Geur en Kleur in Sfeervol Zuid-Afrika

De highlights van Zuid-Afrika maar soms nét even anders - dat is het geheim van deze reis waarin de highlights worden afgewisseld met bijzondere ontmoetingen. U reist van Kaapstad naar Johannesburg of van Johannesburg naar Kaapstad en komt zo langs bekende namen  én op verborgen mooie plekjes. Ontdek bijvoorbeeld met onze Zulu gids het dagelijkse leven in het hartje van Zulu-land, of ga op jeepsafari door de plooien van de Swartbergen waar geen andere toerist komt. Ontdek met ons dat leuke restaurant in Stellenbosch, neem de tijd voor Kaapstad, bezoek de Tafelberg, het Waterfront en neem als een echte Capetonian een sundowner op Signal Hill. Bespreek met ons hoe u op safari wilt gaan: zelf rijden in een nationaal park óf met een gids op een open jeep door een privé wildpark.

Individueel reizen heeft als voordeel dat u zelf bepaalt waarheen u reist, hoe u reist en in welk tempo. Wij hebben de reis uitgewerkt voor 25, 21 en 17 dagen. Wilt u langer of korter, de reis combineren met bestemmingen die u bijvoorbeeld heeft gezien in de Groene Safari reis? Wij maken elke reis op maat; samen met u passen we de route aan. Bel of mail ons met uw wensen.  Bijvoorbeeld:

 • Zin om de nieuwe vibe van Johannesburg te leren kennen? Vraag naar onze dagtochten met gids.
 • Doe mee aan een kookworkshop in de Kleine Karoo en leer om echte bobotie te maken
 • Twee nachten alleen ongerepte natuur & sterren? Vraag naar onze natuurlodge aan de Kaap
 • In een offerte op maat laten we u verschillende accommodaties bij (bijna) elke bestemming zien. Kies voor de lodge die bij u past. 

 • Overzicht Reisdagen
 • Variaties
 • Tarieven p.p.
 • Impressie

Reisprogramma 26-daagse reis

Dag 1

U vliegt naar Zuid-Afrika. Afhankelijk van de gekozen maatschappij komt u ’s avonds aan of de volgende dag.

Dag 2 - 4 . Kaapstad . 35 km         Enjoy Capetown 

De eerste drie (of vier) nachten verblijft u in een prettig 4* kleinschalige accommodatie in Kaapstad of het nabijgelegen Houtbay. Kaapstad biedt heel veel: bezoek de Tafelberg (per kabelbaan, lopend óf boek een overnachting op de berg!), Robbeneiland, het Waterfront, Kirstenbosch en Groot Constantia. Maak een stadswandeling, ga fietsen door de stad of doe mee aan een kookworkshop of een gintour. Tijdens een townshiptour maakt u kennis met het leven in wijken als Khayalitsha. Kaapstad heeft uitstekende restaurants. Wij helpen u graag met het maken van een boeking. Op tijd reserveren is in veel restaurants aan te bevelen. 

Overnachten in Kaapstad.

In Kaapstad werken we samen met diverse accommodaties en kiezen de accommodatie die bij u past.

Dag 5 . Hermanus . 220 km          Walvissen

De route naar Hermanus van vandaag gaat eerst via Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika, waar u de koude en warme oceaanstromen letterlijk ziet botsen. Heel wat schepen – waaronder de Vliegende Hollander – zijn op dit puntje vergaan.  Je voelt er bijna letterlijk het uiteinde van de wereld.

Verderop het Schiereiland ligt Simonstown met een grote pinguïnkolonie. Daarna volgt u de kust helemaal tot in Hermanus – de route is prachtig. Hermanus is de kraamkamer van de walvissen tussen juli en december. Je ziet de enorme dieren al vanaf de kustlijn. Boottochten en kayaktochten zijn ook mogelijk. Verblijf in een 4* guesthouse.

Alternatief dag 5

Omdat de walvissen vooral te zien zijn in de maanden juni t/m december, kunt u er buiten deze periode ook voor kiezen om een extra dag in het wijngebied door te brengen. U heeft in dat geval de keuze uit Stellenbosch of Franschhoek (zie hieronder). Of kies voor een natuurverblijf tussen het fynbos bij Stanford.

