De wonderlijke kleuren van Namibie

Ruimte – eindeloze ruimte. De vele kleuren rood. Het blauw van de strakke hemel en de hete zon.

Genadeloos en hard kan het landschap zijn in Namibië, maar zó aanlokkelijk. De leegheid van het land geeft ruimte om te ademen. De kleuren van de Namib-woestijn, Damaraland en de Kalahari zijn adembenemend in haar schakeringen. Het is natuur in haar ruwe, ongepolijste vorm.  Namibië voelt als een tijdmachine waarin u terug kunt naar een (ver) verleden. Namibië is puur natuur.

  • Reisdagen
  • Tarieven
  • Impressie

Dag 1: Vertrek

U vliegt vandaag naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Dag 2: Windhoek  . 40 kilometer

Het vliegveld van Windhoek is niet groot en dat geeft een plezierig en overzichtelijk begin van de reis. U krijgt uw auto overhandigd van de verhuurmaatschappij en kunt daarna de 40 km lange asfaltweg naar Windhoek rijden. De komende nacht verblijft u in deze hoofdstad. ’s Middags heeft u zo tijd om Windhoek te bekijken. U overnacht in een plezierig en comfortabel 4* guesthouse, net buiten het centrum.

Extra optie: 2 dagen Kalahari Noord (totaal 18 daagse rondreis) - Dag 3 en 4:  Kalahari. 265 kilometer

Bagatelle Game Ranch ligt aan de rand van de Kalahari in een uniek duinenlandschap. I

In samenwerking met het Cheetah conservation fund, verzorgt de ranch een aantal cheetah’s. De cheetah’s kunnen niet meer in het wild losgelaten worden en worden daarom de rest van hun leven hier verzorgd. ’s Morgens en ’s avonds kunt u meegaan op een ‘Nature drive’ waarbij verschillende diersoorten te zien zijn. Diner en ontbijt inbegrepen.

Dag 3 en 4: Naukluft .285 kilometer

Vandaag gaat u op weg naar deSossusvlei. Onderweg zult u al genieten van de uitgestrektheid en leegheid van het land. U bent op weg naar de Naukluft, een droog gebied dat tegen de Namib aanligt. Het is een belevenis om de verschillen in natuur tussen de Naukluft en de Namibwoestijn te ervaren. Daarom boeken we u eerst twee nachten in Zebra River Lodge. De tweede dag heeft u alle tijd een wandeltocht te maken. Inclusief ontbijt en 1 keer nature drive.

Dag 5 en 6: Sossusvlei .80 kilometer

Uw volgende bestemming ligt ideaal voor een bezoek aan de Sossusvlei. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 kilometer afstand van de ingang naar de Sossusvlei . Er zijn in totaal 20 huisjes die deels van steen deels van canvas zijn. Elk huisje heeft een uitgebreide keuken, dus u zou ook kunnen kiezen voor self-catering. Het verblijf is echter gebaseerd inclusief ontbijt welke genuttigd kan worden in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge.

Liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 11 luxe chalets zijn gebouwd van riet, hout en canvas met airconditioning en een en suite badkamer met buitendouche. ’s Avonds kunt u vanaf uw veranda de sterrenhemel bewonderen. In een verblijf bij Hoodia zijn ontbijt, diner én een dagtocht naar de Sossusvlei inbegrepen. De tour is inclusief exclusieve picknicklunch op een duin.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf in een chalet inclusief ontbijt vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei, dan kunt u er voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Inclusief ontbijt.

Alternatief: wandelen in de Namib

De woestijn komt bijna letterlijk tot leven tijdens deze 3 daagse wandeltocht in de NamibRand. De gids vertelt over de flora en fauna terwijl u door de mooiste landschappen loopt. 's Avonds wordt er gegeten en geslapen onder de sterren maar op een zeer comfortabele manier. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 7 en 8: Swakopmund . 350 kilometer

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingericht en sfeervol guesthouse in het centrum. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen. Rij bijvoorbeeld ook even op en neer naar Cape Cross voor het zien van de grootste pelsrobbenkolonie van het zuidelijk halfrond.

Upgrade The Stiltz of Desert Breeze

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt The Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken. De nieuwste aanwinst in Swakopmund is Desert Breeze op een fantastisch plekje en toch op slechts 5 minuten van de stad. 

Dag 9 en 10: Twyfelfontein . 335 kilometer

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties die u kunt bezoeken. De woestijnolifanten die door dit gebied zwerven vinden langs de oevers van de (droge) rivieren vaak nog voedsel. Het is mogelijk een woestijnolifantentocht bij te boeken. Verblijf in eenvoudige tenten inclusief ontbijt en diner.

Bijzonder overnachten bij Twyfelfontein

Mowani Mountain Camp is een bijzonder camp op een bijzondere plaats. De architect is er in geslaagd een lodge te bouwen die feilloos is geïntegreerd met de omliggende natuur. De tenten zijn als vanzelfsprekend geïntegreerd in het landschap en waar u ook kijkt, u heeft verbinding met de natuur. Verblijf inclusief ontbijt en diner. U kunt ook kiezen voor het zuster kamp van Mowani genaamd: Camp Kipwe. Hier verblijft u in chalets die natuurlijk zijn ingebouwd in de rotsblokken op basis van diner en ontbijt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra optie: 3 dagen Kaokoveld met Himba-excursie (totaal 19 daagse rondreis) - dag 11 en 12: Opuwo . 415 kilometer

