Namibië & Botswana - van Windhoek tot Windhoek

Selfdrive door Namibie en Botswana

Deze prachtige afwisselende reis brengt u naar de geheimen van Namibië en Botswana. U begint bij het rood van de Sossusvlei en reist via de witte zoutpannen van Etosha naar de bijna altijd groene delta in de  Caprivi. Opeens is het landschap helemaal anders en domineert de delta met haar kanalen, groene weidse vlaktes en knorrende nijlpaarden. De reis gaat via de Victoria Watervallen terug naar Botswana. U rijdt nu helemaal door dit vriendelijke land terug naar Windhoek.

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1 . Vertrek

U vliegt vandaag naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Dag 2 . Windhoek . 40 km

Het vliegveld van Windhoek is niet groot en dat geeft een plezierig en overzichtelijk begin van de reis. U krijgt uw auto overhandigd van de verhuurmaatschappij en rijdt daarna naar Windhoek, waar u de komende nacht verblijft.

Dag 3 . Naukluft . 285 km

U maakt uw eerste tocht door Namibië richting de Sossusvlei. Onderweg zult u al genieten van de uitgestrektheid en leegheid van het land. Het landschap verandert telkens weer in vlak tot bergachtig – bijvoorbeeld op de Kupferberg Pass. De komende twee dagen verblijft u in Zebra River Lodge. De tweede dag heeft u alle tijd een wandeltocht te maken over de farm. Er zijn diverse routes uitgezet. Het is een belevenis om de verschillen in natuur tussen de Namib en dit gedeelte semi-woestijn – dat zo dicht tegen de Namib aanligt – te ervaren.

Dag 4 en 5 . Sossusvlei . 80 km

Uw volgende bestemming ligt ideaal voor een bezoek aan de Sossusvlei. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 km afstand van de ingang naar de Sossusvlei. Ontbijt is inbegrepen, dat wordt geserveerd in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge. V

Breng deze dagen een bezoek aan de Sossuvlei. Dit duinengebied biedt een ongelofelijk schouwspel aan kleuren en vormen. Het is mogelijk om deze tocht per 4x4 via uw guesthouse te boeken (met een locale touroperator) of de tocht zelf te maken met uw eigen auto. Voor de laatste 5 kilometer is er een 4x4 transferservice aanwezig die u tot aan de Sossusvlei kan brengen.

Wilt u liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 12 luxe tenten hebben een rieten dak en zijn luxe ingericht met dubbelbed of twinbedden en luxe linnengoed. Bijzonder zijn de badkamers die en-suite maar wel als openluchtbadkamer zijn gebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een houten dek vanwaar u 's avonds de sterrenhemel kunt bekijken. Inclusief diners.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf is op basis van ontbijt. Er zijn 20 sfeervolle chalets met en-suite badkamers waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei Dune Lodge, dan kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Inclusief diners.

Dag 6 en 7 . Swakopmund . 350 km

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingerichte en sfeervolle guesthouse in het centrum.

Op weg naar Swakopmund kunt u in Walvisbaai gaan kijken, een ruime stad met een plezierige sfeer. In de baai zijn regelmatig flamingo’s te zien. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen.
Vanaf Swakopmund kunt u gemakkelijk even op en neer rijden naar Cape Cross – er ligt een goede, verharde weg. Cape Cross heeft de grootste zeehondenkolonie van het zuidelijk halfrond. Overal waar u kijkt knorren, schuifelen en zwemmen deze zwarte robben. De dieren krijgen regelmatig bezoek van jakhalzen die vrij rondlopen over het strand.

Upgrade The Stiltz

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt The Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. Elke bungalow is ingericht met een slaap en zitgedeelte met aparte slaapkamer. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. In de kamers is kleur op een juiste manier ingezet. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Ontbijt wordt geserveerd in de hoofdbungalow. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken

Dag 8 en 9 . Twyfelfontein . 335 km

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties. Bij de Twyfelfontein Rock Engravings kunt u een korte begeleide wandeltocht maken die u langs diverse inkervingen (of tekeningen) brengt. Voor ons ligt de werkelijke schoonheid van dit gebied echter in de omgeving. Verblijf in een eenvoudige safaritent op basis van ontbijt. Upgrades mogelijk.

Dag 10 en 11 . Etosha National Park . 345 km

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende twee nachten verblijft u in een eenvoudige chalet in één van de restcamps binnen het park. Basis: logies en ontbijt (entree dient u ter plaatse te voldoen).

Dag 12 . Onguma Game Reserve . 160 km

Onguma Game Reserve is een privépark ten oosten van Etosha. Vier van de Big Five kunt u zien rondzwerven in dit wildpark dat grenst aan Etosha. U overnacht in de bushlodge en kunt naar keuze safari’s maken in Etosha of gamedrives boeken in het Onguma Game Reserve. Upgrades naar de andere Onguma Lodges mogelijk.

Dag 13 en 14 . Popa Falls . 609 km

Tussen Rundu en de Kwando-delta komt u niet zo heel veel tegen. De belangrijkste attractie vormen de Popa Falls en het Mahango National Park. De afslag naar de Popa Falls krijgt u ongeveer 190 kilometer buiten Rundu bij het plaatsje Divundu. De Okavango Rivier buigt hier zuidwaarts richting Botswana via een aantal watervallen bij Popa. Verwacht geen spectaculaire waterverplaatsing zoals bij de Victoria Falls.  De Popa Falls moet u meer zien als zogenaamde ‘rapids’ – stroomversnellingen. Vanaf hier begint de rivier zich te vertakken tot het beroemde kanalenstelsel dat de Okavango Delta vormt. Verblijf in een prettige comfortabele tented Lodge inclusief ontbijt en diner.

Dag 15 en 16 . Kwando Rivier . 220 km

De Kwando rivier vormt de grens tussen de Caprivi en Botswana ter hoogte van Kongola, het Mudumu National Park en Mamili National Park - halverwege de Caprivistrip. Ten westen van de rivier ligt het Botswaanse Kwando-Reserve, ten zuiden van de rivier ligt de Botswaanse Linyanthi-delta. In dit gebied stroomt de Kwando daarom verder als Linyanthi rivier om later over te gaan in de Chobe die tenslotte uitmondt in de machtige Zambezi Rivier die de Victoria Watervallen voedt.
Zuidelijk van Kongola ligt het Mudumu en Mamili National Park.  Het park grenst 15 km lang aan de Kwando-rivier aan de westzijde en aan de Linyanthi rivier in het zuiden. Rondom deze rivieren komt normaalweg de grootste concentratie wild voor zoals  buffel, sabelantilope, impala en olifant. De natuur in het park is mooi, met mopane en  acacia . Sinds Mudumu in 1990 een nationaal park is geworden, is de wildstand langzaam verbeterd.  U verblijft in een leuke lodge vanwaar dagelijks zowel bootcruises als jeepsafari’s worden georganiseerd.

Dag 17 en 18 . Chobe . 230 km

U rijdt naar Kasane aan de Chobe rivier om te genieten van bootcruises met hopelijk troepen olifanten aan de oevers. Verblijf is in principe bij Chobe Bush Lodge op basis van ontbijt en diner en één gamedrive en één bootcruise per dag. Exclusief entree.

Dag 19 en 20 . Victoria Falls Zimbabwe . 80 km

De Falls vanuit de Zimbabwe zijde zijn het hele jaar door het breedst. Vanuit uw lodge kunt u per transfer naar de watervallen. Upgrades mogelijk.

Visum

Zowel Zimbabwe als Zambia rekent visumkosten bij uw entree.

Dag 21 . Nata . 380 km

Vandaag rijdt u naar Nata. De zoutwaterpannen aan deze kant van het Makgadikgadi zijn een geliefde vogelbroedplaats tijdens zomermaanden. Verblijf bij Nata Lodge inclusief ontbijt.

