Echo’s over de uitgestrekte velden

De Fish River Canyon wordt gezien als één van de diepste canyons ter wereld. De omgeving is droog, warm en in haar genadeloosheid intens mooi. Tijdens deze reis is er tijd om de canyon helemaal te verkennen: u kijkt u óver de canyon én wandelt in de canyon. Na Fish River Canyon bezoekt u Kolmanskop bij Luderitz, een door zand begraven dorp waar de meest artstieke foto's zijn te maken. Via de rode duinen van de Sossusvlei en safari ini Etosha rijdt u naar Windhoek.

 

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1

Uw reis begint in Amsterdam. Een nachtvlucht via een Europese luchthaven brengt u naar Kaapstad per South African Airways. Het is eventueel ook mogelijk om overdag te vliegen met KLM. Hierbij zit de extra overnachting en de transfer naar het hotel in de prijs inbegrepen.

Dag 2, 3, 4 en 5 . Kaapstad / Houtbay . circa 35 km

U arriveert in de ochtend en rijdt naar uw eerste accommodatie in Kaastad of Houtbay, op een steenworp afstand van Kaapstad. Geniet van uw eerste twee dagen van een sfeervol ingerichte kamer met en-suite badkamer. Als u thuis komt van uw uitstapjes naar bijvoorbeeld de Tafelberg, Robbeneiland, het Waterfront, Kirstenbosch en Groot Constantia is het heerlijk om nog even te luieren op de veranda of aan het zwembad.

Dag 6 . Paternoster . circa 160 km

Het West Coast National Park heeft een mooie lagune die rijk is aan vogelleven en flora. Maak onderweg een stop in het artistieke Riebeek Kasteel en maak ‘een draai’ bij Evita se Perron in Darling, een klein, maar wel bekendste theater van Zuid-Afrika.  In Paternoster kunt u de komende twee nachten genieten van de kust, zand en met een beetje geluk de walvissen.  Bezoek ook het West Coast National Park, bekend om haar prachtige lagune en vogelleven. Flamingo’s worden hier regelmatig gezien.

Dag 7 en 8 . Clanwilliam . circa 210 km

Een hele bijzondere streek vormt het gebied rondom Clanwilliam. Dit is rooibos-wêreld: de enige streek ter wereld waar rooibos-thee groeit. Het dorpje zelf is ook zeer aangenaam en ligt bovendien aan de voet van de Cederbergen: een gebergte van zacht gesteente met veel ijzer-oxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood opkleuren. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. U kunt een wandeling maken die u naar enkele van deze tekeningen leidt. Bovendien kunt u een toer bijboeken op een rooibosplantage. Overnachting in een 4* lodge.

Dag 9 . Aussenkehr . circa 550 km

Vandaag heeft u een lange reis voor de boeg, maar hier begint dan ook echt de ruimte om u heen te vergroten, de uitzichten gaan verder en verder tot aan de horizon.

U glipt de grens met Namibië over. Wat bijzonder is aan dit gebied zijn de kleuren van de omgeving: het droge rode zand tegenover het groen van de druiven en het blauw van de rivier. In de omgeving leeft een aantal noord-Namibische stammen waar een bezoek mogelijk is. Misschien vangt u wel een glimp van de wilde paarden op die in dit gebied rondzwerven! De komende nacht verblijft u in Aussenkehr op een farm waar mooie tentenchalets over de Oranjerivier uitkijken.

Dag 10 . Fish River Canyon . circa 120 km

Vandaag is de Fish River Canyon uw bestemming. Onderweg kunt u bij Keetmanshoop een bezoek brengen aan de Kokerboomwoud, Gaints Playground of meegaat mee een Mesosaurus tour. Laatstgenoemde dient u vooraf bij ons te boeken. De Fish River Canyon is de op een na langste canyon ter wereld. Het is een bijzonder indrukwekkend landschap dat lijkt op dat van de Grand Canyon, maar met een opvallende verschil: de stilte en afwezigheid van massa's toeristen. Onder begeleiding van een goede gids is het mogelijk om af te dalen in de Fish River Canyon, maar door de droogte en hitte gedurende een groot deel van het jaar, is dit afhankelijk van het seizoen waarin men de canyon bezoekt.

De komende nacht brengt u door bij de Fish River Canyon op basis van ontbijt. Het Cañon Roadhouse is onderdeel van het privé-reservaat Gondwana Cañon Park met een oppervlakte van 1120 km². In het reservaat ziet u springbok, gemsbok, hartebeest, struisvogels en zebra's. Cañon Roadhouse ligt maar 14 kilometer vanaf de toegang tot de canyon en 20 kilometer vanaf de belangrijkste uitkijkpost naar de Fish River Canyon. U kunt verschillende activiteiten ter plaatse boeken zoals verschillende wandelingen, paardrij-excursie, Canyon-scenicdrive en sunsetdrive. De meeste excursies vertrekken vanaf de nabij gelegen Canyon Lodge of Canyon Village, met uitzondering van de Scenic-drive die ook vanaf Roadhouse vertrekt.

