Het ritme van Afrika - reis door Limpopo

Een reis door Limpopo neemt je mee naar  weidse savanne en prachtige zonsondergangen, naar het grote wild en kleurrijke culturen. Als je de roep van de jakhals hoort en de zon ziet ondergaan, is het tijd voor de geluiden van de nacht waar leeuw en luipaard heersers zijn.

 • Overzicht reisdagen
 • Tarieven p.p.

Dag 1

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Per KLM is dit per dagvlucht. Andere maatschappijen bieden nachtvluchten.

Indien u per KLM aankomt, wordt u bij aankomst  in Johannesburg opgewacht door een transferservice en naar uw accommodatie (meestal 4* guestlodge in Kempton Park) gebracht. Uw auto wordt op de ochtend van dag 2 geleverd.

Dag 2 en 3 . Panoramaroute . 375 km

Uw eerste bestemming is de Panoramaroute. Er is heel wat te zien: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God’s Window en de drie Rondavels. U komt dan vanzelf langs de Blyde River Canyon en Bourkes Potholes. Pelgrims Rest moet u ook niet vergeten: dit voormalige goudzoekersdorp heeft nog de sfeer van de 19e eeuw. De komende nachten brengt u door in een prettig gastenhuis in Sabie, een vriendelijk dorp aan de zuidkant van de Panoramaroute.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Upgrade 1: Hazyview

Hazyview ligt ten noorden van Nelspruit in het warme laagveld van Mpumalanga en vormt ook een goede uitvalsbasis. De Panoramaroute ligt iets verder weg, maar u kunt het vanaf hier wel makkelijk combineren met een zelfdrive safari in Krugerpark of andere activiteiten.  Ga lekker eten in het winkelcentrum Casterbridge of Perry's Bridge.  De accommodatie ligt mooi en is (een tikje) luxer.

Upgrade 2: Ohrigstad

In Ohrigstad, aan de westzijde van de Panoramaroute, ligt de lodge Iketla op een mooi stuk natuur. De Lodge beschikt over ruime bungalows met mooi uitzicht en op het reservaat rondom u kunt u wandeltochten maken. Er zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. In het verblijf is ontbijt en diner inbegrepen, evenals vers fruit. Iketla is luxer dan Sabie. Meerprijs geldig.

Dag 4 en 5 . Krugerpark . 140 km

Safari mag natuurlijk niet ontbreken! De komende nachten kunt u zelf op safari in het wereldberoemde Krugerpark met de kans de Big Five te spotten. In dit nationale park is een goed wegennetwerk en zijn diverse restcamps gevestigd waar u overnacht in eenvoudige rondavels en suite.  Ontbijt niet inbegrepen, conservation fee wel.

Upgrade Luxe safari Lodge

In privéparken als Thornybush & Sabi Sands gaat u op safari per open jeep, kennen de rangers het gedrag van de dieren, mogen de jeeps buiten de paden rijden en overnacht u in een luxe lodge inclusief alle maaltijden. Een aanrader. Meerprijs van toepassing.

Dag 6 en 7 . Hoedspruit. 160 km

Hoedspruit ligt aan de rand van het Krugerpark. Vanaf deze plaats is een aantal privé-parken goed bereikbaar waaronder Thornybush, Sabi Sand en Klaserie. Bovendien is hier goed zichtbaar hoe de Drakensbergen van Mpumalanga eindigen. Op deze scheidingslijn liggen de natuurwonderen die gezamenlijk de Panoramaroute vormen.

U kunt uw dagen vullen met een boottocht op de Blyde River Dam, olifant rijden, microlightvliegen of een ballonvaart maken. Spectaculair is een bezoek aan het aaibare nijlpaard Jessica. Ook zijn er verschillende opvangtehuizen voor dieren te vinden zoals het bekende Hoedspruit Endangered Species Centre en Moholoholo Rehabilitation Centre. Natuurlijk kan een safari in Krugerpark niet ontbreken.

Hoedspruit is uitgegroeid tot een gezellig dorp met plezierige kleinschalige lodges. Verblijf op basis van ontbijt.

Dag 8, 9 en 10 . Makhado. 270 km

Net buiten Makhado wonen en werken enkele Venda kunstenaars; zij maken ondermeer potten, houtsnijwerk en beelden. We werken hier samen met een lodge die met enkele van de kunstenaar samenwerkt om zo werkgelegenheid te stimuleren.  Fietstochten en andere uitstapjes mogelijk. Verblijf op basis van ontbijt en diner in een comfortabele kamer. U blijft hier drie dagen om de Venda-cultuur te leren kennen. Maak zelf een dagtocht of boek een tocht met een lokale gids. Ontspannend is een workshop traditionele sieraden maken, houtsnijden of textieldecoratie. 

