Mysterieuze Incasporen

Een reis door Peru bestaat letterlijk uit hoogtepunten. Regelmatig stijgt de weg naar hoogtes boven de 2500 meter, met het meer Titicaca op zelfs 4000 meter. Ook in ervaringen neemt Peru u mee van hoogtepunt naar hoogtepunt. De geheimzinnige Nazca lijnen, de prachtige architectuur van Arequipa, de mooie Colca vallei met haar condors en natuurlijk, de parel van het land: de heilige vallei omringd door Cusco enerzijds en het prachtige, diep indrukwekkkende Machu Picchu anderzijds.

 • Intro
 • Overzicht reisschema
 • Tarieven

Peru – het land van de Inca’s

Kleurrijke kleding, de hoge toppen van de Andes, mystieke Inca cultuur: Peru is een land vol verrassingen. De verschillende Indianen stammen geven het land aan de Grote Oceaan vorm en kleur. Op straat kun je de bolhoedjes en zelf geweven truien in talloze kleuren zomaar tegenkomen. De toeristische hoogtepunten van Peru liggen bijna allemaal in het zuiden van het land. Zo’n 250 kilometer ten zuiden van Limaligt Paracas met de Ballestaseilanden voor de kust. Nog iets zuidelijker ligt Nasca waar in en op de heuvels talloze geometrische figuren en andere tekeningen bewaard zijn gebleven. De Nasca lijnen kunnen alleen vanuit een vliegtuigje worden bekeken.

In Arequipa is de Spaanse koloniale architectuur fantastisch bewaard gebleven terwijl het Titicaca-meer bezoekers laat varen over het hoogste meer ter wereld en kennis laat maken met locale Indianenstammen.

Cusco, tenslotte, is misschien wel het hoogtepunt van een reis door het Zuiden. De koloniale stad vormt de toegangspoort tot de Sacred Valley die weer uitmondt in dat fantastische Machu Picchu waar overblijfselen van een nooit afgebouwde heilige Inca stad tussen ongelofelijk mooie groene en scherpe bergranden liggen.

Na aankomst in Lima reist u door naar Cusco. U kunt de reis ook in omgekeerde richting maken. Wij bespreken graag de voor- en nadelen met u.

Dag 1 en 2: Lima

U vliegt vandaag naar Lima en komt aan het einde van de middag aan. Verblijf in een sfeervol boutique hotelletje inclusief ontbijt. De tweede dag kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken of een tour boeken.

Dag 3: Paracas. 205 km

Vanuit Paracas maakt u een leuk boottochtje naar Ballestas Island waar u zomaar duizenden zeevogels zoals pelikanen en comoranten ziet. Ook zeehonden voelen zich hier thuis. Op de weg terug ziet u een geheimzinnig getekende kandelaar in de zandduinen. De tochten beginnen vroeg in de ochtend. In het nationale park ten zuiden van de haven ligt een bezoekerscentrum dat u 's middags zou kunnen bezoeken. Spannend en hilarisch is ook de buggyride die door de duinen wordt georganiseerd (facultatief). Verblijf is het luxe Double Tree Resort in Paracas, inclusief ontbijt.

Dag 4 en 5: Nazca . 220 km

Vandaag gaat de tocht per bus verder naar Nasca waar de beroemde Nazca lijnen zijn te zien. Nazca is bekend geworden om de geheimzinnige lijnen die u het beste kunt zien vanuit de lucht. Een vlucht van 45 minuten is inbegrepen (ochtend dag 5, weersomstandigheden voorbehouden). Verblijf in Hotel Cantayo inclusief ontbijt.

Dag 6 en 7: Arequipa . 550  km

Arequipa is een bijzonder stadje met veel historische gebouwen, kerken en kathedralen. Bezoek vooral het fantastisch mooie vrouwenklooster Monasterio Santa Catalina. Verblijf in het gezellige Casa Arequipa inclusief ontbijt.

