Reiservaringen

Wilt u ook uw reiservaring met ons delen schrijf dan een e-mail naar info@gemsbok.nl of gebruik het contactformulier.

Familie Schipper

We zijn al weer een week terug in Nederland, en we kunnen terugkijken op een fantastische reis door Namibië en Botswana, wat hebben we ontzettend veel gezien en meegemaakt, het leek soms alsof we droomden! Wat een prachtig land! Alles was super goed geregeld door jullie, de lodges waren allemaal prima in orde, alle afspraken die voor ons waren gemaakt waren keurig op tijd. Ook de routeboekjes waren heel helder en zijn veelvuldig gebruikt.

In Grootfontein hebben we de sloppenwijken bekeken, samen met Lisette, onze kennis die daar werkt, ook onvergetelijk, en dan als verrassing van jullie, de taart voor ons 30-jarig huwelijk, wat attent. We hebben hem samen met Lisette opgegeten.

De auto die we meekregen was splinternieuw en hier hebben we prima ritten mee gereden, toen we hem kregen stond er 7 km op de teller, toen we hem inleverden 3500 km. In Johannesburg in de lodge hebben we wat drankjes gebruikt, maar die konden we niet afrekenen omdat hun creditcard apparaat niet werkte en onze dollars waren te grote coupures voor hen om te wisselen, ik meen dat het om 5 dollar ging, misschien is die rekening naar jullie verstuurd? Laat maar weten dan betalen we hem terug.

Heel veel dank, Saskia en Ellen, mochten we ooit weer zo'n reis gaan maken dan weten we jullie te vinden!

Hartelijke groeten,

Erik en Marry Schipper

 

Frans en Saskia Nillesen-Derksen

Vanmiddag heb ik mijn in Soweto achtergelaten hoed terug gehaald in Ammerzoden. Tja en dan komt bij binnenkomst in het kantoor de heimwee terug: Ellen en haar team staan je gastvrij te woord, het werk wordt aan de kant gelegd en we praten honderduit over alles wat wij hebben beleefd in het baai mooie Suid Afrika. Vanaf Kaapstad, Houtbay, Clanwilliam en dan terug via de Tuinroute naar George, vliegen naat Johanesburg, Soweto in met gids Martien (een van de drie blanken in Soweto dus iedereen kent hem) en tot slot Madikwe wild park waar we in 24 uur de big five hebben gezien (maar ja ik was ook jarig, vernoemd naar Franciscus en getrouwd op Dierendag, dus ik heb toch wel rechten, niet dan?). Wat ons vooral is bijgebleven is de hartelijkheid van de mensen die we ontmoet hebben, ze nemen nog de tijd voor je, en juist door de persoonlijke contacten kom je veel te weten over de tijd voor en na de apartheid, discussieer je over de economie, de sociale en culturele ontwikkelingen. Ik heb zelfs zakencontacten gemaakt (mijn werk is veel te uitdagend en daarom nooit ver weg). En geen enkel moment benauwd of angstig geweest, ook midden in Soweto niet. Je hoort van die verhalen, maar wij hebben er niets van gemerkt. Ja, Ellen zei het al: je wordt verliefd op Zuid Afrika of komt er niet meer: voor ons gaat het eerste op: we gaan in november in ieder geval weer!

Dankie vir jou goeie sorgen en tot ziens!

Frans en Saskia Nillesen-Derksen

Ad en Lia Remijsen, Jhon en Mea Jacobs, Henk en Annie Timmermans, Els en Paul Koeslag

Hallo Ellen en verdere medewerksters van Gemsbok

In maart 2001 maakten wij met een groep van 7 personen een reis naar De Kaap, kwazulunatal en Swaziland. Deze reis is ons altijd bijgebleven als een fantastische reis. Toen Henk en Annie (zij waren ook bij deze reis in 2001) ons belde om de reis naar de Oostkaap, Noord Kaap en Botswana mee te maken, was het niet moeilijk een beslissing te nemen. Eind november 2006 vertrokken we dus naar Zuid-Afrika. De eerste dagen met een groep van 6 personen en Gerda als reis leidster, "onze Gerda". Een fantastische indruk hebben wij gekregen van de Oost-Kaap dankzij "onze Gerda" als gids. De dagen vlogen voorbij en dus werd het tijd afscheid te nemen van "onze Gerda" We vlogen naar Johannesburg. Hier voegden nog 2 mensen zich bij ons en kregen we jou, Ellen, als reisleidster. Niet wetende wat ons te wachten stond, vertrokken we naar de Noord-Kaap en Botswana. De groep klikte en we genoten allemaal van de prachtige reis. Hoe dichter we bij het einde kwamen, hoe mooier en indrukwekkender de reis werd. Ellen hoe vaak hebben we je niet gevraagd "hoe lang blijven we hier" De resorts waren super en de safaris grandioos! De dagen waren soms lang ( van 5.00 uur tot 23.00 uur) maar zeer zeker de moeite waard. We hadden allemaal maar een probleem; de broekriemen moesten losser en de rokken werden te klein.Verder uitweiden over deze reis gaat niet want dan is je gastenboek te klein.

Ellen namens de hele groep willen wij je complimenteren voor de manier waarop jij en je medewerksters je hart laten spreken voor Zuid-Afrika

BEDANKT VOOR DEZE ONVERGETELIJKE REIS.

