Schoonheid van leegte in Namibie - reis van Windhoek tot Vic Falls

Een reis die kleur geeft aan herinneringen...

Reizend vanaf Windhoek naar Vic Falls bezoekt u de rode duinen van Sossusvlei, de rode rotsen van Damaraland en ziet u de rode klei bij de Himba’s. Via de witte zoutvlaktes en gele savanne van Etosha reist u naar de blauwe kanalen in de groene delta van de Caprivi. U ziet olifantentroepen aan de Chobe rivier en het magische vallen van de machtige Victoria Watervallen.

Namibië is een land waar je tijd voor moet nemen. Het tempo van deze reis is daar helemaal op aangepast. Om extra van de natuur te kunnen genieten, hebben we bovendien gekozen voor lodges die iets toevoegen. Dat kan een mooi uitzicht zijn, of een lodge die klein en persoonlijk is. Het comfort van de lodges ligt rondom de 4* met een enkele (karaktervolle) lodge die tussen 3 en 4* ligt.

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1 . Vertrek

U vliegt vandaag naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. De vlucht gaat als basis per South African Airways via een Europeesche luchthaven en via Johannesburg. U kunt ook kiezen voor een vlucht per KLM via Johannesburg (inclusief een overnachting in Johannesburg) of eventueel Air Namibië (op aanvraag).

Dag 2 . Windhoek . 40 km

Het vliegveld van Windhoek is niet groot en dat geeft een plezierig en overzichtelijk begin van de reis. U krijgt uw auto overhandigd van de verhuurmaatschappij en kunt daarna de 40 kilometer lange asfaltweg naar Windhoek rijden. De komende nacht verblijft u in deze hoofdstad. ’s Middags heeft u zo tijd om Windhoek te bekijken. U overnacht in een plezierig en comfortabel 3* guesthouse, net buiten het centrum. Een 4* is mogelijk tegen een meerprijs. 

Dag 3 en 4 . Naukluft . 285 km

U maakt uw eerste tocht door Namibië richting de Sossusvlei. Onderweg zult u al genieten van de uitgestrektheid en leegheid van het land. Het landschap verandert telkens weer in vlak tot bergachtig – bijvoorbeeld op de Kupferberg Pass. De komende twee dagen verblijft u in Zebra River Lodge. In Zebra Lodge zult u een warm onthaal krijgen. De tweede dag heeft u alle tijd een wandeltocht te maken over de farm. Er zijn diverse routes uitgezet. Het is een belevenis om de verschillen in natuur tussen de Namib en dit gedeelte semi-woestijn – dat zo dicht tegen de Namib aanligt – te ervaren. Behalve dieren (zebra’s, kudu’s, springbokken en klipspringers) ziet u wilde kokerbomen en prachtige rotsformaties. Inclusief ontbijt en 1 keer nature drive.

Dag 5 en 6 . Sossusvlei . 80 km

Uw volgende bestemming ligt ideaal voor een bezoek aan de Sossusvlei. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 kilometer afstand van de ingang naar de Sossusvlei . Er zijn in totaal 20 huisjes die deels van steen deels van canvas zijn. Elk huisje heeft een uitgebreide keuken, dus u zou ook kunnen kiezen voor self-catering. Het verblijf is echter gebaseerd inclusief ontbijt welke genuttigd kan worden in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge.

Breng deze dagen een bezoek aan de Sossuvlei. Dit duinengebied biedt een ongelofelijk schouwspel aan kleuren en vormen. Het is mogelijk om deze tocht per 4x4 via uw guesthouse te boeken (met een locale touroperator) of de tocht zelf te maken met uw eigen auto. Voor de laatste 5 kilometer is er een 4x4 transferservice aanwezig die u tot aan de Sossusvlei kan brengen.

Wilt u liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 12 luxe tenten hebben een rieten dak en zijn luxe ingericht met dubbelbed of twinbedden en luxe linnengoed. Bijzonder zijn de badkamers die en-suite maar wel als openluchtbadkamer zijn gebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een houten dek vanwaar u 's avonds de sterrenhemel kunt bekijken. Inclusief diners.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf is op basis van ontbijt. Er zijn 20 sfeervolle chalets met en-suite badkamers waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei Dune Lodge, dan kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Inclusief ontbijt.

