De wonderlijke kleuren van Namibie

Ruimte – eindeloze ruimte. De vele kleuren rood. Het blauw van de strakke hemel en de hete zon.

Genadeloos en hard kan het landschap zijn in Namibië, maar zó aanlokkelijk. De leegheid van het land geeft ruimte om te ademen. De kleuren van de Namib-woestijn, Damaraland en de Kalahari zijn adembenemend in haar schakeringen. Het is natuur in haar ruwe, ongepolijste vorm.  Namibië voelt als een tijdmachine waarin u terug kunt naar een (ver) verleden. Namibië is puur natuur.

  • Reisdagen
  • Tarieven
  • Impressie

Dag 1: Vertrek

U vliegt vandaag naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Dag 2: Windhoek  . 40 kilometer

Het vliegveld van Windhoek is niet groot en dat geeft een plezierig en overzichtelijk begin van de reis. U krijgt uw auto overhandigd van de verhuurmaatschappij en rijdt daarna naar Windhoek, waar u de komende nacht verblijft. U overnacht in een plezierig en comfortabel 3* guesthouse, net buiten het centrum. Een 4* is mogelijk tegen een meerprijs. 

Extra optie: 2 dagen Kalahari Noord (totaal 18 daagse rondreis)-  dag 3 en 4:  Kalahari. 265 kilometer

Bagatelle Game Ranch ligt tussen Mariental en Maltahöhe in, aan de rand van de Kalahari. In samenwerking met het Cheetah conservation fund, verzorgt de ranch een aantal cheetah’s. De cheetah’s kunnen niet meer in het wild losgelaten worden en worden daarom de rest van hun leven hier verzorgd. ’s Morgens en ’s avonds kunt u meegaan op een ‘Nature drive’ waarbij verschillende diersoorten te zien zijn, maar ook het unieke duinlandschap en de begroeiing.

Dag 3 en 4: Naukluft .285 kilometer

U maakt uw eerste tocht door Namibië richting de Sossusvlei. Onderweg zult u al genieten van de uitgestrektheid en leegheid van het land. Het landschap verandert telkens weer in vlak tot bergachtig – bijvoorbeeld op de Kupferberg Pass. De komende twee dagen verblijft u in Zebra River Lodge. De tweede dag heeft u alle tijd een wandeltocht te maken over de farm. Er zijn diverse routes uitgezet. Het is een belevenis om de verschillen in natuur tussen de Namib en dit gedeelte semi-woestijn – dat zo dicht tegen de Namib aanligt – te ervaren. Inclusief ontbijt en 1 keer nature drive.

Dag 5 en 6: Sossusvlei .80 kilometer

Uw volgende bestemming ligt ideaal voor een bezoek aan de Sossusvlei. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 kilometer afstand van de ingang naar de Sossusvlei . Er zijn in totaal 20 huisjes die deels van steen deels van canvas zijn. Elk huisje heeft een uitgebreide keuken, dus u zou ook kunnen kiezen voor self-catering. Het verblijf is echter gebaseerd inclusief ontbijt welke genuttigd kan worden in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge.

Wilt u liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 12 luxe tenten hebben een rieten dak en zijn luxe ingericht met dubbelbed of twinbedden en luxe linnengoed. Bijzonder zijn de badkamers die en-suite maar wel als openluchtbadkamer zijn gebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een houten dek vanwaar u 's avonds de sterrenhemel kunt bekijken. Inclusief diners. Bovendien is bij Hoodia een dagtocht naar de Sossusvlei inbegrepen. De tour is inclusief exclusieve picknicklunch op de duin.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf in een chalet inclusief ontbijt vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei, dan kunt u er voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Inclusief ontbijt.

Alternatief: wandelen in de Namib

De woestijn komt bijna letterlijk tot leven tijdens deze 3 daagse wandeltocht in de NamibRand. De gids vertelt over de flora en fauna terwijl u door de mooiste landschappen loopt. 's Avonds wordt er gegeten en geslapen onder de sterren maar op een zeer comfortabele manier. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

 

Dag 7 en 8: Swakopmund . 350 kilometer

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingerichte en sfeervolle Lodge. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen. Rij bijvoorbeeld ook even op en neer naar Cape Cross voor het zien van de grootste pelsrobbenkolonie van het zuidelijk halfrond. Overnachtingen zijn in een mooi gastvrij 3* Guesthouse in het centrum van Swakopmund.