Ad en Lia Remijsen, Jhon en Mea Jacobs, Henk en Annie Timmermans, Els en Paul Koeslag

Rob en Chantal

Hoi Ellen, Esther en toch ook nog Anja,

Inmiddels zijn we al weer bijna anderhalve maand, met heimwee naar Afrika, thuis. Het was voor ons de tweede reis naar Afrika door jullie georganiseerd, na onze huwelijksreis in 2004. Ook nu hebben we weer volop genoten van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Zijn we in 2004 van Johannesburg naar Kaapstad gereisd, deze keer ging de reis vanaf Kaapstad naar het noordwestelijk deel van Zuid-Afrika met prachtige onderkomens in Hermanus, Paternoster, Clanwilliam, Niewoudtville, Namibië, Kakamas, Kalahari Gemsbok NP, Upington en Calvinia. Deze onderkomens zouden we zelf nooit gevonden hebben en waren vaak heel bijzonder. Overal werden we weer zeer gastvrij ontvangen en als je dan over jullie begon, volgden er steevast enthousiaste verhalen. We willen jullie nogmaals heel hartelijk danken voor al het geregel, de leuke telefoongesprekken, en al het andere moois om op terug te kijken.

(Anja, mocht je dit lezen, heel veel sterkte)

Groeten, van twee Zuid-Afrika verslaafden,
Rob en Chantal.

Wim

Beste Ellen en Anja,

Net terug van onze "selfdrive"reis van 6 weken willen wij jullie laten weten dat er maar slechts een ding was dat niet helemaal klopte. Wat dat was? De heimwee die we bij terugkomst pas zouden krijgen. Ik (Wim) had dit al daags voor ons vertrek terug. Wat hebben wij een fantastische reis mogen beleven!!! Vol met contrasten en belevenissen. Wij realiseren ons goed dat dit komt door de keuzes die jullie maken met wie jullie wel en niet samenwerken in Zuid Afrika. Daarnaast het uitermate goed vertalen van onze wensen en aanvullend passend advies. Wat mij in Zuid Afrika opviel is dat jullie de mensen daar persoonlijk kenden en dat zijn allen zeer positief over jullie waren. Ook hebben wij ons, in deze 6 weken, niet eenmaal onveilig gevoeld. We hebben veel warmte, gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid mogen ervaren. We kunnen nog wel even doorgaan maar we denken dat onze boodschap duidelijk is. Wij hebben Gemsbok Reizen beleefd als zeer persoonlijk en zeer professioneel. Geen moeite was teveel. Hiervoor willen wij jullie, Ellen en Anja, dan ook oprecht en hartelijk bedanken. Jullie hebben begrepen hoe om van onze reis een belevenis te maken. BEDANKT!!!

P.S. Voor mensen die nog een keuze moeten maken met wie ze op reis willen heb ik maar een advies, twijfel niet langer. Kies voor Gemsbok Reizen. Waarom? Zij hebben de passie!!!

Aart

Met Afrika nog in ons hoofd en hart een reaktie voor Ellen en Anja en andere geinteresseerden . Onze reis door Zuid Afrika ,Namibie en ook nog heel even in Botswana en Zambia was werkelijk een belevenis. Vooral het feit dat Aart van een rolstoel gebruik maakt was voor ons een reden om bij Gemsbok terecht te komen. De persoonlijke aandacht en begrip voor onze wensen en de uitwerking en perfekte organisatie daarvan hebben er toe geleid dat ondanks de beperkingen een fijne reis mogelijk was. Ook in Afrika hebben zij lokaties voor ons gevonden waar het goed toeven was en de begeleiding en hulp die wij kregen waren zonder uitzondering prima. Wij danken iedereen die daaraan heeft meegewerkt.

Rien en Rita

Hallo Ellen en Anja,

Zoals beloofd, willen ook wij in jullie gastenboek iets schrijven. Het is inmiddels de derde keer, dat wij een reis gemaakt hebben naar Zuid-Afrika, waarvan de laatste twee door jullie georganiseerd. En wat voor een reis, gestart op dinsdag 29 maart 2005 en weer terug in Nederland donderdag 5 mei 2005. Vijf weken lang hebben wij aan één stuk genoten van dit prachtige land en natuurlijk ook van ons bezoek aan Namibie, Zambia en Mauritius. Het is teveel om op te noemen, want dan is het gastenboek direct helemaal gevuld, wel zullen wij absoluut een aantal plaatsen weer opnemen om naar toe te gaan wanneer wij als alles goed gaat in 2006 Zuid-Afrika opnieuw bezoeken. Als er een Award bestaat in Nederland voor de beste reisorganisatie, dan dient deze te worden uitgereikt aan Gemsbok Reizen, het was gewoon top. En dan wordt de vakantie echt een feest, als je weet, dat je een reisburo hebt, waar je altijd op kunt bouwen.

We blijven contact houden en komen beslist weer naar jullie toe voor de 4e reis.

Hartelijke groeten,
Rien en Rita.

Leen, Inge, Shanna, Tessa en Ashley

Hallo Ellen en Anja,

Jullie zullen wel denken wie zijn Inge en Leen ook al weer. (grapje). Wij hebben door jullie perfecte organisatie 2 hele mooie vakanties in Zuid Afrika gehad. Wij zijn daardoor helemaal verwend door het mooie land en de zeer vriendelijke mensen. Het is tevens heel erg leuk als je op de website van Anton en Susan kijkt (die Gat) dat bijna al onze foto''s gebruikt zijn van ons verblijf bij hen met de kerst 2002. Wij zien dat jullie nog meer aan de weg timmeren met de verkoop van Zuid Afrikaanse producten. Ook wij schenken sinds een jaar alleen nog maar Zuid Afrikaanse wijnen in onze zaak. Als het lukt komen wij zaterdag 19-02-2005 langs, zeker ook voor Aad.

Veel geluk met jullie bedrijf.