Dag 7 en 8 . Swakopmund . 350 km

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingerichte en gastvrij 3* Guesthouse in het centrum van Swakopmund, inclusief ontbijt. Op weg naar Swakopmund kunt u in Walvisbaai gaan kijken, een ruime stad met een plezierige sfeer. In de baai zijn regelmatig flamingo’s te zien. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen.
Vanaf Swakopmund kunt u gemakkelijk even op en neer rijden naar Cape Cross – er ligt een goede, verharde weg. Cape Cross heeft de grootste zeehondenkolonie van het zuidelijk halfrond. Overal waar u kijkt knorren, schuifelen en zwemmen deze zwarte robben. De dieren krijgen regelmatig bezoek van jakhalzen die vrij rondlopen over het strand.

Upgrade The Stiltz

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt The Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. Elke bungalow is ingericht met een slaap en zitgedeelte met aparte slaapkamer. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. In de kamers is kleur op een juiste manier ingezet. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Ontbijt wordt geserveerd in de hoofdbungalow. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken.

Dag 9 en 10 . Twijfelfontein . 335 km

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties. Bij de Twyfelfontein Rock Engravings kunt u een korte begeleide wandeltocht maken die u langs diverse inkervingen (of tekeningen) brengt. Voor ons ligt de werkelijke schoonheid van dit gebied echter in de omgeving. U kunt de bijzondere omgeving goed beleven vanuit Aabadi Mountain Camp. U verblijft in een safaritenten op basis van ontbijt. Op loopafstand vindt u een restaurant waar u eventueel kunt lunchen of dineren.

Bijzonder overnachten bij Twijfelfontein

Mowani Mountain Camp is een bijzonder camp op een bijzondere plaats. De architect  is er in geslaagd een lodge te bouwen die feilloos is geïntegreerd met de omliggende natuur. De tenten zijn als vanzelfsprekend geïntegreerd in het landschap en waar u ook kijkt, u heeft verbinding met de natuur. Verblijf inclusief ontbijt en diner. U kunt ook kiezen voor het zuster kamp van Mowani genaamd: Camp Kipwe. Hier verblijft u in chalets die natuurlijk zijn ingebouwd in de rotsblokken op basis van diner en ontbijt.

Dag 11 en 12 . Etosha National Park . 345 km

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende twee nachten verblijft u in een chalet in één van de restcamps binnen het park. Basis: logies en ontbijt (entree dient u ter plaatse te voldoen). U heeft alle tijd om met in uw auto op zoek te gaan naar wild. Soms is het al voldoende om bij een drinkwaterplaats te wachten. 

Dag 13 . Onguma Game Reserve . 160 km

Onguma Game Reserve is een privépark ten oosten van Etosha. Vier van de Big Five kunt u zien rondzwerven in dit wildpark dat grenst aan Etosha. U overnacht in de bushlodge (inclusief ontbijt) en kunt naar keuze safari’s maken in Etosha of gamedrives boeken in het Onguma Game Reserve. Een prachtige optie vormen de luxe tenten in hetzelfde Game Reserve aan een waterplek. Ontbijt en diners inbegrepen.

Dag 14 en 15 . Popa Falls . 609 km

Tussen Rundu en de Kwando-delta komt u niet zo heel veel tegen. De belangrijkste attractie vormen de Popa Falls en het Mahango National Park. De afslag naar de Popa Falls krijgt u ongeveer 190 kilometer buiten Rundu bij het plaatsje Divundu. De Okavango Rivier buigt hier zuidwaarts richting Botswana via een aantal watervallen bij Popa. Verwacht geen spectaculaire waterverplaatsing zoals bij de Victoria Falls.  De Popa Falls moet u meer zien als zogenaamde ‘rapids’ – stroomversnellingen. Vanaf hier begint de rivier zich te vertakken tot het beroemde kanalenstelsel dat de Okavango Delta vormt. Verblijf in een prettig comfortabel tented Lodge inclusief ontbijt en diner.

Alternatief

Als u de afstand tussen Onguma/Etosha en Popa Falls te ver vindt (het is ongeveer 600 km), dan kunnen we natuurlijk u op dag 14 in Rundu boeken. Rundu ligt 200 kilometer voor Popa Falls.

Dag 16 en 17 . Kwando Rivier . 220 km

De Kwando rivier vormt de grens tussen de Caprivi en Botswana ter hoogte van Kongola, het Mudumu National Park en Mamili National Park - halverwege de Caprivistrip. Ten westen van de rivier ligt het Botswaanse Kwando-Reserve, ten zuiden van de rivier ligt de Botswaanse Linyanthi-delta. In dit gebied stroomt de Kwando daarom verder als Linyanthi rivier om later over te gaan in de Chobe die tenslotte uitmondt in de machtige Zambezi Rivier die de Victoria Watervallen voedt.
Zuidelijk van Kongola ligt het Mudumu en Mamili National Park.  Het park grenst 15 km lang aan de Kwando-rivier aan de westzijde en aan de Linyanthi rivier in het zuiden. Rondom deze rivieren komt normaalweg de grootste concentratie wild voor zoals  buffel, sabelantilopes, impala en olifant. De natuur in het park is mooi, met mopane en  acacia . Sinds Mudumu in 1990 een nationaal park is geworden, is de wildstand langzaam verbeterd.  U verblijft in een eenvoudige lodge op basis van ontbijt en diner vanwaar dagelijks zowel bootcruises als jeepsafari’s worden georganiseerd.  

Dag 18 en 19 . Chobe . 230 km

U rijdt naar Kasane aan de Chobe rivier om te genieten van bootcruises met hopelijk troepen olifanten aan de oevers. In uw lodge verblijft u de eerste nacht op basis van ontbijt en diner. U kunt zelf uw gewenste activiteiten bijboeken indien u bij aankomst nog iets wilt doen.
De tweede dag boeken we u op basis van maaltijden en 2 x een activiteit. U kunt kiezen uit een bootsafari of jeepsafari. Entree van het nationale park moet nog wel ter plaatse betaald worden. Verblijf op basis van Chobe Safari of Bush Lodge.

Uw auto moet op dag 19 worden ingeleverd. We regelen dat deze wordt opgehaald door Avis. Afleverkosten en one-way fees (rijden in één richting van Windhoek naar Kasane) niet inbegrepen in de reissom.

Dag 20 en 21 . Victoria Falls Zimbabwe . 80 km

De Falls vanuit de Zimbabwe zijde zijn het hele jaar door het breedst.  Vanuit uw lodge – waar u rond de klok van 11.30 – 12.00 uur aankomt, kunt u een middagexcursie boeken die u bij de Falls brengt. In het Nationale Park maakt u dan een wandeling langs alle aparte watervallen. Het hotel ligt circa 10 minuten per auto van de Falls af.  U verblijft in Lokuthula Lodge. Transfer naar de lodge in Vic Falls en later naar de luchthaven is inbegrepen.  Excursie naar de Vic Falls nog niet inbegrepen, maar kunnen we wel voor u boeken.

Visum

Zowel Zimbabwe als Zambia rekent visumkosten bij uw entree. Reken op circa 50 dollar per persoon (prijs altijd onder voorbehoud). Ter plaatse te betalen. Het is mogelijk dat u een gele koorts inenting nodig heeft, afhankelijk van uw route.

Dag 22    

Vandaag vliegt u vanaf Vic Falls via Johannesburg naar Amsterdam

Dag 23

Aankomst Amsterdam.

Bijzonderheden Schoonheid van Leegte: reis van Windhoek naar Vic Falls

Prijzen november 2023 – juni 2024

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse N

23 dagen combi met Caprivi, exclusief afleverkosten , inclusief vlucht

5059

5119

5259

5859

5729

5569

5719

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 573,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag.

 

Prijzen juli 2024 – oktober 2024

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse N

23 dagen combi met Caprivi, exclusief afleverkosten, inclusief vlucht

5169

5229

5369

5969

5829

5679

5819

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 573,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag.

Let op: in de maanden juli en augustus geldt er een meerprijs op het vliegticket.

Extra bij de reissom inbegrepen:

  • 10 x diner
  • Hei//Kom Bushmen levy bij Onguma
  • 2 safariactiviteiten bij Chobe National Park
  • 1 x parkfees Chobe National Park
  • Transfers Kasane – Victoria Falls & Victoria Falls naar Victoria Falls Luchthaven
  • Wegenkaart van Namibie en Botswana

NB. Enkele autokosten zijn niet inbegrepen bij Avis. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze autopagina.