Tarangire & Serengeti

Route met Tarangire & Serengeti

  • Route met Tarangire & Serengeti
  • Tarieven

Dag 1

Vandaag vliegt u naar Arusha/Kilimanjaro. Bij aankomst wordt u naar uw lodge gebracht.

Dag 2 en 3 . Tarangire

De volgende ochtend wordt u opgehaald door uw gids die tevens de chauffeur is. Het vervoer tijdens het safari gedeelte van de reis bestaat uit een 7-zits of 5 zits 4x4 safari auto waarvan het dak omhoog kan. Tijdens de safari’s kunt u gaan staan en heeft u goed zicht op de dieren en het landschap. In totaal duurt de rit 4 tot 5 uur. De weg is verder prima en grotendeels van asfalt.

Baobabs en droge savanne bepalen het landschap van het mooie Tarangire. Het landschap van het park is het hele jaar mooi, maar het aller aantrekkelijkst is dit park tijdens de droge maanden als het wild gedwongen wordt naar de rivieren te trekken. Dat levert elke dag opnieuw mooie spektakels op.

Dag 4 en 5 . Karatu

Vandaag vertrekt u richting Lake Manyare. Bij Lake Manyare wordt een safari gemaakt. Overnachting is in Karatu in Ngorongoro Farm House of gelijkwaardig. 

Vanaf Karatu zijn verschillende activiteiten mogelijk waaronder quadbiken, fietsen of een bezoek aan de lokale markt. Ook is het mogelijk om een safari te maken op de kraterbodem van de Ngorongoro. Deze activiteiten zijn op basis van keuze en meerprijs. 

Dag 6, 7 en 8 . Serengeti

Na het ontbijt is het eindelijk tijd voor de Serengeti! Onderweg kan gestopt worden voor een Masaai boma toer (facultatief). Bij de toegangspoort van de Serengeti gaat het dak van de auto open en kunt u genieten van de aanwezige dieren en het fantastische landschap. De komende dagen zult u samen met de gids verschillende delen van het park verkennen. In overleg met de gids deelt u het ritme van de dagen in. Een safari per auto is het mooist in de vroege ochtend of aan het eind van de dag. Dan is de zon minder fel, is het niet zo warm en zijn de dieren het meest actief. Lunch kan genuttigd worden bij de lodge of er wordt een lunchpakket meegenomen. Overnachtingslocatie is afhankelijk van de tijd van het jaar.

Verblijf tijdens migratie in juli/augustus

Tijdens de migratiemaanden juli en augustus raden we 4 nachten Serengeti aan waarbij u 2 nachten in het centrale deel op safari gaat en 2 nachten in het (verre) noorden nabij de Masai rivier.

Dag 9 en 10 . Arusha

Vandaag rijdt u terug naar Arusha, helaas opnieuw over de slechte weg. Aan het einde van de avond vertrekt uw vlucht naar Nederland. 

Tegen meerkosten kunt u vanaf de Serengeti vliegen naar Arusha. Deze vlucht is per cessna. Houdt er rekening mee dat u minder bagage mee kunt nemen die in zachte tassen vervoerd moet worden. Meer rust krijgt u ook als er een overnachting in Arusha wordt opgenomen. Er zijn enkele hele prettige lodges waar u ontspannen kunt bijkomen. 

Verlengt u met Zanzibar? U kunt vanaf de Seregenti of vanaf Arusha naar het tropische strandeiland vliegen.

 

Reissom voor 9 daagse safarireis (exclusief internationale vlucht) - 2020. Exclusief Ngorongoro kratertour.

  •  € 2.996,00 per persoon (bij 4 personen)/ comfortabel niveau
  •  € 3.794,00 per persoon (bij 4 personen)/ comfortabel/comfortabel plus niveau
  •  € 3.660,00 per persoon (bij 2 personen)/ comfortabel niveau
  •  € 4.464,00 per persoon (bij 2 personen)/ comfortabel/comfortabel plus niveau

Reissom voor 9 daagse safarireis (exclusief internationale vlucht) - 2020. Inclusief Ngorongoro kratertour.

  •  € 3.152,00 per persoon (bij 4 personen)/ comfortabel niveau
  •  € 3.956,00 per persoon (bij 4 personen)/ comfortabel/comfortabel plus niveau
  •  € 3.899,00 per persoon (bij 2 personen)/ comfortabel niveau
  •  € 4.699,00 per persoon (bij 2 personen)/ comfortabel/comfortabel plus niveau

Inbegrepen: transfer en overnachting Arusha, overige overnachtingen op basis van alle maaltijden & entree nationale parken. Vervoer per 4x4 Landcruiser, toerismebelasting.

Niet inbegrepen: internationale vlucht Amsterdam – Arusha v.v., verhogingen in entreeprijzen, visumkosten, optionele excursies, drankjes, wasgoed, bijdrage calamiteitenfonds en fooien.