Groetjes van Leen, Inge, Shanna, Tessa en Ashley

Jan en Graddy Aarsen

Hoi Ellen en Anja,

Nu het hier echt winter is denken wij met een beetje (veel) weemoed terug aan onze vakantie in Zuid Afrika. We hebben een fantatische reis gehad en hebben het enorm getroffen met Gerda, een enorme leuke meid die alles weet van bloemen, planten, dieren en de geschiedenis van het land, daarnaast was zij een geweldige chauffeur en behulpzaam met alles. Echt een topper. We hebben ook enorm genoten van ons verblijf bij Anton en Susan, wat een aardige en gastvrije mensen. Thorny Bush was ook een topper, wat een lodge en wat hebben we leuke safari''s gehad! En wat een prachtige kamers in Tulbagh. Ook heel fijn waren de ruime plaatsen in het vliegtuig. Al met al een vakantie om met veel plezier op terug te zien. Uiteraard was jullie perfekte organisatie de basis van alles. Bedankt.

Prettige feestdagen en zowel zakelijk als prive een heel goed 2005!

Groet van Jan en Graddy Aarsen

Annette en Chris du Plessis

Dag aan de lieve vrienden in verre, prachtig, maar nu grauwe, koude Nederland uit zonnig, warme (tussen 28 en 35 g. C) en winderige, erg droge, maar steeds prachtig Zuid-Afrika!!!

Ek slaan nou maar oor na Afrikaans en hoop dat julle almal dit sal kan volg. Terwyl ek na die mooiste Kersmusiek van oral oor die wêreld luister, blaai ek deur ons besoekersboeke en roep een na die ander toer van Gemsbok Reizen e.a. Nederlandse groepe op voor my geestesoog. Ek sien julle vrolike gesigte en hoor julle heerlike, uitbundige lag en ruik die geur van sigare! Ek sien julle weer van die safarijeep afklim vir spesery- rooibostee op die veranda of as ons gaste aan tafel by die Uilkombuis in die grot of rondom die haard in die lapa of in ons eetkamer by kerslig. Ek herleef weer die gesprekke saam met goeie wyn en dan aan die einde van ''n heerlike aand, wanneer Aad, Igor of Gerda met die bussies, of diesulkes van u wat sonder gids gereis het, met u eie vervoer vertrek en ons die rooi truliggies so agterna staar, dan sê ek en Chris vir mekaar: Nog ''n heerlike groep mense! Wat geweldig tog!!!! Ek sien die vanne voor my en probeer die gesigte van die afgelope jaar se besoekers weer voor my sien - natuurlik nie moontlik met die groter groepe nie, maar kom ons probeer! Die pragtige Familie Groenewegen, met die heel langste man wat ek in my dag des lewens nog gesien het, en ek kom self uit ''n familie met mans van 2m plus... maar daarteenoor ook die twee liewe kleine kinders wat met soveel geborgenheid en liefde deur almal in die familie omring word... Hoe gaan dit met die geranium-steggies? Seker nou te koud vir enige groei. Esther Coopmans, die fraaie polisievrou en haar hartlike man, Wilfrank met wie ons so lekker verhale kon deel. Is daar al enige Suid-Afrikaanse geregte uit die nuwe kookboek op die etenstafel? Hartlik dank ook vir die pragtige foto''s wat ons ontvang het, vooral die leuke een van jou, Esther in die steenraam! Die groot swart slang op die een foto is die van een totaal onschadelike molslang! Uitstekende troeteldier! Aart en Rita de Graaff wat saam met die groep van 5 Okt (Cees en Tineke van der Steen e.a.) hier by die haard in die lapa geëet en gekuier het... Egpaar de Boer, julle het nooit in ons besoekersboek geskryf nie...miskien omdat ons so lekker gekuier het... saam met John en Jolanda van Luijn ... heen en weer tussen die haard vir die soep en brood en wyn, dan na die eetkamer vir die hoofgereg en wyn, dan weer terug na die haard vir die desert en wyn...en heerlike stories tussenin! En Jolanda, hartlik dank vir die resep van die oliebollen... verseker gaan ons dit probeer bakken nou dat dit ''n bietjie stiller is. Ons waardeer dit opreg dat jy onthou het! Frans en Ans en Theo en Annie Steentjes, ons koester heerlike herinneringen van ''n genoeglike avond saam, tot by die begeleiding terug na die dorp!.

