Journey through the Bush - safarireis Zimbabwe, Botswana & Namibië

Heel veel safari, de Victoria watervallen en rijden per 4WD: deze avontuurlijk reis neemt u mee door de bush van Zimbabwe, Botswana en Namibië. Safari vormt de grondtoon van de reis, afgewisseld met een sleepout op de zoutpannen per quadbike en lokale dorpjes. Landschappelijk wisselen woestijn en water af. Een geweldige reis voor de safari liefhebber. 

 • Route

Dag 1:                        Vlucht naar Vic Falls of Livingstone

Vandaag vliegt u per KLM/Kenyan Airways via Nairobi naar Victoria Falls in Zimbabwe. Voor Zimbabwe en Zambia is een visum nodig. Een KAZA visum (momenteel 50 US per persoon) geeft toegang tot beide landen. Het visum kunt u lokaal kopen.

Dag 2 en 3                    Vic Falls

Bij aankomst staat uw transfer klaar en wordt u naar een gezellige lodge in het dorp Victoria Falls gebracht. De Vic Falls bestaan uit een serie watervallen over een lengte van 1,7 km. De helft ligt in Zimbabwe en de andere helft in Zambia. Er zijn talloze activiteiten mogelijk waaronder een helikoptervlucht boven de watervallen, kanovaren, bungyjumpen, een canopy- en ziplinetour.

Dag 4, 5, 6 en 7             Hwange National Park                 250 km

Op de ochtend van dag 3 begint de huur van uw auto, een 4WD. Er zijn diverse modellen beginnend vanaf een Nissan of Toyota Single Cab. Daarna rijdt u naar het Hwange National Park. Het landschap van Hwange wordt vooral gedomineerd door Kalahari woestijn, een droog landschap afgewisseld met lager struikgewas, Zambezi teakhoutbomen, mopanebomen en graslanden. Tijdens het regenseizoen veranderen de graslanden bijna in groene moerassen. Gedurende het droge seizoen houden de drinkwaterplaatsen het wild in leven.

De komende vier dagen verblijft u dit park. De eerste twee nachten hebben we gekozen voor een zelfcatering tented camp (badkamer en suite)  in het hart van het park (u kunt de boodschappen meenemen vanuit Vic Falls) en de twee volgende nachten voor Robins Camp waarbij ontbijt en diner zijn inbegrepen. De dagelijkse conservation fee betaalt u bij de ingang.

Wilt u liever geen zelfcatering? Kies dan voor meer nachten in Robins Camp of kies een upgrade naar één van de luxe safarilodges inclusief alle maaltijden en 2x jeepsafari per dag.

Dag 8                         Nata                               280 km

Vandaag verlaat u via Pandamatenga Zimbabwe en rijdt Botswana binnen. De komende nacht verblijft u in Nata aan de rand van de Makgadikgadi Pans.

Dag 9 en 10                  Makgadikgadi Pan/Gweta             100 km

Een sleepout op de zoutpannen is een bijzondere belevenis. Als het 's nachts donker wordt, licht de sterrenhemel helder op. Net zo bijzonder is de rit per quadbike waarmee u naar dit plekje rijdt. De volgende dag rijdt u na het ontbijt en een bezoek aan een familie meerkatten terug naar de lodge aan de rand van de zoutpannen waar u nog een nachtje verblijft. Inclusief 2x ontbijt, 1x diner en de quadbike sleepout. De sleepout is alleen mogelijk in het droge seizoen vanaf juni t/m oktober. In de overige maanden bespreken we graag de alternatieven waaronder het gebied rondom de Boteti rivier van Makgadikgadi.

Dag 11                                        Maun                  250 km

Vandaag rijdt u naar Maun waar u een nachtje verblijft in een lodge aan de rivier. Ontbijt inbegrepen.

Dag 12, 13 en 14                    Moremi /Kwhai                 200 km

De komende nachten brengt u door aan de rand van het Moremi Game Reserve vlakbij Kwhai Gate/North Gate. U verblijft hier op basis van ontbijt en diner. Safari’s kunt u zelf maken in het Moremi Game Reserve waar de wildstand uitstekend is, of u kunt kiezen om er een jeep- of mokorosafari lokaal bij te boeken. Entree voor Moremi betaalt u lokaal.

 

Dag 15              Ten westen van Maun 

Op weg naar de Caprivi verblijft u opp een 30 hectare landgoed verblijft u in een gezellige tentenlodge aan een rivier.  De tent heef een eigen badkamer en suite;  verblijf is op basis van ontbijt. In het restaurant worden dagelijks diners gemaakt. Wij reserveren vast een tafeltje voor u.

Dag 16 en 17                 Popa Falls                                     400 km

Vandaag heeft u een flinke rit voor de boeg; de weg is echter prima. U verblijft de komende twee nachten in zeer comfortabele tenten en suite inclusief ontbijt en diner. U kunt zelf safari's rijden in het Mahangu Park of kunt jeep- of bootsafari's bijboeken als u dat prettiger vindt. Een bezoek aan een lokaal dorp is ook mogelijk. De lodge heeft een heerlijk zwembad.

Dag 18 en 19                 Linyanthi stroomgebied                       290 km

De Kwando rivier vormt de grens tussen de Caprivi en Botswana ter hoogte van Kongola, Zuidelijk van Kongola ligt het Mudumu en Mamili National Park.  Het park grenst 15 km lang aan de Kwando-rivier aan de westzijde en aan de Linyanthi rivier in het zuiden. Rondom de Linyanthi komt vooral aan Botswaanse zijde een hoge concentratie wild voor zoals  buffel, sabelantilopes, impala en olifant.

Aan de Namibische kant wordt de populatie elk jar echter ook een stukje groter. De komende twee nachten verblijft u in een heerlijk comfortabele tent inclusief ontbijt en diner in dit stroomgebied. Safari's zijn lokaal bij te boeken maar het is aan te raden om dit bij boeking van uw reis gelijkertijd te doen.

Dag 20 en 21                 Chobe/ Kasane                                250 km

De komende nacht verblijft u aan de Chobe rivier om te genieten van bootcruises met hopelijk troepen olifanten aan de oevers. Verblijf is in een comfortabele lodge met 10 prettige kamers aan de rivier inclusief activiteiten. U lever uw auto op dag 20 in.

Dag 22 en 23         Terugvlucht

Per transfer gaat u naar Livingstone waar uw vlucht vertrekt. U vliegt via Nairobi naar Amsterdam. Aankomst dag 23.


Reissom 2024 op aanvraag

 • vluchten per KLM/Kenyan Airways in V/N klasse
 • 4WD autohuur Single Cab Toyota (nog niet inbegrepen: one way fee van circa ZAR 8000/500 euro, contractkosten). Upgrade naar bijv. 4WD Double Cab, Landcruiser of 4WD Fortuner mogelijk. Reis kan eventueel in Maun beginnen en eindigen (voorkomt one way fee)
 • lodges en maaltijden als genoemd 
 • geldig in laagseizoen. Voor hoogseizoen (juli t/m oktober) geldt een meerprijs. 
 • upgrades naar diverse privé safarilodges mogelijk, evenals fly in naar lodge in de Okavango Delta

 

Niet inbegrepen:

 • Brandstof, gps en/of tol & niet overige inbegrepen autokosten
 • (Overige) maaltijden, excursies en/of entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven zoals drankjes, telefoon, wasgoed, fooien e.d.
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfondsbijdrage
 • Visakosten en kosten voor andere officiele documenten en/of grensbelastingen