Eindeloze vlaktes en rode duinen

Ruimte geeft het gevoel van vrijheid. En vrijheid is misschien wel het best bewaarde geheim van de Noordkaap en Namibië. Ruimte is er in overvloed, vrijheid vaak tot aan de horizon. De kleuren gaan van wit zand tot diep rood. Ontdek hoe rood en rood van elkaar kunnen verschillen. Het rood in Kgalagadi is een compleet andere schakering dan het rood in de Sossusvlei.

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1

Uw reis begint in Amsterdam. Een nachtvlucht via een Europese luchthaven brengt u naar Kaapstad per South African Airways. Het is eventueel ook mogelijk om overdag te vliegen met KLM. Hierbij zit de extra overnachting en de transfer naar het hotel in de prijs inbegrepen.

Dag 2, 3, 4 en 5 . Kaapstad / Houtbay . circa 35 km

U arriveert in de ochtend en rijdt naar uw eerste accommodatie in Houtbay, op een steenworp afstand van Kaapstad. Geniet van uw eerste twee dagen bij Frogg’s Leap waar een ruime, sfeervol ingerichte kamer voor u is gereserveerd met ruime badkamer. Als u thuis komt van uw uitstapjes naar bijvoorbeeld de Tafelberg, Robbeneiland, het Waterfront, Kirstenbosch en Groot Constantia is het heerlijk om nog even te luieren op de veranda of aan het zwembad.

Dag 6 en 7 . Clanwilliam . circa 260 km

Een hele bijzondere streek vormt het gebied rondom Clanwilliam. Dit is rooibos-wêreld: de enige streek ter wereld waar rooibos-thee groeit. Het dorpje zelf is ook zeer aangenaam en ligt bovendien aan de voet van de Cederbergen: een gebergte van zacht gesteente met veel ijzer-oxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood opkleuren. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. U kunt een wandeling maken die u naar enkele van deze tekeningen leidt. Bovendien kunt u een toer boeken op een rooibosplantage, waarbij uw diner inbegrepen is à € 38,50 p.p. Overnachting in een 4* lodge.

Dag 8 . Nieuwoudtville . circa 135 km

Uw tocht naar de Kalahari begint vandaag. Uw eerste stop is in Nieuwoudtville. Vaak heeft dit dorp de beste lentebloemen in Namaqualand; het dorp ligt op de breuklijn van winter- en zomerregens. U overnacht op een farm en krijgt de kans van het Zuid-Afrikaanse boerenleven te proeven. Diner is inbegrepen.

Dag 9 en 10 . Augrabies . circa 470 km

Een lange rit brengt u naar de Augrabies Watervallen. U overnacht in een gezellig guesthouse welke slechts 2 kilometer van de ingang van het park gelegen is. In het park kunt u behalve de waterval bezoeken ook mooie wandelingen maken en zelfs op safari gaan!

Dag 11 en 12 . Kgalagadi Transfrontier Park . circa 365 km

Het Kalahari Gemsbok Park is sinds een aantal jaar omgedoopt in Kgalagadi Transfrontier Park omdat het is samengegaan met het Kalahari Park in Botswana. De Botswaanse zijde is evenwel niet toegankelijk voor gewone auto's. Alleen met Alleen met 4WD voertuigen en op sommige routes zelfs (kleine) convooien 4 x 4's kunt u een tocht maken in dit gedeelte van het park.
In het Zuid-Afrikaanse deel liggen drie traditionele restcamps waarvan Twee Rivieren (bij de ingang) het grootste is. Via zandwegen zijn de kampen Nossob en Mata Mata te bereiken. Onderweg komt u regelmatig drinkwaterplaatsen tegen en verder zult u eindeloos kunnen genieten van de duinen in al haar kleurschakeringen geel en rood. Kijk uit naar de gemsbokken die soms op de randen van de duinen staan of naar de acrobatische springbokken. Misschien treft u wel de Kalahari-leeuw. Groter dan zijn collega's is hij niet, maar door de wilde ongekamde manen (er zijn hier weinig struiken) ziet hij er nog sterker en machtiger uit.