Dag 11 en 12 . Aus/ Wilde paarden/ Lüderitz . 290 km

Uw volgende bestemming is Aus. Bij Aus komen de woestijnvlakte en duinen bij elkaar. Aus grenst aan het Namib- Naukluftpark en van hier af heeft u kans de bekende wilde woestijnpaarden te zien die hier sinds enkele generaties rondzwerven. U kunt ze best bekijken vanuit de observatiehut bij Garub waterdrinkplaats. Wandeltochten kunnen gemaakt worden naar de Koichab Duinen en het Kameeldoringwoud in de oude Koichab rivierbedding. Vanuit Aus kunt u met gemak een dagtocht maken naar Ludertiz (een uurtje rijden). U rijdt door de duinen van de Namib en een bezoek aan het spookdorp Kolmanskop is de moeite waard. Kolmanskop was eens een voorspoedige diamantmijn dorp. Nu is het dorp verlaten en zijn de meeste gebouwen half bedekt met zand. Vanuit Lüderitz is het mogelijk georganiseerde boottochten te maken langs de onherbergzame kust van Zuid-Namibië.
In Aus verblijft u een nacht in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park in de Desert Horse Inn op basis van ontbijt. Een driegangen diner is beschikbaar in het restaurant.

Dag 13 en 14 . Naukluft . 310 km

De komende twee dagen verblijft u in de Naukluft in Zebra River Lodge. Bij Zebra Lodge zult u een warm onthaal krijgen. De tweede dag heeft u alle tijd een wandeltocht te maken over de farm. Er zijn diverse routes uitgezet. Het is een belevenis om de verschillen in natuur tussen de Namib en dit gedeelte semi-woestijn – dat zo dicht tegen de Namib aanligt – te ervaren. Behalve dieren (zebra’s, kudu’s, springbokken en klipspringers) ziet u wilde kokerbomen en prachtige rotsformaties. Diners en lunch inbegrepen.

Dag 15 en 16 . Sossusvlei . 80 km

Uw volgende bestemming ligt ideaal voor een bezoek aan de Sossusvlei. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 kilometer afstand van de ingang naar de Sossusvlei . Er zijn in totaal 20 huisjes die deels van steen deels van canvas zijn. Elk huisje heeft een uitgebreide keuken, dus u zou ook kunnen kiezen voor self-catering. Het verblijf is echter gebaseerd inclusief ontbijt welke genuttigd kan worden in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge.

Breng deze dagen een bezoek aan de Sossuvlei. Dit duinengebied biedt een ongelofelijk schouwspel aan kleuren en vormen. Het is mogelijk om deze tocht per 4x4 via uw guesthouse te boeken (met een locale touroperator) of de tocht zelf te maken met uw eigen auto. Voor de laatste 5 kilometer is er een 4x4 transferservice aanwezig die u tot aan de Sossusvlei kan brengen.

Wilt u liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 12 luxe tenten hebben een rieten dak en zijn luxe ingericht met dubbelbed of twinbedden en luxe linnengoed. Bijzonder zijn de badkamers die en-suite maar wel als openluchtbadkamer zijn gebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een houten dek vanwaar u 's avonds de sterrenhemel kunt bekijken. Inclusief diners en een begeleide excursie naar de Sossusvlei inclusief exclusieve picknicklunch.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf is op basis van ontbijt. Er zijn 20 sfeervolle chalets met en-suite badkamers waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei Dune Lodge, dan kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Inclusief ontbijt.

Dag 17 en 18 . Swakopmund . circa 350 km

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingerichte en sfeervolle Lodge. Op weg naar Swakopmund kunt u in Walvisbaai gaan kijken, een ruime stad met een plezierige sfeer. In de baai zijn regelmatig flamingo’s te zien. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen.
Vanaf Swakopmund kunt u gemakkelijk even op en neer rijden naar Cape Cross – er ligt een goede, verharde weg. Cape Cross heeft de grootste zeehondenkolonie van het zuidelijk halfrond. Overal waar u kijkt knorren, schuifelen en zwemmen deze zwarte robben. De dieren krijgen regelmatig bezoek van jakhalzen die vrij rondlopen over het strand.
Overnachtingen zijn in een mooi gastvrij 3* Guesthouse in het centrum van Swakopmund.

Upgrade The Stiltz

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt the Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. Elke bungalow is ingericht met een slaap en zitgedeelte met aparte slaapkamer. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. In de kamers is kleur op een juiste manier ingezet. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Ontbijt wordt geserveerd in de hoofdbungalow. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken.