Dag 8 en 9: Colca . 195 kilometer

Per toeristenbus (privé transfer mogelijk) gaat u vandaag naar Colca. De Colca Canyon is zo’n 70 kilometer lang en staat bekend als de diepste canyon ter wereld met 3000 meter. De canyon is vooral beroemd om de condors, vogels met enorme spanwijdte. Bijna elke ochtend stijgen condors op vanuit hun nesten. Dat is een prachtig gezicht. Verblijf in de mooie Colca Lodge (met warmtebronnen) inclusief ontbijt.

Dag 10 en 11: Puno . 450 km

De route leidt over de puna naar Puno en u stijgt letterlijk naar grote hoogtes. Het enorme meer op de grens met Bolivia & Chili ligt op 4000 meter en is het hoogste meer ter wereld.  Een boottocht op dag 11 van zo’n 3 uur brengt u over het meer naar de eilandjes Uros & Taquile. Uros is eigenlijk een drijvend rieteiland. De Indianenbevolking op Taquile staat bekend om haar kleurvolle klederdracht. Verblijf in Andina Private Collection aan het meer.

Upgrade Suasi

Suasi Lodge ligt op het gelijknamige eilandje bijna aan de overzijde van het meer. Kom even tot rust tijdens een 2 daags verblijf. Ga wandelen of vaar per kano rond het eiland. Zo'n plekje waarvan je achteraf weet hoe prettig het is....

Dag 12 en 13: Cusco . 450 km                

Per toeristenbus gaat u vandaag naar Cusco. Onderweg worden diverse stops gemaakt. Nog mooier: u kunt de tocht per luxe trein afleggen (meerprijs).

Cusco is een uniek koloniaal stadje op de fundamenten van een Inca stad, De kleine straatjes, winkeltjes, lokale restaurants en het grote plein zijn beslist de moeite waard. In de omgeving liggen diverse Inca ruines die van alles te maken hebben met de geschiedenis van Machu Picchu.  Verblijf in  een eenvoudig boutique hotelletje of upgrade naar luxere lodge.

De jungle verkennen?

Ten noordoosten van Cusco ligt een groot junglegebied dat het makkelijkst vanaf Puerto Maldonado te bezoeken is. Vanaf Lima of vanaf  Cusco vliegt u naar deze junglestad om vanaf hier per boot naar één van de lodges te reizen. Er ligt een aantal lodges op zo’n half uur tot een uurtje varen, zowel in de richting van Brazilië als in de richting van het nationale park Tambopata. Vanuit deze lodges verkent u met gids de diverse aspecten van het regenwoud. Een tocht via de wandelhangbruggen is vaak een onderdeel.

Interessant en mooi is het zien van klei likkende papagaaien.  Om deze mooie dieren te zien, moet u echter verder de jungle in, bij voorkeur richting Tambopata. In z'n algemeenheid geldt: hoe verder weg van menselijke activiteit, hoe meer kans er is op dieren. De lodges die deze excursie aanbieden, liggen op zo’n 4 uur varen vanaf Puerto Maldonado. Vraag ons naar beschrijving + prijs van bijvoorbeeld  een 4 daags/ 3 nachten arrangement.

Ook in het noorden van Peru rondom Iquitos kunt u de jungle verkennen. Bij Iquitos varen diverse boten de Amazone op en bieden diverse ecologische excursies. Het aantal dieren in dit gebied is normaliter hoger dan bij Puerto Maldonado. En heel bijzonder is het zien van de roze dolfijnen die in de Amazone zwemmen. De excursies kunnen vanuit een vaste lodge worden ondernomen of u kunt meegaan op een luxe riviercruise van enkele dagen. Ook hier geldt: hoe verder u zuidwaarts zakt van Iquitos richting het nationale park, hoe groter de kans op dieren.

Dag 14 . Machu Picchu                

Vandaag is het tijd voor Machu Picchu en kunt u uren ronddwalen en van dit mystieke schouwspel genieten. Aan een bezoek zijn wel tijdslimieten gesteld. U kunt kiezen uit een ochtendbezoek van 06.00 - 12.00 uur of een middagbezoek van 12.00 - 17.30 uur. Vanavond overnacht u in het dorp Agua Calientes aan de voet van de berg.