Dag 6 . Stellenbosch . 85km             Wijn

Stellenbosch is het oudste dorp van Zuid-Afrika met mooie architectuur. In de met eiken omzoomde Dorpstraat kunt u Oom Samie se winkel bezoeken. Samen met Franschhoek vormt Stellenbosch het hart van de wijnroute. Er zijn prachtige landgoederen waar je wijn kunt proeven en heerlijk kunt lunchen (picknick!). Verblijf in een prettige 4* accommodatie in of net buiten het dorp.

Upgrade Franschhoek

Franschhoek is het culinaire zusje van Stellenbosch. In de Hoofdstraat liggen enkele bekende restaurants en de omgeving heeft mooie wijnhuizen.  We werken met diverse accommodaties samen die net buiten het dorp liggen (1,5 tot 3 km) en met een prettige lodge binnen het dorp.  Als u graag op loopafstand van de restaurants verblijft, is het prettig om voor een verblijf binnen het dorp te kiezen. Meerprijs van toepassing.  Voorbeeld van een overnachting in een luxe kamer (4*).

Dag 7 en 8 . Clanwilliam . 250 km          Rooibosthee & Rotstekeningen

De Cederbergen vormen  een bijzonder natuurgebied. Boevndien is het de bakermat van de rooibosthee. Maak een tour op een plantage en/of boek een theeproeverij in het dorp.

De bergen zijn rijk aan ijzer en bestaan uit zacht gesteente: een combinatie die fantastische rotsformaties  oplevert in felle roden kleuren. In het gebied zijn talloze rotstekeningen te vinden. U kunt ondermeer een wandeltocht langs enkele tekeningen maken. De tweede dag raden we een tour aan op een rooibosplantage. Een absolute aanrader! 

Het dorpje zelf is ook  aangenaam met een monumenten in Kaaps-Hollandse stijl en knusse sfeer. Overnachting in een 4* lodge.

Dag 9 . Robertson . 290 km                     Wijn uit de nieuwe wereld

Vanaf vandaag begint u aan de Route 62, één van de mooiste routes door de Kaap. Onderweg is het leuk om in Tulbagh te lunchen. In de Kerkstrat van dit pittoreske dorp kunt u genieten van gerestaureerde Kaapse Hollandse panden. In Robertson overnacht u op een wijn- of olijvenfarm in de Klaas Voogds vallei. Een heerlijk plekje.

Dag 10 en 11 . De Rust . 140 km                    Klein Karoo

Oudtshoorn en de Kleine Karoo zijn bekend om de struisvogelfarms en de Cango-grotten. Voor ons staat de steile Swartbergpas die vanaf de Cango grotten begint, bovenaan. In de streek proef je nog de rustige plattelandssfeer van weleer. Daar past onze accommodatie in De Rust heel goed bij. U wordt hier ondergedompeld in echte Zuid Afrikaanse gastvrijheid en kunt zo de sfeer van de Kleine Karoo optimaal beleven. Na twee dagen is het moeilijk afscheid nemen van de heerlijke diners en kunstzinnige ontbijtjes.

Dag 12 en 13 .Tuinroute, Knysna . 180 km               Regenwoud & Oceaan 

De Tuinroute wordt gekenmerkt door groen van het regenwoud en een mooie kustlijn. Aan de route liggen dorpjes als Wilderness, Knysna en Plettenberg. Er is van alles te doen in deze streek waaronder wandeltochten of autotochten door het regenwoud, een boottocht over de lagune bij Knysna, dolfijnen en walvissen spotten in Plettenberg of wandelen over Robberg. In Knysna kunt u een boottocht over de lagune maken en natuurpark Featherbed bezoeken vanwaar de twee toegangsrotsen (de Heads) naar de oceaan te zien zijn. In The Crags kunt u de meest oostelijke wijnfarm van het land bezoeken. Verblijf in een gastvrije accommodatie inclusief ontbijt.

