grote indruk maakt op reizigers. Ik voel me dan ook zeer bevoorrecht dit werk te mogen doen en zeg vaak dat ik het mooiste beroep ter wereld heb.

Sinds 2022 heb ik Gemsbok verkocht aan Saskia. Velen van u kennen haar natuurlijk al daar zij ook al bijna 13 jaar een bekend gezicht is bij Gemsbok Reizen. Met enige weemoed neem ik natuurlijk afscheid, maar ik ben aan de andere kant ook ontzettend blij dat Gemsbok in vertrouwde handen van Saskia achterblijft. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, want zo blijft het ook voor mij een beetje vertrouwd en herkenbaar. Ik wens Saskia heel veel succes en vooral ook veel plezier met het voortzetten van Gemsbok Reisarchitecten en voor u nog vele mooie reizen toegewenst; want die blijven bijzonder, dat weet ik zeker. 

Wat ons drijft

Voor ons is het erg belangrijk dat u de reis krijgt die het beste bij u past. Dat kan varieren van een zelfcatering reis tot een luxe 5* vakantie. Wij kennen al deze plaatsen en weten bovendien hoeveel tijd u nodig heeft om te zien wat u wilt zien. Tussendoor proberen we u telkens in contact te brengen met mensen die iets bijzonders kunnen betekenen voor uw reis. Uiteindelijk zijn het toch de ontmoetingen met mensen die van uw reis een ervaring maken!