Dag 15, 16 en 17: Sacred Valley . 80 km

De Sacred Valley is een prettige vallei om enkele dagen te genieten van de mooie natuur, een prettige lodge en diverse uitstapjes. U kunt op dag 15 - indien u dat wilt - Machu Picchu nog eens bezoeken. Wilt u wandeltochten maken, paardrijden of de vallei met gids bezoeken? Wij helpen u met de invulling van de dagen. Ook meerdaagse trekkings zijn mogelijk waaronder de Incatrail en de Salkantay-trekking. 

Dag 18 en 19:

U vliegt vanaf Cusco naar Lima en vervolgens naar Amsterdam.

De reis is vanzelfsprekend in omgekeerde richting mogelijk.

Mysterieuze Incasporen in Peru -  19 of 21 daagse reis  door Peru (2020)

19-daagse reis

Inclusief vlucht per Air France, inclusief Cuzco – Lima, PUNO- Cusco per toeristenbus €  3.560,00 per persoon
Inclusief vlucht per KLM, inclusief Cuzzo – Lima, PUNO- Cusco per toeristenbus €  3.349,00 per persoon

21-daagse reis inclusief Suasi
Inclusief vlucht Per Air France, inclusief Cuzco – Lima,  PUNO- Cusco per toeristenbus € 4.399,00 per persoon
Inclusief vlucht Per KLM,  inclusief Cuzco – Lima,  Puno – Cusco per toeristenbus € 4.450,00 per persoon

Inbegrepen 19 daagse reis:  Internationale vlucht per Air France of KLM (naar keuze), Transfer luchthaven –hotel Lima, transfer per publieke bus naar Paracas, Nasca en Arequipa.  Boottocht naar Ballestas Islands (excl. lokale taks), Nasca vlucht (exc lokale taks) Colca Valley excursie met diverse stops per toeristenbus, boottocht Titicacameer (SIB), toeristenbus met stops Puno – Cusco, Trein v.v. naar Machu Picchu bezoek inclusief 3 uur Engels sprekende gids, benodigde transfers,  Wegenkaart, Routeboekje.

Extra inbegrepen in 21 daagse reis:
boottocht Titicacameer + 2 nachten Suasi Island inclusief ontbijt en diner

Reissom inclusief vluchten
In reissom met vlucht is inbegrepen de internationale vlucht + binnenlandse vlucht Cuzo- Lima. Combinatie van Air France heen, KLM terug is mogelijk. Vluchten op basis N-klasse per KLM & R-klasse per Air France in laagseizoen. Voor het hoogseizoen (1 juli t/m 22 aug 2020  &  13 t/m 30 dec 2020) gelden de toeslagen beginnend vanaf 200 Euro per persoon. 
 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, overige excursie en/of entreegelden,, lokale belastingen (ondermeer bij diverse excursies), Persoonlijke uitgaven zoals
drankjes, telefoon, wasgoed, fooien e.d., Reis en/of annuleringsverzekering, Calamiteitenfondsbijdrage

Overige opties:

 •  Extra bezoek aan Machu Picchu volgende ochtend, evt inclusief beklimming van Huyana Picchu. De bezoektijden van Machu Picchu zijn onderheving  aan specifieke tijdvakken met bijbehorende entreeprijzen. Vraagt u ons naar bijzonderheden.
 •  Bezoek de zoutvlaktes Uyuni in Bolivia. U gaat per boot en enkele vluchten voor een dag op deze fantastische zoutvlaktes.
 •  De Titicaca Train rijdt 3x per week tussen Puno en Cusco. Vraag ons naar de meerprijs ten opzichte van vervoer per bus.
 •  De Andean Explorer is gewijzigd in een ‘overnight train’
 •  Maak een 4 daagse wandeltrektocht richting Machu Picchu (Lares of Salkantay). Kies uit een budget of wat luxer niveau.
 •  Verlenging met verblijf in jungle (Puerto Maldonado). Ontdek de jungle te voet en vanuit een boot(je)
 •  Ook bijzonder is de jungle in het noorden van Peru waar de roze dolfijn voorkomt.
 •  Bezoek met ons het noorden van Peru op zoek naar archeologische vondsten waaronder mummies en heilige steden zoals Machu Picchu

Voor reizen naar Zuid Amerika bestemmingen gelden afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden.