Wilde Kust Reis - in de voetsporen van Mandela

Deze reis is een variatie op De Grote Oversteek waarbij u de oversteek van de Kaap naar Natal via de Wilde Kust maakt in plaats via het binnenland van Vrijstaat.

De Wilde Kust is het gebied vanaf East London tot aan Port Shepstone, het hart van de voormalige thuislanden Transkei en Ciskei. De streek dankt haar naam aan de indrukwekkende branding. Om de branding goed te kunnen ervaren, raden we enkele overnachtingen aan, ook al omdat u de cultuur van de Xhosa kunt ervaren en een excursie kunt maken naar de plaats waar Mandela is opgegroeid en volgt zo zijn voetsporen. 

  • Reisdagen
  • Tarieven
  • Inspiratie

Dag 1

Uw reis begint in Amsterdam. U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Kaapstad. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw hotel gebracht.

Dag 2-4 . Houtbay . 35 km

Uw auto wordt gebracht en u rijdt naar uw eerste accommodatie in Houtbay, op een steenworp afstand van Kaapstad. Hier krijgt u de beschikking over een ruime, sfeervol ingerichte kamer met thee/koffie-faciliteiten, koelkast en een ruime badkamer. Bezoek bijvoorbeeld de Tafelberg, Robbeneiland, het Waterfront, Kirstenbosch, Groot Constantia. Maak een stadswandeling of ga mee op een townshiptour.

Dag 5 . Stellenbosch . 95 km

Als u het hele schiereiland rondrijdt, komt u vanzelf bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika, waar u de koude en warme oceaanstromen letterlijk ziet botsen. Het is op dit punt dat bijvoorbeeld het schip de Vliegende Hollander is gezonken. In Simonstown vindt u een pinguïnkolonie. Als u uw weg vervolgt, bereikt u vanzelf Stellenbosch, een historisch universiteitsstadje. Neem vooral een kijkje in Oom Samie se winkel. U overnacht op een wijnfarm.

Dag 6 en 7. Witsand . 200 km

Wijn proeven op een landgoed langs de wijnroute, een kijkje in Swellendam: er zijn volop mogelijkheden om uw dag tebesteden op weg naar Witsand. Hier, aan de rand van het De Hoop Nature's Reserve, is het vooral voor de echte natuurliefhebber goed toeven. Talrijke walvissen in het seizoen in een uitgestrekt duinengebied. De kraanvogel komt overigens ook veelvuldig voor in dit gebied. U overnacht in een comfortabele lodge nabij Witsand, op een half uurtje afstand van de ingang van het park, zodat u op dag 7 ook echt de tijd heeft het park te ontdekken.

Upgrade De Hoop

De Hoop Nature Reserve is een duinengebied tussen Witsand en Bredasdorp en staat – zoals de baai bij Hermanus – bekend om de vele walvissen. Omdat het ook zo puur natuur is, levert een verblijf in De Hoop een heel andere ervaring op dan in Witsand.

Sinds een jaar of twee zijn de huisjes in De Hoop gerenoveerd. Dat heeft geleid tot zeer comfortabele huisjes inclusief badkamer en suite met behoud van karakter en weidsheid. Verblijf op basis van zelf catering. Meerprijs: € 33,00 per persoon per nacht.

Dag 8 . Knysna . 230 km

Op weg naar de Tuinroute kunt u een kijkje nemen in Mosselbaai. Hier vertrekt vanaf de marina een wandelpad vanwaar u prachtige uitzichten heeft. Het wandelpad loopt 14 kilometer door, maar een kortere wandeling geeft u al een prachtig uitzicht (wellicht dolfijnen!). U overnacht uiteindelijk in Knysna, het hart van de tuinroute. Bezoek bijvoorbeeld het natuurpark Featherbed in Knysna, of het regenwoud dat vooral langs de oude route tussen George en Knysna (de zogenaamde zevenpassenweg) nog goed is te zien.

Dag 9 en 10 . De Rust . 180 km

Oudtshoorn is bekend om zijn struisvogelfarms en de Cango-grotten bezoeken. U logeert echter niet in dit stadje, maar in het dorpje De Rust. Een prachtige route leidt vanaf de grotten via de spectaculaire Swartbergpas (gravel!) naar Prince Albert. Via Klaarstroom en de Meiringspoort bereikt u tenslotte De Rust. U blijft hier twee nachten op basis van ontbijt en diner. De tweede dag kunt u meegaan op een jeepsafari (niet inbegrepen in reissom, kosten € 59,50 per persoon). U wordt meegenomen naar plaatsen waar amper mensen komen. U zult genieten van de prachtige uitzichten en de 'braai' onderweg.

Dag 11 en 12. Graaff Reinett . 241 km

Graaff Reinet is één van de oudste stadjes van Zuid-Afrika. Dit historische stadje ligt te midden van de Grote Karoo. Ten noorden van de stad ligt de mooie Vallei der Verlatenheid met prachtige rotsformaties. In het aangrenzende wildpark kunt u al op safari! U verblijft hier twee nachten.

Dag 13 en 14 . Addo . 240 km

Het Addo Elephant Park is een lieflijk park waar de Kaapse olifant leeft. De komende twee dagen verblijft u hier in het park zelf in een zelfcatering chalet op basis van logies. Conservation fee is wel inbegrepen. U kunt ook kiezen voor een overnachting in een sfeervol guesthouse in het ‘dorp' op een sinaasappelfarm, hier is het ontbijt wel inbegrepen, maar entree tot Addo niet.

Dag 15 . Morgans Bay.  490 km

We maken stadstour door East London (het standbeeld van Steve Biko staat hier bijvoorbeeld) en rijden daarna naar hetkusthotelletje Morgans Bay. U bevindt zich nog net voor de rivier Kei die vroeger scheiding bracht tussen blank en zwart land. Een strandwandeling is waarschijnlijk wel even lekker - of gewoon genieten van het zonnetje. Diner inbegrepen.

Dag 16 en 17 . Wilde Kust/ Coffee Bay . 300 km

We steken met een bijzondere pont de Kei over en bevinden ons in Transkei. Groene heuvels met traditionele rondavels domineren hier het landschap. Waarschijnlijk komt u ogen te kort. We nemen u vandaag mee voor een bezoek aan de plaatsen waar Mandela is geboren en opgegroeid. Vooral zijn geboorteplaats levert een speciale rit op. De weg is niet al te goed, maar het landschap vergoedt veel. U verblijft in een plezierig onderkomen aan de kust. Diners inbegrepen.

Dag 18 . Umhlanga Rocks

Net ten noorden van Durban ligt Umhlanga Rocks. Deze badplaats is wat kleiner en overzichtelijker dan het drukke Durban. Vanaf de meeste stranden (niet allemaal!!) kunt u hier zwemmen omdat er haaiennetten in de oceaan zijn aangebracht. Desalniettemin is het wel verstandig hier goed op te letten. In Umhlanga treft u bovendien een wetenschappelijk haaienonderzoekscentrum aan waar u van alles kunt leren over de haai en zijn leefpatroon. U overnacht in prettig guesthouse, inclusief ontbijt.

Dag 19 en 20 . Hluhluwe . 90 km

Vandaag begint uw safari-avontuur in het Big Five wildpark Umfolozi/Hluhluwe. U verblijft twee nachten in het Hilltop Camp in een ruime chalet. Ontbijt en uw conservation fee zijn niet inbegrepen. Vanuit Hluhluwe kunt u de boottocht in St. Lucia maken. 

Dag 21 . Itala .140 km

Misschien wel het mooiste park van Zuid-Afrika is het Ithala Game Reserve. U verblijft hier in een chalet. Ontbijt is hier niet inbegrepen. Wel boeken wij een wandelsafari voor u op dag 18 (van 06.00 tot 09.00 uur).

Upgrade Mkuze Falls

Tussen Itala en Hluhluwe ligt het prachtige Mkuze Falls Private Game Reserve. De natuur van het 10.000 hectare wildpark is een kruising van Itala & Hluhluwe: groen, heuvelachtig, soms open, soms met dikke begroeiing. Aan de Mkuze Rivier staan luxe safaritenten (natuurlijk met complete badkamer en suite). Pure luxe en pure natuur vallen hier samen. Meerprijs inclusief alle maaltijden, theetafel en 2 safari’s per dag bedraagt: € 320,00 per persoon per nacht. In het winterseizoen van 1 mei – 30 september 2013 is de meerprijs € 235,00 per persoon per nacht.

Dag 22 en 23 . Rorkes Drift  . 250 km

In de omgeving van Rorke's Drift vonden in 1879 de veldslagen van Rorke's Drift, en iets verder weg van Isandlwana plaats. Rorke's Drift zelf was destijds een missiepost. In het hart van de Battlefields van Rorke's Drift en Isandlwana ligt de mooie lodge Isibindi. De 6 kamers liggen op een eco reservaat van ruim 1000 hectare waar elke ochtend en namiddag safari's per jeep gehouden worden, op zoek naar het grazende wild. Met een gids kunt u de battlefields bezoeken of Zulubewoners van  een kraal in de omgeving ontmoeten. Per overnachting zijn de maaltijden en een wildrit of wandelsafari inbegrepen. Ook is een halve dag Zulutour inbegrepen waarbij u op bezoek gaat in een nog traditioneel levende Zulukraal.De overige excursies kunnen los worden bijgeboekt.

Dag 24 . Johannesburg . 395 km

In de avond vertrekt uw vlucht vanuit Johannesburg terug naar Europa.

Dag 25

Aankomst Amsterdam.

 Prijzen Wilde Kust Reis 2019 op aanvraag

Cat. auto

 

Klasse B-Avis

Klasse B

Klasse C

Klasse  D

Klasse E-Avis

Klasse X

Klasse X+

Klasse Y

Klasse Y+

Klasse Z

Zonder vlucht*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 dagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prijzen inclusief vlucht per KLM in N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven.

Gebaseerd op € 372,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag. De route van deze reis is zonder binnenlandse vlucht.

Extra bij de reissom van Wilde Kust inbegrepen:

  • Transfer van vliegveld naar 1ste accommodatie
  • 6x diner
  • Conservation fee Addo
  • Ochtendwandelsafari en entree in Itala Game Reserve

 

Facultatief:

  • Townshiptour door Graaff Reinet á € 30,00 per persoon
  • Excursie met Zulu-gids à € 80,00 p.p.

 

Meerprijzen per persoon per nacht

Klein Olifantshoek

€ 47,00

De Hoop

€ 33,00

Mkuze Tented Lodge (HS: 1 dec  t/m 30 apr  & 1 okt  t/m 30 nov)

€ 320,00

Mkuze Tented Lodge  (LS: 1 mei t/m 30 sep )

€ 235,00