Familie Jaski en Verschure, dankie vir de regen wat julle vir ons gebring het, en dat julle dit nie laat verhinder het om ''n vrolike tyd saam met ons deur te bring nie! Herman & Paula Ahlers, as ek reg onthou was julle saam met ''n groter groep van Gemsbok hier wat ook vir Suzanne en Martin van Switserland tuis laat voel het. Miskien het die atmosfeer in die Uilkombuis-grot, met die spin en duizendpoot wat spesiaal kom besoek aflê het, bygedra tot die genotvolle aand...die pragtige foto''s wat julle e-posbrief vergesel het, verskaf ons veel plesier. Baie dankie ! Marianne en Ab (Papot), daar is net te veel om op te noem, voorlopig net eers hartlik dank vir die wonderlike brief wat ons ontvang het... terwyl die mooie Anne Sofie von Otter in haar ryk stem Kersliedere uit haar geboorteland, Swede, sing, is die herinneringe aan julle besoek soos die naklanke van van wonderlike musiek wat ons kon deel... Tineke en Detlef Bohg... ons hoop regtig dat die "tot ziens" werklikheid sal word... Die Zwemmer-familie... was dit vir ons tog lekker om Dick en Emmy vir ''n tweede maal (na 28 Oktober 2003) weer hier te ontvang, saam met de jonger generasie, Maarten, Dirk-Jan en die fraaie Martine! Dit sal vir ons ewe lekker wees om julle weer en weer te sien ... wat van overnacht in een of beide van die cottages hier op die plaas? Daar is nog soveel om vir julle te wys! Baie dankie ook voor die e-pos. Ons kan nog nie die foto optel nie, maar sal dit wel mettertyd uitsorteer. Die wonderlike verrassing van ''n onverwagse telefoonoproep uit die Toeristeburo van Clanwilliam om te sê dat Frank, Saskia en die kleine Kimberley van de Logt weer in die omgewing is en ''n foto van Kimberley saam met "Opa Chris" (geneem op 11/12/2003) vir ons wil kom wys!!! Egpare Lutz en Seesink, Kees en Ria van Hoof, Dee en Patrick van Westervoort (baie, baie dankie vir die foto''s), Benedicks, Vrijland en Riesmeijer, Van Wijnen en Sluiter. Soos ek deur die besoekersboek blaai, herroep ek ons heerlike tye saam met julle. Mnr.Sluiter, kon jy iets leer uit die stoute boekie, Gruwelike Huwelike? Of moet ek die vraag liewer aan u vrou stel? En hoekom so stil Gerard en Willemien Kampman? Ons verlang na julle! En laastens, maar heel spesiaal was ons wittebroodspaartjie, Rob en Chantal Dijkman! Wat ''n pragtige "stel"! As julle nader was, het ons julle aangeneem as ons ekstra kinders! Die dagroom is heerlik op my vel, Chantal en met die katte, Lewies en Gemmie gaan dit ook baie goed. Ons sal nog die afskrif van De kat en z''n pilletjie vir julle aanstuur, belowe!

Hierdie is maar slegs ''n handvol van al die wonderlike mense wat oor ons drumpel getree het gedurende die afgelope maande en my en Chris se lewens so ontsaglik verryk het! ''n Hartvol DANKIE daarvoor! Aan die lieve en baie spesiale Ellen en Anja, al het ons julle nie vanjaar te siene gekry nie, dankie vir die gereelde e-possies en vir die keur van besoekers wat julle na ons toe stuur! Ook aan Aad, Igor en Gerda wat al soos familie voel en maar elke keer geduldig na dieselfde vrae en antwoorde en grappies luister! Terwyl ons in redelike afsondering en stilte Kersfees 2004 gaan vier met baie spesiale vriende - heel waarskynlik in blakende sonskyn (om en by 34 gr C!!), wye oop blou lug en helder lig tot ongeveer 20:00, met die rooibors-jakkalsvogels (buzzard) as grootste lugverkeer in hulle vrye vlugte op die lugstrome.. met ontelbare kleiner vogeltjies wat hulle eie Kersliedjies sing ... en met druk Kersverkeer sal daar op die snelweg hier onder die huis verby slegs ''n aantal paarlhoenders en fisante met hulle jonges verby kom - ook die koeie en skape aan''t weie in die vlei- land. Op 28 Des. verwag ons ''n Nederlandse familie Snijder vir verblyf tot 5 Jan 2005. Die dag daarna hoop ons om te vertrek op ''n vakansie van 2 weke by Gouritsmond, ''n klein strandoord digby Mosselbaai en daarna by familie digby Montagu, ons kinders in Hermanus en vriende in en om Kaapstad.

Ek moet dan ook weer vir my volgende "check-up" gaan by die onkoloog, e.a., maar tans voel ek heel gesond en is oortuig dat die nuus goed sal wees. Anne Sofie von Otter sing van Kersfees in ''n koue en donker Swede, maar ook van liggies en kerse wat vrolik deur die vensters skyn en van die Lig wat ware Vrede en Vreugde in ons almal se lewens moet en kan bring... en hoe sy kerse gaan aansteek om aan almal,ver en naby, te dink. Mag elkeen van julle die Lig, Vrede en Vreugde in volheid ervaar gedurende hierdie Kersgety en dwarsdeur 2005! Ons sal ons kerse ook brandend hou vir julle!!!

Hartlik gegroet,
Annette en Chris du Plessis van Elandsberg Eko-toerisme, Clanwilliam, Zuid-Afrika

Wim en Hetty

Hoi Ellen en Anja,

We wilden jullie even laten weten dat we heel erg genoten hebben van onze reis (van 19-10-04 t/m 12-11-04). Het programma zat prima in elkaar, we hadden een leuke groep en met Aad hadden we geen betere gids kunnen treffen. Het leukst vonden we die onderdelen waarbij we echt met de mensen ter plekke in contact kwamen, zoals bij Anton, Kobus, Chris, Mandiza en Bethual. Dit leverde vaak heel fijne en interessante gesprekken op die ons in ieder geval nog lang bij zullen blijven.

We hadden moeite om afscheid van Aad en Zuid-Afrika te nemen. Wij komen er zeker nog eens terug.

Groetjes,
Wim en Hetty

Margreet & Ingvar

Eigenlijk hadden we al lange tijd het idee om naar Zuid - Afrika op vakantie te gaan. Maar zoals met zoveel dingen kwamen we er niet aan toe om ons goed in te lezen en een planning te maken. Medio augustus 2007 besloten we echter dat het toch écht tijd werd om wat te gaan boeken. Onze plan was om zo rond september / oktober in Afrika te zijn. Aangezien het daar dan voorjaar is, leek dit ons de ideale periode om te gaan. Al met al dus nogal kort dag om alles vooraf vast te leggen en te boeken. Via een zoektocht op internet en na gesproken te hebben met diverse andere reisbureaus kwamen we uit bij Gemsbok. Nadat we bij Esther telefonisch onze wensen hadden neergelegd, kwam zij binnen een week met een planning voor een uitgebreide rondreis van 3 weken.