U overnacht de komende 2 nachten in een van de restcamps binnen dit park.

Dag 13 en 14 . Kalahari Namibie/Bagatelle . circa 300 km

Bagatelle Game Ranch ligt tussen Mariental en Maltahöhe in, aan de rand van de Zuidelijke Kalahari. In samenwerking met het Cheetah conservation fund, verzorgt de ranch een aantal cheetah’s die naast de recreatie ruimte gehouden worden. De cheetah’s kunnen niet meer in het wild losgelaten worden en worden daarom de rest van hun leven hier verzorgd.
Bagatelle heeft ook een eigen wijnkelder, met een variatie aan bekende Zuid-Afrikaanse wijnen.
’s Morgens en ’s avonds kunt u meegaan op een ‘Nature drive’ waarbij verschillende diersoorten te zien zijn, maar ook het unieke duinlandschap en de begroeiing. Onder het genot van een drankje kunt u ’s avonds vanaf de rode duinen de ondergaande zon bewonderen.

Dag 15 en 16 . Sossusvlei . circa 300 km

Uw volgende bestemming ligt ideaal voor een bezoek aan de Sossusvlei. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 kilometer afstand van de ingang naar de Sossusvlei . Er zijn in totaal 20 huisjes die deels van steen deels van canvas zijn. Elk huisje heeft een uitgebreide keuken, dus u zou ook kunnen kiezen voor self-catering. Het verblijf is echter gebaseerd inclusief ontbijt welke genuttigd kan worden in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge.

Breng deze dagen een bezoek aan de Sossuvlei. Dit duinengebied biedt een ongelofelijk schouwspel aan kleuren en vormen. Het is mogelijk om deze tocht per 4x4 via uw guesthouse te boeken (met een locale touroperator) of de tocht zelf te maken met uw eigen auto. Voor de laatste 5 kilometer is er een 4x4 transferservice aanwezig die u tot aan de Sossusvlei kan brengen.     

Wilt u liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 12 luxe tenten hebben een rieten dak en zijn luxe ingericht met dubbelbed of twinbedden en luxe linnengoed. Bijzonder zijn de badkamers die en-suite maar wel als openluchtbadkamer zijn gebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een houten dek vanwaar u 's avonds de sterrenhemel kunt bekijken. Inclusief diners.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf is op basis van ontbijt. Er zijn 20 sfeervolle chalets met en-suite badkamers waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei Dune Lodge, dan kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Inclusief diners.

Dag 17 en 18 . Swakopmund . circa 350 km

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingerichte en sfeervolle 3* Guesthouse in het centrum van Swakopmund, inclusief ontbijt. Op weg naar Swakopmund kunt u in Walvisbaai gaan kijken, een ruime stad met een plezierige sfeer. In de baai zijn regelmatig flamingo’s te zien. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen.
Vanaf Swakopmund kunt u gemakkelijk even op en neer rijden naar Cape Cross – er ligt een goede, verharde weg. Cape Cross heeft de grootste zeehondenkolonie van het zuidelijk halfrond. Overal waar u kijkt knorren, schuifelen en zwemmen deze zwarte robben. De dieren krijgen regelmatig bezoek van jakhalzen die vrij rondlopen over het strand.

Upgrade The Stiltz

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt the Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. Elke bungalow is ingericht met een slaap en zitgedeelte met aparte slaapkamer. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. In de kamers is kleur op een juiste manier ingezet. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Ontbijt wordt geserveerd in de hoofdbungalow. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken.

Dag 19 en 20 . Twijfelfontein . circa 335 km

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties. Bij de Twyfelfontein Rock Engravings kunt u een korte begeleide wandeltocht maken die u langs diverse inkervingen (of tekeningen) brengt. Voor ons ligt de werkelijke schoonheid van dit gebied echter in de omgeving. U kunt de bijzondere omgeving goed beleven vanuit Twijfelfontein Adventure Camp. U verblijft in een safaritenten op basis van ontbijt en diner. 