Upgrades

In Plettenberg staan prachtige luxe lodges met uitzicht over de oceaan, een prachtige locatie om even tot rust te komen. Onze lodge kijkt uit over de oceaan en ligt niet ver van Robberg Nature Reserve waar mooie wandelingen mogelijk zijn. Ook Plettenberg krijgt walvisbezoek in het seizoen. Boottochten brengen u dichtbij deze dieren. Ook heel leuk: een snorkeltocht met zeehondjes - geschikt voor jong en oud.

Verder heeft de Tuinroute veel bijzondere (luxe) accommodaties. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 14 . Port Elizabeth . 340 km

Op weg naar Port Elizabeth komt u langs  Tsitsikamma National Park waar het regenwoud en de oceaan letterlijk samenkomen. In Port Elizabeth verblijft u in een prettig guesthouse op circa 10 minuten afstand van de luchthaven.

Dag 15 en 16 . Drakensbergen . 250 km                    Wandeltochten door de bergen 

Een (vroege) vlucht brengt u naar Durban waar uw volgende auto klaarstaat. De Drakensbergen bestaan uit drie gedeelten; de noordelijke, de centrale en de zuidelijke Drakensbergen. We kiezen in deze route voor de omgeving van Royal Natal National Park in het noordelijke deel. Er zijn tal van wandelingen te maken naar bijvoorbeeld de prachtige Tugela Gorge. Verblijf is in een gezellige cottage met uitzicht op het Amfitheater. Inclusief ontbijt en diner.

Meer weten over de Battlefield geschiedenis? Vraag ons naar (lodges met) gespecialiseerde gidsen.

Dag 17: Rorke's Drift. 200 km                                    Geschiedenis en/of cultuur

In de omgeving van Rorke's Drift vonden in 1879 allerlei veldslagen plaats. Rorke's Drift zelf was destijds een missiepost en nu een goed museum. In het nabijgelegen dorp Dundee geeft het Talana museum een goede indruk van de streekgeschiedenis. Richting Vrijheid kunt u Bloedrivier bezoeken. U verblijft vannacht op een gezellige farm inclusief ontbijt en diner.

Alternatief Homestay

De tradities in Zululand zijn ondanks de moderne wereld sterk verankerd in het dagelijkse leven. Het leven in een rondavel in familieverband (een kraal) is nog altijd intact. Kies voor een nacht Homestay in een Zulukraal en ga aan het einde van de middag mee het vee ophalen of help mee om doeken te weven. Na een traditioneel Zulu diner wordt de avond rondom het vuur afgesloten waar u de verhalen hoort over de dagelijkse gang van zaken. U slaapt op een matras met goed beddengoed en heeft een eigen eenvoudige badkamer.

Dag 18 en 19 . St. Lucia . 250 km                               Nijlpaarden, krokodillen & safari 

De komende nachten verblijft u in een sfeervolle lodge in St. Lucia.  Hier leven heel wat krokodillen en nijlpaarden in een lagune, die u van dichtbij kunt zien als u met een boottocht meegaat. Bovendien kunt u safari’s maken in het Umfolozi/Hluhluwe park waar u kans maakt op de Big Five.

Verblijft u liever in het park? Dat is mogelijk in accommodatie van het park zelf of luxe prive safari lodge.

Upgrade: Umfolozi Hluhluwe

Kies voor een verblijf in het Hilltop Camp van het Umfolozi/Hluhluwe park en overnacht in een ruime zelfcatering chalet. Meerprijs van toepassing (zonder ontbijt, en exlusief conservation fee/entree van park; deze moet u ter plaatse betalen). Wilt u iets meer luxe? Kies dan voor een verblijf inclusief twee safari's per dag in de nieuwste privé safarilodge binnen het park. 

Luxe upgrades in de omgeving

We werken samen met diverse lodges in de omgeving waaronder (luxe) lodges in Big Five privéwildparken. Aan de (ongerepte) kust liggen enkele (strand)lodges waar we mee samenwerken. U kunt hier ondermeer kanotochten maken, schildpadexcursies maken (vanaf half november tot half januari) en locale dorpen bezoeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Dag 20 . Swaziland/ eSwatini . circa 250 km                      

Centraal in het koninkrijk eSwatini ligt de Ezulwini Vallei - de Vallei der Koningen. In deze groene streek ligt het Mlilwane Wildlife Sanctuary en kunt u locale marktjes of de kaarsenfabriek bezoeken. Verblijf is in een eenvoudige 'beehive' in Mlilwane of een prettige B&B in de vallei inclusief ontbijt.