Hoewel de voorgestelde reis er al erg aantrekkelijk uitzag, wilden wij toch een aantal aanpassingen in het programma. Dit bleek geen enkel probleem, zodat wij in goed overleg onze ideale reis konden samenstellen. Inmiddels zijn we alweer bijna 3 maanden terug van onze vakantie in Zuid Afrika. Helaas, want zoals te verwachten zitten we weer volop in het werkende leven. Hoewel we inmiddels best wat van de wereld hebben gezien, is Zuid Afrika misschien wel het mooiste, verrassendste maar bovenal het meest veelzijdige land waar we tot nu toe geweest zijn. Wij kijken dan ook terug op een super vakantie waarin we dit fantastische land in al haar facetten hebben meegemaakt. Maar zeker ook kijken wij met een heel goed gevoel terug op de perfecte samenwerking met Gemsbok.

Vanaf het allereerste contact waren de dames van Gemsbok enthousiast, behulpzaam en flexibel. Ook de vele adviezen om bepaalde plekken wel of juist niet te bezoeken hebben wij enorm gewaardeerd. Dat we niet de enige zijn die zo'n goed gevoel bij Gemsbok hebben bleek wel uit de leuke reacties die we kregen bij de verschillende guesthouses. Bij nagenoeg alle logeeradressen bleken onze gastheer en gastvrouw goede contacten met het bureau te hebben.

Wij willen het team van Gemsbok - Esther in het bijzonder - dan ook heel hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie van onze supermooie vakantie.

Ook voor 2008 wensen wij jullie alle goeds! Misschien nog eens tot een volgende keer.

Margreet & Ingvar

Anoniem

We zijn alweer een aantal weken geleden thuisgekomen van onze reis door de Kaapprovincie, maar nog steeds niet helemaal aangepast in Nederland. Vanaf de eerste dag voelden we ons thuis in Z.A. Dat komt door het klimaat, de natuur, maar ook door de gastvrijheid die we in alle gasthuizen hebben ervaren. Mooie kamers ,vaak een fijne tuin met zwembad en de heerlijke ontbijtjes met een eitje zoals wij er opdat moment zin in hadden. We waren steeds verrast door de prachtige natuur van het land! Heerlijk autorijden over de route 62 met prachtige landschappen en weinig verkeer. We bleven overal minstens 2 nachten, maar hadden steeds het gevoel dat het langer had mogen zijn om alles te zien en ook nog wat te relaxen. De meerwaarde van de gasthuizen die Esther voor ons had geboekt was ook de ontmoeting met bijzondere mensen, de excursies en de geweldige diners. Als er diners mogelijk waren in gasthuizen hebben we daar altijd gebruik van gemaakt.

Het Tsitsikamma nationaal park is een aanrader. Prachtige wandelingen kun je daar maken langs de kust en door de bossen. Addo was een heel bijzondere ervaring. Vanuit ons huisje in het Restcamp zagen we de olifanten en andere dieren zo langslopen. Het verblijf in Oysterbay was een waardig besluit van de reis. Een prachtige plek met 3,5 km privéstrand ver van de gebaande wegen. Ja, misschien mis ik nog wel het meest de stilte die daar nog is en de sterren s''nacht. Dat hebben wij hier in Utrecht echt niet meer. We gaan vast nog eens terug!

Harro en Tineke Folkers

Beste Ellen,

Via deze weg nogmaals dank voor de schitterende en tot in de puntjes geregelde reis naar Zuid-Afrika die wij in mei 2008 via Gemsbok hebben gemaakt. Wat een land! Ik (Tineke) had al wel wat Afrika gezien, maar voor Harro was het de eerste kennismaking. En wat voor eentje: Zuid-Afrika lijkt wel alle continenten in één land te hebben verzameld. Wat een afwisselde cultuur en natuur. We hebben genoten en hadden ons geen betere honeymoon kunnen wensen!

Groetjes,
Harro en Tineke Folkers

Anoniem

Wat een vakantie! Zuid Afrika heeft al onze verwachtingen overtroffen. Al heel lang hebben wij Zuid-Afrika willen bezoeken, maar doordag we altijd vastzaten aan een bepaalde tijd, is het er niet van gekomen, omdat wij graag in oktober-november wilden reizen. Begin dit jaar hebben we op de vakantiebeurs in Utrecht heel wat stands bezocht, maar het beste gevoel hadden wij bij Gemsbok Reizen. We hebben met Esther de hele reis van Johannesburg naar Kappstad doorgenomen en onze wensen en ideeen doorgegeven. De reis, zoals e die graag zouden willen maken, is het ook helemaal geworden en zelfs meer! Met het routeboekje, de tips en onze huurauto hebben we dat kunnen doen, wat we graag wilden doen. De guesthouses, die voor ons waren gereserveerd, waren bijzonder. De mensen waren hartelijk en warm, waardoor je je welkom voelde, telkens weer. Het maakte onze reis hierdoor bijzonder. Mede de afwisseling van landschap, cultuur, etc. heeft de reis geen minuut verveeld! Alle mensen van Gemsbok en van alle guesthouses, er is maar een woord voor: DANKIE!!!

Ineke & André

Hoi Ellen,

Alles goed? Wij zijn weer thuis en inmiddels alweer een week aan het werk. We hebben echt een fantastische vakantie gehad en willen jou bij deze bedanken. Alles was werkelijk perfect geregeld en tot in detail verzorgd. We vonden de opbouw van de vakantie perfect en hadden in de westkaap best een beetje heimwee naar het noorden. Qua lodges vonden we Makhado, Thornybush (upgrade naar de huwelijkssuite) en Ladismith wel echt helemaal geweldig. Ook Krugerpark was een absoluut hoogtepunt. Geweldig, vuurtje stoken voor je eigen hutje! We hebben de meeste dieren gezien, behalve het luipaard. Maar een cheetah rekenen we ook goed! We willen zeker nog een keer terug, want er valt vast nog veel meer te zien.

