Luxe safari met Fly In

  • Kenia - luxe safari met Fly In

De safari's in Kenia bieden dagen vol avontuur op zoek naar de Big Five, giraffe, zebra en andere grazers. Kies voor privé combinatie van Lake Naivasha & Masai Mara (North Conservancy) inclusief cessna vluchten of ga juist voor een wat langere reis per minibus en bezoek conservancy's als Ol Pejeta of het mooie Samburu. 

Lake Naivasha

Dwars door het continent Afrika loopt de Rift Valley; de lange geologische breuklijn trekt als het ware het landschap uit elkaar. In Kenia is de breuklijn heel duidelijk te zien in de Great Rift Valley die net buiten Nairobi begint. Gevolg is een landschap met heuvels, dalen en meren met bekende namen als Naivasha, Nakuro, Elmenteita en Baringo.

Nakuru is vooral bekend om de flamingo’s.  Naivasha is een veel groter en dieper meer waar nijlpaarden zich goed thuis voelen. Niet ver van dit meer ligt het vulkaanlandschap van Hell’s Gate National Park waar wandel- en fietstochten mogelijk zijn. Kliffen, groen en grazend wild vormen een prachtig extraatje.

Aan de oevers van Naivasha ligt het 6 000 hectare wildgebied Oserengoni Wildife Sanctuary. Het reservaat is ontstaan in 1995 met doel het wildleven én de lokale communities te beschermen. Oorspronkelijk was de omgeving van Naivasha rijk aan (groot) wild inclusief de Big Five. Op Oserengoni krijgt de wildstand de kans om te herstellen. Vooral de zebra, giraffe en witte neushoorn doen het goed terwijl ook de (schuwe) aardvark enkele keren per week wordt gezien tijdens de nightdrives. Luipaarden en hyena’s worden ook regelmatig gespot. Door de ligging aan het meer zijn boottrips mogelijk als sunsetcruise of, voor de liefhebbers, om te vissen.

 

Masai North Conservancy

De Masai Mara in Kenia is een nationaal park omringd door enkele privé reservaten waar wild en de Masai samenleeft. Ten noorden van de Maaai ligt Mara North, een gebied waar weids grasland afgewisseld wordt met beboste valleien. De graslanden zijn zeer aantrekkelijk voor grazers die (vanzelfsprekend) weer in de belangstelling staan van jagers als leeuw en cheetah.

In Mara North is het een stuk rustiger qua safarivoertuigen. Alleen de voertuigen van de lodges en de lokale communities hebben toegang tot het gebied. Er zijn nog meer voordelen: de gidsen mogen van de paden af (Off Road), wandelsafari’s zijn mogelijk evenals nachtsafari of een bushdiner. Het gebied is mede eigendom van de lokale communities en het is dan ook mogelijk om een dorp te bezoeken en contact te maken met de locals.

 

Karen Blixen Camp

Gelegen aan de Mara Rivier heeft het Karen Blixen Camp een fantastische positie binnen Mara North Conservancy. De accommodatie bestaat uit 22 grote canvas tenten met badkamer ensuite met spoeltoilet, buitendouche en een eigen veranda met uitstekend uitzicht. Niet voor niets promoot de lodge haar ‘armchair game viewing’.  Zittend aan de rivier hoef je niet altijd op gamedrive te gaan om toch op safari te zijn.

Het hart van de lodge bestaat uit het restaurant met lounge en bar. Het zwembad ligt hier ook vlakbij. In de avonden wordt er een kampvuur gemaakt en met een gintonic in de hand luisteren naar de verhalen van die dag. De lodge heeft 24 uur elektriciteit per dag dat via zonnepanelen wordt opgewekt.

 

Naivasha & Masai Mara per transfer en fly-in

Dag 1:   Dagvlucht van Amsterdam naar Nairobi per KLM. Bij aankomst transfer naar uw hotel (Eka of gelijkwaardig).

Dag 2 en 3:   In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar Lake Naivasha waar u de komende twee dagen in Chui Lodge op Oserengoni doorbrengt inclusief alle maaltijden en activiteiten. Een bezoek aan Hells Gate kan tegen een kleine vergoeding georganiseerd worden. 

Dag 4, 5 en 6:  U vliegt op de ochtend van dag 4 naar Masai Mara North Conservancy voor drie dagen geweldige safari's. Het camp Karen Blixen is heerlijk comfortabel met tenten aan de rivier. Er zijn dagen waarop u misschien liever vanuit uw stoel op de veranda het wildleven bekijkt. 'Armchair' safari wordt dat bij Karen Blixen genoemd. 

Alle maaltijden, lokale drankjes en safari's zijn inbegrepen waaronder 1x een nightdrive. De safaritijden zijn flexibel. De dagelijkse conservation fee voor Mara North is ook inbegrepen. Conservation fee voor safari binnen het nationale park is niet inbegrepen.  Mocht er een safari gemaakt worden in het nationale parkdeel, dan kunt u de conservation fee hiervoor lokaal betalen. 

Dag 7 en 8:   Na de ochtenactiviteit vliegt u per cessna naar Nairobi en wordt vervolgens naar de internationale luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. De KLM vlucht vertrekt tegen middernacht. Op dag 8 landt u op Schiphol. 

 

Reissom  voor piekseizoen tot 31 oktober 2019:  € 3.870,00 per persoon

  • op basis van vluchten per KLM in V/N klasse en beschikbaarheid in standaardkamers in genoemde hotels/lodges
  • 2 cesnnavluchten (Navaisha - Mara North & Mara North - Nairobi) + overige transfers per auto/minibus
  • prijzen voor laagseizoen (april, mei en juni) en hoogseizoen (van 1 november - 22 december) op aanvraag. Deze prijzen liggen lager.