Dag 21 en 22 . Krugerpark . circa 250 km                           Op Safari 

Op safari ervaar je de hartslag van Afrika. De geluiden en geuren van de bush en de ontmoeting met zebra's, giraffen, neushoorns, olifanten en leeuwen zorgen voor inspirerende ervaringen. In Zuid Afrika kunt u kiezen voor safari's in nationale parken als het Krugerpark waar u zelf safari rijdt en in eenvoudige chalets overnacht. Rondom het Krugerpark (maar ook elders) liggen privé parken waar zelf rijden niet is toegestaan. Daar gaat u samen met een ranger in een jeep op safari.

De komende twee nachten boeken we u in twee verschillende restcamps van het Krugerpark met de kans de Big Five te spotten. U verblijft in een eenvoudig ingerichte chalet met een eigen badkamer en zelfs airco. Uw ontbijt is niet inbegrepen. Wel inbegrepen is uw dagelijkse entreesom (conservation fee).

Upgrade Luxe safari Lodge

Droomt u van een safari in een open jeep? Boek dan een overnachting in een privépark. Rondom Krugerpark liggen diverse parken waaronder Thornybush Game Reserve en Sabi Sands. Wij werken met lodges in beide parken samen. U gaat twee keer per dag mee op safari onder begeleiding van een zeer kundige ranger. Wij werken bijvoorbeeld graag samen met de luxe, maar zeer persoonlijke en gezellige, lodges Monwana en Serondella in het Thornybush Game Reserve. Meerprijs geldig. Ook lodges als Nottens in Sabi Sands behoren tot onze favorieten.

Dag 23 en 24 . de Panoramaroute / Sabie . circa 140 km              Canyon, watervallen & natuur

De komende twee nachten verblijft u in een gezellige B&B met hartelijke eigenren in het dorpje Sabie vanwaar u de Panoramaroute op uw gemak kunt verkennen. Er is heel wat te zien aan de Panoramaroute: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God's Window en de drie Rondavels. Pelgrims Rest moet u ook niet vergeten: dit voormalige goudzoekersdorp heeft nog de sfeer van de 19e eeuw.

Alternatieven

Vanuit onze accommodaties in Hazyview is het makkelijk om (ook) naar het Krugerpark te gaan of kies voor een natuurlodge in Ohrigstad.

Dag 25 . Johannesburg . circa 375 km                            

Aan het begin van de avond of tegen middernacht vliegt u vanaf Johannesburg terug naar Europa.

Dag 26

Aankomst Nederland.

Alternatieven

Bovenstaande reis is een voorbeeldreis. U kunt deze route bijvoorbeeld ook vanaf Johannesburg naar Kaapstad boeken, als 21- of 17-daagse reis. Overige wensen zijn altijd bespreekbaar en kunnen worden verwerkt worden in een offerte op maat.

 

Tips 

 • Zin om de nieuwe vibe van Johannesburg te leren kennen? Vraag naar onze dagtochten met gids.
 • Doe mee aan een kookworkshop in de Kleine Karoo en leer om echte bobotie te maken
 • Twee nachten alleen ongerepte natuur & sterren? Vraag naar onze natuurlodge aan de Kaap
 • In een offerte op maat laten we u verschillende accommodaties bij (bijna) elke bestemming zien. Kies voor de lodge die bij u past. 

 

Variaties op Kleur en geur in sfeervol Zuid-Afrika

Er zijn talloze variaties denkbaar op de 25 daagse route door Zuid-Afrika. Hieronder ziet u routes voor 21 en 17 dagen. Combinaties met andere bestemmingen of lodges zijn vanzelfsprekend ook mogelijk. Bel ons voor meer informatie of een afspraak. Tijdens een gesprek kan de reis het beste 'gefinetuned' worden op uw persoonlijke wensen en situatie. 