Dag 11 en 12 . Mapungubwe. 150 km

Aan de Zuid-Afrikaanse kant van de Limpopo Rivier (net onder de grens met Botswana) ligt het Mapungubwe National Park, een savanne-landschap met de Big Five die hier nooit is weg geweest al zijn de aantallen niet zo groot.  In het midden van het park staat een ‘heilige’ heuvel, woon- en begraafplaats van diverse koningen die hier een welvarende zwarte cultuur hebben aangestuurd. Deze kunt u bijboeken. Daarnaast is het drielandenpunt bijzonder: u kijkt over de rivier naar Zimbabwe & Botswana.

Verblijf is in het nabijgelegen Mapesu in zeer comfortabele kamers rondom een zwembad met restaurant. Rondom ziet u het landschap van deze streek bestaande uit de mopane & baobabboom. Inbegrepen in het verblijf: ontbijt, lunch en diner. Wandel- of jeepsafari's kunt u bijboeken. Een heerlijk adres!

Dag 13 en 14 . Mashatu. 60 km

Vandaag steekt u de rivier over bij Pontdrif en gaat u op safari in dit nog zo pure gebied dat bekend staat als Tuli Block. U laat uw huurauto achter in Zuid-Afrika, steekt de rivier over (per jeep of kabelbaan (tegen extra betaling) en wordt met een transfer naar Mashatu gebracht. De natuur laat Afrika in haar puurste vorm zien. Bovendien heeft het park een zeer goede wildstand.  De kans is groot dat u luipaarden treft; die zijn hier volop aanwezig.

Uw verblijf is gebaseerd het Tented Camp. Mashatu Tented Lodge heeft een echte 'bushsfeer'. Er is comfort, maar geen luxe. Het Tented Camp is niet omheind en  niet toegankelijk voor kinderen onder 12 jaar. Maximaal 2 personen per tent.

Liever wat luxer?

Verblijft u liever wat luxer en in een omheinde lodge? Kies voor de upgrade naar het luxere Main Camp, dat uitkijkt op een waterplaats. Alle leeftijden welkom.

Dag 15 en 16 . Alldays. 85 km

Sommige plaatsen in Afrika hebben dat mystieke gevoel zoals alleen Afrika kan geven. Geniet nog even na aan de Mogalakwena rivier volop de zonsondergangen, natuur en rust. De kamers zijn artistiek, met warmte en etnische elementen ingericht. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 17 en 18 . Waterbergen/ Kololo 200 km

Kololo ligt aan de rand van het Big 5 Welgevonden Reservaat. Op het reservaat van Kololo kunt u tussen de zebra's en giraffen lopen of fietsen. Met de ranger kunt u bovendien mee op open jeepsafari in Welgevonden. Verblijf is in een standaard chalet inclusief ontbijt en diner. Er is één gamedrive oer dag met een ranger inbegrepen.

Nog eens Big Five?

Toch nog een paar daagjes die speciale sfeer van een Big Five Safari lodge proeven? Kies dan voor de upgrade naar het Welgevonden Park of één van de reservaten en lodges in de omgeving.

Dag 19 . Johannesburg 295 km

Steeds meer wijken in Johannesburg worden of zijn opgeknapt waardoor de stad haar levendige en veelkleurige sfeer terug krijgt. Met de Hop on Hop Off bus zijn de meest bekende attracties te bezoeken, maar het is ook een aanrader om te fietsen in Soweto. Verblijf in een prettig Guesthouse inclusief ontbijt en restaurantjes die dichtbij liggen.

Bijzonder:

Boek een halve of hele dagtocht met onze gids in Johannesburg en verken de stad al lopend of per openbaar vervoer. Een bijzondere manier om deze metropool te leren kennen.

Dag 20 en 21. 

Vanavond vliegt u weer naar huis. Aankomst dag 21.

Tarieven individuele reis – Het ritme van Afrika, reis door Limpopo 2019

Cat. auto

 

Tijdsduur 

 

Klasse B 

Klasse C 

Klasse D 

Klasse O 

Klasse O+ 

Klasse E 

Klasse N 

Klasse I 

Zonder vlucht*

  3203

3223

3273

3493

3663

3903

3413

3323

21 dagen incl. vlucht  

 

3859

3879

3929

4149

4319

4559

4069

3979

Q:  prijzen inclusief vlucht per AF/KLM combinatie in N-klasse, gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 280,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag. 

De route van deze reis is zonder binnenlandse vlucht. Vlucht is geheel per KLM mogelijk a € 160,00 pp.

 Bij de reissom inbegrepen:

 • In totaal inbegrepen: 11 x diner
 • Entree c.q. conservation fee Krugerpark
 • 2 x safari per dag in Mashatu
 • 1 x safari activiteit per dag op Kololo
 • Halve dag Soweto excursie

 

Meer/minderprijzen per persoon per nacht 

 • Nottens                         € 377,00
 • Monwana                      € 360,00
 • Iketla                             €    69,00
 • Kololo                            €   17,00   (maanden juli, augustus en oktober)