Dag 22 en 23 . Makgadikgadi Pans/ Planet Baobab . 110 km

Een korte rit verder naar het Makgadikgadi gebied. U overnacht bij de opvallende Planet Baobab Lodge, inclusief ontbijt. Het allerleukst? De quadbikerit en daarna onder de sterren overnachten op de zoutvlakte.

Dag 24 . Maun . 210 km

Vandaag een relatief korte rit naar Maun waar u een nachtje verblijft. Inclusief ontbijt.

Uitbreiding Okavango Delta

Een unieke ervaring is een verblijf in de Okavango Delta. Dit maakt uw reis naar Botswana compleet en één om nooit meer te vergeten. Kristalhelder water omzoomd met riet en papyrus, plonzende nijlpaarden, leeuwen, giraffes: de Okavango Delta is een wildparadijs op aarde. Verleng uw reis met bijvoorbeeld 2 of 4 nachten in de Okavango Delta of het aangrenzende Moremi Game Reserve met de Big 5 en meer. U vliegt van Maun met kleine vliegtuigjes naar uw kamp. Verblijf op een plek in ‘the middle of nowhere’ inclusief alle maaltijden en safariactiviteiten.

Dag 25 en 26 . Ghanzi . 285 km

Ghanzi is een verrassend Afrikaans stadje in het zuidwesten van Botswana. Omdat de bewoners vooral afstammelingen van Zuid Afrikaanse boeren zijn, is het niet zo vreemd dat er veel farms liggen in deze omgeving. De meeste farms combineren veeteelt met toerisme. Omdat de Bushmen bevolking traditioneel uit deze streek komt, is er veel kans om met hen te communiceren of misschien een traditionele dans bij te wonen. De dans is zo oud als de mensheid en uiting van de spirituele zoektocht naar verbinding met de goden. Verblijf is inclusief ontbijt en een wandeling met de Bushmen.
Tenslotte is het een heel eigen ervaring om in het dorpje D’kar te gaan kijken waar Bushmen een cultureel centrum gaande houden waar heel aardig schilderwerk wordt gemaakt. De plaats Ghanzi is een verrassing omdat het zo typisch Afrikaner Afrikaans is; dat verwacht je niet in dit deel van Botswana.

Dag 27 . Windhoek . 525 km

De laatste nacht verblijft u nog een nacht in deze hoofdstad in een fijn 4* Guesthouse.

Dag 28 . Vertrek naar huis

Vandaag vertrekt u terug naar Europa.

Dag 29

Terug thuis.

Tarieven Grote Rondreis Namibië en Botswana (start en einde in Windhoek)

Prijzen november 2023– juni 2024

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse N

29 dagen, inclusief vlucht

5649

5729

5949

6839

6649

6419

6629

 

 

 

 

 

 

 

 

31 dagen combi met 2 nachten Okavango, inclusief vlucht

9399

9489

9699

10619

10419

10189

10409

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen inclusief internationale vluchten per Lufthansa/ Eurowings in de K-klasse laagseizoen. Gebaseerd op €329,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag.

Prijzen juli 2024 – 31 oktober 2024

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse N

29 dagen, inclusief vlucht

6149

6229

6439

7319

7129

6899

7119

 

 

 

 

 

 

 

 

31 dagen combi met 2 nachten Okavango, inclusief vlucht

10409

10499

10709

11619

11419

11189

11409

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen gebaseerd op internationale vluchten per Ethiopian Airlines. 

Extra bij de reissom inbegrepen:

  • 10x diner bij 29-daagse reis. 12x diner bij 31-daagse reis.
  • Hei//Kom Bushmen levy bij Onguma
  • 2 safariactiviteiten bij Chobe National Park
  • Transfers Kasane – Victoria Falls en vice versa
  • Alle safari activiteiten in de Okavango Delta (2 x per dag) indien 31-daagse reis
  • Cessna vluchten vanaf Maun naar kampen in de Okavango Delta en retour  (alleen bij verlenging met Okavango Delta)
  • Bushman wandeling in Ghanzi
  • Wegenkaart van Namibie en Botswana

NB. Enkele autokosten zijn niet inbegrepen bij Avis. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze autopagina.