In 25 dagen In 21 dagen In 17 dagen
1. Vertrek Amsterdam 1. Vertrek Amsterdam 1. Vertrek Amsterdam
2. Kaapstad 2. Kaapstad 2. Kaapstad
3. Kaapstad 3. Kaapstad 3. Kaapstad
4. Kaapstad 4. Kaapstad 4. Kaapstad
5. Hermanus 5. Hermanus 5. Hermanus
6. Stellenbosch 6. Stellenbosch 6. Stellenbosch
7. Stellenbosch 7. Robertson 7. De Rust
8. Clanwilliam 8. De Rust 8. De Rust
9. Clanwilliam 9. De Rust 9. Tuinroute/ Knysna
10. Robertson 10. Tuinroute/ Knysna 10. Tuinroute/ Knysna
11. De Rust 11. Port Elizabeth 11. Port Elizabeth
12. De Rust 12. St. Lucia/Hluhluwe 12. Krugerpark
13. Tuinroute/ Knysna 13. St. Lucia/Hluhluwe 13. Krugerpark
14. Port Elizabeth 14. Rorke's Drift 14. Sabie
15. St. Lucia/Hluhluwe 15. Rorke's Drift 15. Sabie
16. St. Lucia/Hluhluwe 16. Krugerpark 16. Vertrek Johannesburg
17. Itala 17. Krugerpark 17. Aankomst Amsterdam
18. Rorke's Drift 18. Panoramaroute  
19. Rorke's Drift 19. Panoramaroute  
20. Krugerpark 20. Vertrek Johannesburg  
21. Krugerpark 21. Aankomst Amsterdam  
22. Panoramaroute    
23. Panoramaroute    
24. Vertrek Johannesburg    
25. Aankomst Amsterdam    

Vertrek is dagelijks, beschikbaarheid voorbehouden

Afwijkende reisdagen zijn mogelijk

Tarieven individuele reis – Geur en Kleur in sfeervol Zuid-Afrika 2019

Cat. auto

 

Tijdsduur 

 

Klasse B 

Klasse C 

Klasse D 

Klasse O 

Klasse O+ 

Klasse E 

Klasse N 

Klasse I 

Zonder vlucht*

 

1934

1944

1984

2184

2324

2514

2114

2034

17 dagen incl. vlucht 

 

2649

2659

2699

2899

3039

3229

2829

2749

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder Vlucht*

 

2354

2364

2434

2664

2834

3084

2574

2474

21 dagen incl. vlucht 

 

3069

3079

3149

3379

3549

3799

3289

3189

 

                 

Zonder Vlucht*

 

2744

2764

2844

3124

3349

3654

3014

2894

26 dagen incl. vlucht 

 

3459

3479

3559

3839

4064

4369

3729

3609

Prijzen inclusief internationale vluchten per AF (via Parijs) in N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 300,00 tax.Toeslag rechtstreekse vlucht per KLM in N klasse € 70,00 p.p. (laagseizoen).  

* Bij de tarieven zonder internationale vlucht is  de binnenlandse vlucht wel inbegrepen.

Extra bij de reissom inbegrepen:

 • 2x diner bij 17-daagse reis, 4 x diner bij  21- daagse reis & 5x diner bij 26-daagse reis
 • Dagelijkse entree (conservation fee) Krugerpark
 • One way fees voor het rijden van Kaapstad naar George (17-daagse reis)
 •  One-way fees Kaapstad – Port Elizabeth en Durban – Johannesburg bij 21-daagse en 26-daagse reis

 

Facultatief:

 • Rooibostour, inclusief diner bij Clanwilliam á € 38,50 per persoon

Meerprijzen per persoon per nacht

 • Hluhluwe                            €  12,00
 • Monwana Game Lodge     € 360,00
 • Ikelta                                   €  69,00 

 

 

 

 

Kaapstad

Houtbay, uitzicht Chapmanspeak

Verblijf in relaxte lodge Houtbay

Accommodatie in Kaapstad centrum

Kaap de Goede Hoop

Whalewatching in Hermanus

Rooibosthee & rode rotsen in de Cederbergen

Stellenbosch & Franschhoek

Route 62

Oudtshoorn & De Rust

Tuinroute

Natal, nijlpaarden, strand & safari

Zulu experience in het hart van Zululand

Op Safari in en rond Krugerpark

Panoramaroute