Nogmaals enorm bedankt en wellicht tot volgende keer!

Groeten Ineke & André

Anoniem

Wij wilden een rondreis van 5 weken naar Zuid-Afrika maken, waarvan 5 dagen naar een familielid die daar woont. Daarnaast wilden we zelf ook kunnen aangeven waar we langer wilden verblijven. Kortom, we wilden een reis op maat en dat kon Gemsbok ons bieden en hoe! We hebben op alle gebied genoten van het heerlijke klimaat in oktober en november, de prachtige guest houses, de flora en de fauna en de gastvrije mensen. Alles was prima voorbereid en het is leuk te ervaren dat Gemsbok bij de gastheren/-vrouwen goed staat aangeschreven wat weer op de gasten afstraalt. Door het concept van kleine guest houses hadden we ook veel contact met de bevolking. Dat maakt dat je daar ook in gesprek raakt met de lokale bevolking over de enorme uitdagingen waar men mee te maken heeft. Je krijgt daardoor een genuanceerd beeld wat daar allemaal afspeelt.

Het was een prachtige ervaring en nogmaals bedankt voor de goede voorbereiding!

Bart-Joost-Anja-Machiel-Henk en José Wollersheim

Hallo Elana en alle andere Gemsbok medewerkers,

Namens ons hele gezin mag ik zeggen dat wij een fantastische reis door Zuid-Afrika hebben gemaakt. In 2001 zijn wij samen al een keer in Zuid-Afrika geweest en hadden de wens nog eens met de kinderen terug te komen. Vanwege o.a. ons 25 jarig huwelijk besloten wij dit nu te doen. Aangezien het reizen met jeugd van 19, 20, 22 en 24 wel andere voorbereiding vergt zijn we al in juni 2008 begonnen om onze wensen kenbaar te maken. Ik heb Elana vertelt hoe ons gezin is, vooral wild en natuur stonden hoog op het lijstje. Elana adviseerde ons om ook vooral de Zulu''s te bezoeken om zo ook een stukje cultuur te ervaren. Na diverse voorstellen en wijzigingen kwamen we tot een goed gevarieerd plan waar iedereen zich in kon vinden. Op 1 februari 2009 zijn wij vanuit Dusseldorf vertrokken. Alles was prima geregeld, de vluchten, huurauto''s, lodges, questhouses en de excursies. Perfect!! Onze hele reis is geweldig verlopen precies zoals we het ons voorgesteld hadden. De kinderen zijn op 20 febrauri weer vertrokken waarna wij nog 4 weken samen van de Oost en Westkaap hebben genoten.

Mede namens Gemsbok reizen hebben wij met ons gezin een onvergetelijke reis gemaakt. BAIE DANKIE!!!!!

Bart-Joost-Anja-Machiel-Henk en José Wollersheim

Conny en Henk Snijders

Hallo Ellen, Esther en Elana,

Wij willen jullie op deze manier ook nog eens bedanken voor een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika in oktober 2009, die door jullie perfect in elkaar was gezet. Met een start in Kaapstad en vervolgens op eigen gelegenheid langs Hermanus (met een overweldigende ervaring met de walvissen vanuit die plaats) en vervolgens via de wijnstreek naar de kleine Karoo. Wat een afwisselingen en wat een prachtige guesthouses met dito ontvangst. Vervolgens de binnenlandse vlucht van George naar Durban, waar ons natuur avontuur begon in St. Lucia. Direct zelf al 3 van de 5 big-fivers kunnen spotten, een spannende ervaring. Na de cultuur gesnoven te hebben rondom Dundee met een onvergetelijk bezoek aan het Zuludorp en het schooltje, deden we het Krugerpark ook nog zelf aan. Wat ons vervolgens in Thornybush te wachten stond, ging elke verbazing te boven. Prachtige lodge, ontvangst en gamedrives, waarbij we echt op safari gingen en de bush doorkruisten. Dat we daar ook de luipaarden en cheetah''s zouden zien, hadden we niet verwacht. Vervolgens via de Panoramaroute naar Johannesburg en terug naar huis.

3 onvergetelijke weken die smaken naar meer. "Als we tijd hebben" zo zeggen ze in Zuid-Afrika, dan komen we zeker terug en zullen bij jullie aankloppen. Een absolute aanrader jullie reisbureau.

Baaie dankie voor jullie inzet en begeleiding.

Conny en Henk Snijders

Anoniem

Om ons 40-jarig huwelijk te vieren vertrokken we op 25 oktober 2009 voor 4 weken naar Zuid-Afrika. Wat hebben we genoten. Het links rijden was even wennen maar viel ons erg mee. De TomTom die we meegebracht hadden heeft ons perfect door het land geloodst. Een goed navigatiesysteem heeft ons uren zoeken bespaart. Wat hebben jullie goed naar onze wensen geluisterd. Het was precies wat we graag wilden en ging vaak onze stoutste verwachtingen te boven. Veel dieren kunnen spotten in hlujluwe zowel met georganiseerde game-drives als door ons zelf gereden game-drives. Ging prima. Thornybush camp spant voor onze de kroon qua accomodatie en bovendien hebben we daar 4 cheetah''s het luipaard en twee leeuwen gespot. Allen zo dichtbij dat je ze kon aaien (hebben we niet gedaan hoor). Kosy Bay is voor ons het toppunt van romantiek. De tent (''s avonds verlicht met parafine lampen), de buiten duche, de hangmat de verzorging alles perfect in orde. Een belevenis was het bezoek aan een school in het Zulu gebied. De kinderen hebben prachtig voor ons gedanst. Wat een lieve gezichtjes allemaal. We hadden een kadootje meegebracht voor de school. Er ging een groot gejuich op. De blijde ogen van de kinderen raakten ons diep. We zullen nog lang aan deze reis denken.