Uw bestemming vandaag is Opuwo waar u in het hart van Kaokaveld bent waar de Himbabevolking leeft en vasthoudt aan oude tradities. Met een gids (zelf Himba) bezoekt u op dag 12 één of meerdere Himba dorpen. De gids bezoekt dagelijks andere kralen om de impact van bezoekers op de Himba-dorpen zo klein mogelijk te maken. U verblijft in Opuwo Country Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 13: Etosha National Park - Dolomite Camp. 250 kilometer:  Gelegen in het uitgestrekte westen van Etosha National Park met veel dolomiet biedt Dolomite Camp een intieme ervaring van een van de meest schilderachtige gebieden van het park, een gebied waar voorheen bedreigde diersoorten als de zwarte neushoorn en de black-faced impala met succes zijn gefokt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 11 en 12: Etosha National Park. 345 kilometer

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende twee nachten verblijft u in een eenvoudig chalet in één van de restcamps binnen het park. Basis: logies en ontbijt (entree dient u ter plaatse te voldoen).

Dag 13: Onguma Game Reserve. 160 kilometer

Onguma Game Reserve is een privépark ten oosten van Etosha. Vier van de Big Five kunt u zien rondzwerven in dit wildpark dat grenst aan Etosha. U overnacht in de bushlodge (inclusief ontbijt) en kunt naar keuze safari’s maken in Etosha of gamedrives boeken in het Onguma Game Reserve. Een prachtige optie vormen de luxe tenten in hetzelfde Game Reserve aan een waterplek. Hier is naast uw ontbijt ook het diner inbegrepen. Activiteiten kunt u ter plaatse bijboeken.

Dag 14: Otjiwarongo. 240 kilometer

Otjiwarongo is de cheeta hoofdstad van Namibië. U overnacht op een farm waar cheeta’s worden opgevangen in een ruim huisje op basis van ontbijt. U kunt een ‘feeding’ bijwonen. Upgraden (tegen meerprijs) naar Okonjima is uiteraard mogelijk.

Dag 15 : Windhoek/ terugvlucht. 290 kilometer

Terug naar Windhoek waar aan het eind van de middag uw vlucht vertrekt.

Dag 16:

Aankomst thuis.

Tarieven  De Wonderlijke Kleuren van Namibië  2024

Let op: De auto’s in Namibië worden geleverd door Avis. De tarieven hieronder zijn inclusief volledige verzekering (Full Cover) en ongelimiteerde kilometers. Ook uw banden, ruitenwissers, glasschade én schade aan de onderkant van de auto is meeverzekerd. Niet inbegrepen: extra chauffeur, afleverkosten en in behandeling nemen van een claim/schade a 880 Namibische Dollar of bekeuringen a 475 Namibische Dollar. Deze kosten worden rechtstreeks met u verrekend. De autoklassen wijken in Zuid-Afrika af van de Namibische categorieën; houd u rekening met deze afwijkingen bij de Combinatie van ZA & Namibië. Kijk voor de autoklassen op onze autopagina.  

Prijzen november 2023 – juni 2024 (laagseizoen)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse N

Zonder Vlucht, 16 dagen

2111

2151

2271

2741

2641

2511

2613

Inclusief Vlucht*, 16 dagen 

3239

3279

3399

3869

3769

3639

3759

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder Vlucht, 18  dagen

2441

2521

2651

3191

3071

2931

3061

Inclusief Vlucht*, 18 dagen  + Kalahari

3569

3649

3779

4319

4199

4059

4189

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder vlucht, 19 dagen

2731

2791

2921

3491

3371

3221

3361

Inclusief Vlucht*, 19 dagen + Opuwo

3859

3919

4049

4619

4499

4349

4489

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder vlucht, 21 dagen

2991

3051

3201

3821

3691

3521

3671

Inclusief Vlucht*, 21  dgn Kalahari + Opuwo

4119

4179

4329

4949

4819

4649

4799

*:  prijzen inclusief internationale vluchten per Lufthansa/ Eurowings in de K-klasse laagseizoen. Gebaseerd op €329,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag.

Prijzen juli 2024 – oktober 2024 (hoogseizoen)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse N

Zonder Vlucht, 16 dagen

2279

2319

2439

2899

2799

2679

2789

Inclusief vlucht*, 16 dagen 

3799

3819

3939

4399

4299

4179

4289

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder Vlucht, 18  dagen

2569

2619

2749

3279

3169

3029

3159

Inclusief vlucht*,18 dagen + Kalahari

4069

4119

4249

4779

4669

4529

4659

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder vlucht, 19 dagen

2849

2899

3029

3599

3479

3329

3469

Inclusief vlucht*, 19 dagen + Opuwo

4349

4399

4529

5099

4979

4829

4969

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder vlucht, 21 dagen

3189

3249

3399

4029

3889

3729

3879

Inclusief vlucht*, 21  dgn Kalahari + Opuwo

4689

4749

4899

5529

5389

5229

5379

*:  prijzen gebaseerd op internationale vluchten per Ethiopian Airlines.

Autohuur voor de gehele periode in de gewenste klasse (geheel verzekerd volgens voorwaarden zoals genoemd in onze autopagina. Overnachtingen in sfeervolle en comfortabele lodges inclusief ontbijt. 

Extra bij de reissom inbegrepen:

  • 4x diner bij 16-daagse reis, 6x diner bij 18 daagse (met Kalahari) en 21-daagse reis
  • Hei//Kom Bushmen levy bij Onguma
  • Hele dag Himba excursie bij (19- en 21-daagse reis)
  • Wegenkaart van Namibie

NB. Enkele autokosten zijn niet inbegrepen bij Avis. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze autopagina.

 

 

 

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Zebra River Lodge