Dag 19 en 20 . Twijfelfontein . circa 335 km

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties. Bij de Twyfelfontein Rock Engravings kunt u een korte begeleide wandeltocht maken die u langs diverse inkervingen (of tekeningen) brengt. Voor ons ligt de werkelijke schoonheid van dit gebied echter in de omgeving. U kunt de bijzondere omgeving goed beleven vanuit Twijfelfontein Adventure Camp. U verblijft in een safaritenten op basis van ontbijt en diner. 

Bijzonder overnachten bij Twijfelfontein

Mowani Mountain Camp is een bijzonder camp op een bijzondere plaats. De architect  is er in geslaagd een lodge te bouwen die feilloos is geïntegreerd met de omliggende natuur. De tenten zijn als vanzelfsprekend geïntegreerd in het landschap en waar u ook kijkt, u heeft verbinding met de natuur. Verblijf inclusief ontbijt en diner. U kunt ook kiezen voor het zuster kamp van Mowani genaamd: Camp Kipwe. Hier verblijft u in chalets die natuurlijk zijn ingebouwd in de rotsblokken op basis van diner en ontbijt. Meerprijs geldig.

Dag 21 en 22 . Etosha National Park . 345 km

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende twee nachten verblijft u in een eenvoudige chalet in één van de restcamps binnen het park. Basis: logies en ontbijt (entree dient u ter plaatse te voldoen).

Dag 23 . Onguma Game Reserve . 160 km

Onguma Game Reserve is een privépark ten oosten van Etosha. Vier van de Big Five kunt u zien rondzwerven in dit wildpark dat grenst aan Etosha. U overnacht in de bushlodge (inclusief ontbijt) en kunt naar keuze safari’s maken in Etosha of gamedrives boeken in het Onguma Game Reserve. We gaan uit van verblijf in Onguma Bush Camp inclusief ontbijt. Een upgrade naar één van de andere lodges in het Onguma Game Reserve of naar één van de Mushara Lodges is mogelijk tegen meerprijs.

Dag 24 . Otjiwarongo . 240 km

Otjiwarongo is de cheetah hoofdstad van Namibië. Rondom het stadje ligt een officieel cheetah-opvang en onderzoekscentrum. De organisatie Africat is het eerste cheetah opvangproject in Namibië en gevestigd op de farm Okonjima. U overnacht echter buiten Otjiwarongo op een farm waar ook cheeta’s worden opgevangen. Aloe Grove is een gezellige en comfortabele farm waar u verblijft in een ruim huisje op basis van ontbijt. U kunt bijvoorbeeld een ‘feeding’ bijwonen. Upgraden naar Okonjima is uiteraard mogelijk. Vraag ons om de meerprijs.

Dag 25 . Windhoek/ terugvlucht . 290 km

Terug naar Windhoek waar aan het eind van de middag uw vlucht vertrekt. Vandaag rijdt u terug naar Windhoek en het vliegveld waar u eerst uw huurauto inlevert. Daarna vliegt u van Windhoek direct per KLM naar Nederland.

Dag 26

Aankomst Amsterdam.

N.B. One-way fees (rijden in één richting van Kaapstad naar Windhoek) niet inbegrepen in de reissom.

Prijzen november 2023 – april 2024 (autohuur startend vanaf Kaapstad)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse C

Klasse D

Klasse E

Klasse M

Klasse K

Klasse I

Klasse L

Klasse N

Klasse O

Klasse F

26 dagen combi met Zuid-Afrika, exclusief afleverkosten, inclusief vlucht

4599

4619

4699

4779

4929

5309

5089

5349

4709

5189

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 454,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag

Prijzen mei 2024 – oktober 2024 (autohuur startend vanaf Kaapstad)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse C

Klasse D

Klasse E

Klasse M

Klasse K

Klasse I

Klasse L

Klasse N

Klasse O

Klasse F

26 dagen combi met Zuid-Afrika, exclusief afleverkosten, inclusief vlucht

4659

4679

4759

4829

4989

5359

5139

5399

4759

5249

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 454,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag brandstoftoeslag

Let op: in de maanden juli en augustus geldt er een meerprijs op het vliegticket in de N-klasse.

 

Extra bij de reissom inbegrepen:

  • Bij combi Zuid-Afrika 4x diner, bij combi Kgalagadi 5x diner.
  • Hei//Kom Bushmen levy bij Onguma
  • Bij combi Kgalagadi is verblijf in Kgalagadi op basis van self-catering inclusief conservation fees (entree)
  • Wegenkaart van Zuid-Afrika en Namibie

Facultatief:

  • Rooibostour, inclusief diner bij Clanwilliam á € 38,50 per persoon