Lief Gemsbok-team, dank je wel.

Anoniem

Inmiddels zijn wij alweer ruim zes weken thuis na die fantastische reis die Gemsbok, nu voor de derde keer! voor ons heeft georganiseerd. Jullie kennen ons en hebben goed oor en oog voor onze wensen.Dat is het hetgene wat jullie onderscheidt van andere reisorganisaties: die persoonlijke aanpak en inspelen op individuele wensen. Dit keer kozen wij ervoor om eerst een week in Kaapstad door te brengen, oude vrienden te bezoeken en nogeens langs die oude vertrouwde plekjes te gaan. Daarna toerden wij ruim veertien dagen door Namibie. Omdat wij zelf niet meer rijden reisden wij samen met een gids. En dat was niet alleen gezellig, maar Johan, de gids, kon ons zoveel over zijn land vertellen, wist in Etosha waar welke dieren te vinden waren, en verder was geen moeite hem te veel.

Al met al hebben wij van deze reis weer enoirm genoten dankzij de perfecte organisatie en uitstekende gids.

Marco, Mariska Bas en Romy van Overbeek

We zijn nu al weer 2 weken terug, na een heerlijke en onvergetelijke vakantie in Zuid Afrika. Ons reisschema was wat ingewikkeld doordat onze dochter al in Zuid Afrika was en onze zoon ook 10 dagen mee ging. Het was fijn dat jullie de reis helemaal aan onze wensen konden aanpassen. Met een complete reisgids, die een gastheer van Sabie Townhouse, "de bijbel van Ellen" noemde. En dat was het ook wel een beetje. De natuur is prachtig en zo verschillend per streek. Wat we erg leuk vonden was de leuke logeeradressen die jullie voor ons geboekt hadden. Daardoor hebben we kennis gemaakt met dat prachtige land en de bevolking, ook een erg ingewikkeld land met al zijn problemen. We hebben veel gezien en gehoord, wat je ook nieuwsgierig maakt naar meer.

Wie weet komen we nog eens een keer bij jullie terug om een andere reis te maken. In ieder geval erg bedankt.

Marco, Mariska Bas en Romy van Overbeek

Carla&René, Paul&Luc

Hoi Ellen,

We willen je nog even laten weten dat we een geweldige reis hebben gehad. Nog dagelijks denken en praten we na over alles wat we daar meegemaakt hebben en hoe hectisch dat het kleine Nederland dan toch is.Echt aan niemand uit te leggen als je er zelf niet geweest bent. Hoogtepunten? Wat niet,maar als we echt iets moeten kiezen dan zeker Kaapstad om de ontzettende relaxte sfeer(ook helicoptervlucht gedaan boven Kaapstad,absolute aanrader).Maar zeker ook de Mozaikfarm,wat een hemelse bestemming,je denkt eerst hier moet ik toch niet zijn maar als je dan eenmaal binnen bent wil je nooit meer weg.Zeker voor de jongens was het duiken met de white sharks een adembenemende ervaring.

Ook Stellenbosch was een leuke tussenstop,maar 2 dagen daar was voldoende daar we weer graag verder op avontuur wilden gaan en uiteraard uitkeken naar het wildpark Welgevonden. In Johannesburg hebben we veel van de stad gezien daar mijn richtingsgevoel ons daar een beetje in de steek liet en we uiteindelijk veel later mbv een locale hele aardige jongen toch in Soweto terecht zijn gekomen.Daar hebben we de verkorte toer door Soweto gemaakt,desalnietemin zeer indrukwekkend.Daarna naar ons guesthouse waar een warm welkom was en waar we tevens de laatste gasten waren van dit aardige stel. Toen naar Vaalwater,en dan de entree in het park ofdat je in een andere wereld komt.Tomas was onze ranger,een donkere Zuid Africaan en echt een wereldgozer met enorm veel gevoel voor de natuur en de wilde dieren die er leven. De lodges waar we in verbleven waren betoverend,en de andere gasten waaronder een heel leuk Nederlands gezin ontzettend gezellig. De drie dagen vlogen om daar en ineens besef je weer dat het vliegtuig wacht. Ik zal je eerlijk bekennen dat de weemoed nog nooit op een andere vacantie zo erg is toegeslagen als toen we beseften dat onze vacantie in Zuid Africa erop zat en het alweer tijd was om naar Veghel te gaan.

We willen jou en je hele team ontzettend bedanken voor de mooie reis die jullie met veel zorg in elkaar gezet hebben voor ons en 1 ding is 100% zeker bij leven en welzijn,Carla en ik gaan zeker nog een keer naar dit paradijs terug.

Met vriendelijke groet,
Carla&René, Paul&Luc

Anoniem

Wij hebben ontzettend genoten van onze individuele rondreis door (noordelijk) zuid-Afrika en Botswana, op maat gemaakt door Gemsbok Reizen.

Het begon met een goede voorbereiding, door de ruime ervaring van Ellen en haar collega''s werden we goed geinformeerd over de mogelijkheden van de reis en werd deze afgestemd op onze wensen. Daarnaast konden we altijd bij hen terecht voor vragen over de voorbereiding van de reis en kregen we handige tips. Leuk om vooraf zo intensief bezig te zijn met de reis, dat verhoogde onze voorpret! De reis zelf was geweldig, we hebben zoveel mooie en gevarieerde landschappen en dieren gezien, kennis gemaakt met hartelijke (lokale) mensen, veel geleerd en spannende avonturen beleefd! Dankzij Gemsbok Reizen kwamen we op plekken die we zelf nooit hadden kunnen vinden, sliepen we op bijzondere locaties en volgden we onvergetelijke excursies.