Bijzonder overnachten bij Twijfelfontein

Mowani Mountain Camp is een bijzonder camp op een bijzondere plaats. De architect  is er in geslaagd een lodge te bouwen die feilloos is geïntegreerd met de omliggende natuur. De tenten zijn als vanzelfsprekend geïntegreerd in het landschap en waar u ook kijkt, u heeft verbinding met de natuur. Verblijf inclusief ontbijt en diner. U kunt ook kiezen voor het zuster kamp van Mowani genaamd: Camp Kipwe. Hier verblijft u in chalets die natuurlijk zijn ingebouwd in de rotsblokken op basis van diner en ontbijt.

Dag 21 en 22 . Etosha National Park . 345 km

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende twee nachten verblijft u in een eenvoudige chalet in één van de restcamps binnen het park. Basis: logies en ontbijt (entree dient u ter plaatse te voldoen).

Dag 23 . Onguma Game Reserve . 160 km

Onguma Game Reserve is een privépark ten oosten van Etosha. Vier van de Big Five kunt u zien rondzwerven in dit wildpark dat grenst aan Etosha. U overnacht in de bushlodge (inclusief ontbijt) en kunt naar keuze safari’s maken in Etosha of gamedrives boeken in het Onguma Game Reserve. Een prachtige optie vormen de luxe tenten in hetzelfde Game Reserve aan een waterplek. Hier zijn al uw maaltijden en 2 safari’s per dag per jeep inbegrepen.

Dag 24 . Otjiwarongo . 240 km

Otjiwarongo is de cheetah hoofdstad van Namibië. Rondom het stadje ligt een officieel cheetah-opvang en onderzoekscentrum. De organisatie Africat is het eerste cheetah opvangproject in Namibië en gevestigd op de farm Okonjima. U overnacht echter buiten Otjiwarongo op een farm waar ook cheeta’s worden opgevangen. Aloe Grove is een gezellige en comfortabele farm waar u verblijft in een ruim huisje op basis van ontbijt. U kunt bijvoorbeeld een ‘feeding’ bijwonen. Upgraden naar Okonjima is uiteraard mogelijk. Vraag ons om de meerprijs.

Dag 25 . Windhoek/ terugvlucht . 290 km

Terug naar Windhoek waar aan het eind van de middag uw vlucht vertrekt. Vandaag rijdt u terug naar Windhoek en het vliegveld waar u eerst uw huurauto inlevert. Daarna vliegt u van Windhoek naar Johannesburg met daar een aansluitende vlucht naar een Europese luchthaven.

Dag 26

Aankomst Amsterdam.

N.B. One-way fees (rijden in één richting van Kaapstad naar Windhoek) niet inbegrepen in de reissom.

Prijzen november 2023 – april 2024 (autohuur startend vanaf Kaapstad)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse C

Klasse D

Klasse E

Klasse M

Klasse K

Klasse I

Klasse L

Klasse N

Klasse O

Klasse F

26 dagen combi met Kgalagadi, exclusief afleverkosten, inclusief vlucht

4599

4619

4699

4799

4929

5309

5079

5339

4699

5189

   Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 454,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag,   brandstoftoeslag

Prijzen mei 2024 – oktober 2024 (autohuur startend vanaf Kaapstad)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse C

Klasse D

Klasse E

Klasse M

Klasse K

Klasse I

Klasse L

Klasse N

Klasse O

Klasse F

26 dagen combi met Kgalagadi, exclusief afleverkosten, inclusief vlucht

4659

4669

4759

4829

4979

5369

5139

5399

4759

5249

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 454,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag brandstoftoeslag

Let op: in de maanden juli en augustus geldt er een meerprijs op het vliegticket in de N-klasse.

   

Extra bij de reissom inbegrepen:

  • Bij combi Zuid-Afrika 4x diner, bij combi Kgalagadi 5x diner.
  • Hei//Kom Bushmen levy bij Onguma
  • Bij combi Kgalagadi is verblijf in Kgalagadi op basis van self-catering inclusief conservation fees (entree)
  • Wegenkaart van Zuid-Afrika en Namibie

Facultatief:

  • Rooibostour, inclusief diner bij Clanwilliam á € 38,50 per persoon