Ook na afloop werd er contact met ons opgenomen om ons te vragen hoe de reis was geweest. Oprechtheid, transparantie, vakkundig advies gebaseerd op eigen ervaring en een persoonlijke benadering maken dat wij zeer goede ervaringen hebben met Gemsbok Reizen.

Wij gaan lekker nagenieten van uren film- en fotomateriaal en zijn een fantastische herinnering rijker...

Wim en Gerda Otter, Berend en Zwaantje Bossen

Alweer 3 weken terug van een indrukwekkende reis door Kwazulu Natal. Een reis van 20 dagen die we intens beleefd hebben . Ellen en Saskia, jullie hebben aan al onze verzoeken meer dan voldaan, van de battlefields , de safari's, de cultuur en voor ons zeker een hoogtepunt het bezoeken van een kerkdienst. De verscheidenheid aan lodges waren verrassend, zeer verschillend en erg leuk.

We willen jullie bedanken voor de prachtige reis en hebben zeker heimwee naar het land en de gastvrije bevolking.

Wim en Gerda Otter, Berend en Zwaantje Bossen

Marion en Wim-Jan

Hoi Ellen,

Wat een geweldige rondreis hebben we gemaakt door Argentinie. Werkelijk geweldig. Onze trip startte met een bezoek aan Buenos Aires. Alle highlights bezocht en natuurlijk op de fiets een avontuurlijke excursie gemaakt met Job,onze gids. Na drie dagen BA doorgevlogen naar Puerto Madryn waar we de walvissen bijna lettelijk hebben kunnen aanraken.Daarna weer doorgevlogen naar Ushuaia in Pategonie. Het uiterste zuidpuntje van Argentinie.Het was letterlijk the end off the world. Lekker koud en genoten van sneeuw.Daarna vervolgde we onze trip met het vliegtuig naar El Calafate. Hier een van de wereld wonderen mogen aanschouwen: Machtige gletsjers, ijsbergen, werkelijk onvoorstelbaar hoe groot deze gletjers zijn. Bizar gewoon. Na diverse excursies gemaakt te hebben vertrokken we weer, met een binnenlandse vlucht, naar het zwitserland van Argentinie: Bariloche. Hele mooie landschappen gespot. Hoge bergen met op de top eeuwige sneeuw.

Onze volgende stop was Mendoza. Hier heerlijk gerelaxed op een idilisch gelegen wijnresort. Uitgerust vlogen we naar Salta waar we na een overnachtiging met de auto door gereden zijn naar Cafayate. Een echt Zuid Amerikaans stadje. De route naar Cafayate liep via het nationaal park Los Cardones. Geweldig, wat een mooie en indrukwekkende rotspartijen hebben we gezien. Ook de Condor hebben we meerdere malen hoog in deze bergen gespot. Onze reis ging weer verder terug naar Salta, en met het vliegtuig door naar een ander hoogte punt en tevens eindpunt van onze reis: Iguazu. De watervallen die je hier ziet zien zijn van een werkelijk onvoorstelbare omvang. Zo groot, wat een natuurgeweld! Natuurlijk zijn we de uitdaging aangegaan en met de boot dwars door en onder de watervallen gevaren. Een belevenis. Jammer dat Iguazu het eindpunt was van ons rondje Argentinie We hebben echt een onvergetelijke reis gemaakt. In drie weken hebben we een afstand afgelegd van ongeveer 33.000 km. Toch was het niet vermoeiend, integendeel. Door het goed ingedeelde programma was er voldoende tijd om te relaxen zodat we uitgerust via Sao paulo op Schiphol geland zijn.

Ellen, Hartelijk dank voor het organiseren van deze reis. We kunnen alleen maar terugkijken op hoogte punten,alles was perfect geregeld en alles liep zoals gepland. Chapeau!

Hartelijke groet,

Marion en Wim-Jan

Anoniem

Wij hebben een super reis gehad in Zuid Afrika!!!

Van reizen buiten Europa hadden we al kaas gegeten voordat we papa en mama werden. Maar reizen met ons zoontje van 21 maanden vonden we toch iets anders. Daarom hebben we Gemsbok ingeschakeld. En wat is dat relaxt op avontuur gaan! De reis werd helemaal op maat afgestemd naar ons gezinnetje met uitdaging voor zowel mama en papa als veiligheid voor ons zoontje. We hebben een ''rondje Kaap'' gedaan met Bourgondische luxe van Franschoek, het werelds mooiste natuurgebied aan zee (voor ons dan toch ;-) bij de Hoop, Afrikaanse gastvrijheid in de Rust, olifanten spotten in het kind-vriendelijke safaripark Addo en slapen in Kirkwood waar een erg betrokken Nederlander ons de bijzondere plekjes in de Townships toonde, souvenirs shoppen in Knysna, wandelen en heel veel foto''s maken van de prachtige bergen in Montagu, om te eindigen waar we begonnen waren: Kaapstad – Houtbay: een plek om nooit te vergeten!

Nu we weer thuis zijn kijken we met heimwee terug op onze reis. We hadden zelf nooit zulke rustige en vriendelijke accommodaties kunnen uitzoeken en de afwisseling in de reis was toppie! We hadden alle rust om heerlijk van ons gezinnetje te genieten, en samen avonturen te beleven. Het doel van onze reis is voor 200% behaald! En daar heeft Gemsbok een grote kei aan meegeholpen, bedankt!!! En dat kaartje in de bus bij thuiskomst maakt het af ;-)