Upgrade The Stiltz of Desert Breeze

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt The Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken. De nieuwste aanwinst in Swakopmund is Desert Breeze op een fantastisch plekje en toch op slechts 5 minuten van de stad. 

Dag 9 en 10: Twijfelfontein . 335 kilometer

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties. Bij de Twyfelfontein Rock Engravings kunt u een korte begeleide wandeltocht maken die u langs diverse inkervingen (of tekeningen) brengt. Voor ons ligt de werkelijke schoonheid van dit gebied echter in de omgeving. U kunt de bijzondere omgeving goed beleven vanuit Aabadi Mountain Camp. U verblijft in een safaritenten op basis van ontbijt.

Bijzonder overnachten bij Twijfelfontein

Mowani Mountain Camp is een bijzonder camp op een bijzondere plaats. De architect  is er in geslaagd een lodge te bouwen die feilloos is geïntegreerd met de omliggende natuur. De tenten zijn als vanzelfsprekend opgenomen in het landschap. Verblijf inclusief ontbijt en diner. U kunt ook kiezen voor het zuster kamp van Mowani: Camp Kipwe. Hier verblijft u in chalets die natuurlijk zijn ingebouwd in de rotsblokken, ook op basis van diner en ontbijt. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra optie: 3 dagen Kaokoveld met Himba-excursie (totaal 19 daagse rondreis) - dag 11 en 12: Opuwo . 415 kilometer

Uw bestemming vandaag is Opuwo waar u in het hart van Kaokaveld bent waar de Himbabevolking leeft en vasthoudt aan oude tradities. Met een gids (zelf Himba) bezoekt u op de tweede dag één of meerdere Himba dorpen. U verblijft in Opuwo Country Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 13: Etosha National Park - Dolomite Camp. 250 kilometer:  Gelegen in het uitgestrekte westen van Etosha National Park met veel dolomiet biedt Dolomite Camp een intieme ervaring van een van de meest schilderachtige gebieden van het park, een gebied waar voorheen bedreigde diersoorten als de zwarte neushoorn en de black-faced impala met succes zijn gefokt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 11 en 12: Etosha National Park. 345 kilometer

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende twee nachten verblijft u in een eenvoudige chalet in één van de restcamps binnen het park. Basis: logies en ontbijt (entree dient u ter plaatse te voldoen).

Dag 13: Onguma Game Reserve. 160 kilometer

Onguma Game Reserve is een privépark ten oosten van Etosha. Vier van de Big Five kunt u zien rondzwerven in dit wildpark dat grenst aan Etosha. U overnacht in de bushlodge (inclusief ontbijt) en kunt naar keuze safari’s maken in Etosha of gamedrives boeken in het Onguma Game Reserve. Een prachtige optie vormen de luxe tenten in hetzelfde Game Reserve aan een waterplek. Hier is naast uw ontbijt ook het diner inbegrepen. Activiteiten kunt u ter plaatse bijboeken. NB. Per abuis staat in onze brochure dat tweemaal daags safari's zijn inbegrepen, maar die zijn tegenwoordig niet meer standaard inbegrepen.

Dag 14: Otjiwarongo. 240 kilometer

Otjiwarongo is de cheetah hoofdstad van Namibië. Rondom het stadje ligt een officieel cheetah-opvang en onderzoekscentrum. De organisatie Africat is het eerste cheetah opvangproject in Namibië en gevestigd op de farm Okonjima. U overnacht echter buiten Otjiwarongo op een farm waar ook cheeta’s worden opgevangen. Aloe Grove is een gezellige en comfortabele farm waar u verblijft in een ruim huisje op basis van ontbijt. U kunt bijvoorbeeld een ‘feeding’ bijwonen. Upgraden naar Okonjima is uiteraard mogelijk. Vraag ons om de meerprijs.

Dag 15 : Windhoek/ terugvlucht. 290 kilometer

Terug naar Windhoek waar aan het eind van de middag uw vlucht vertrekt.

Dag 16:

Aankomst thuis.

Tarieven  De Wonderlijke Kleuren van Namibië  2019

Let op: De auto’s in Namibië worden geleverd door Avis. De tarieven hieronder zijn inclusief volledige verzekering (Full Cover) en ongelimiteerde kilometers. Ook uw banden, ruitenwissers, glasschade én schade aan de onderkant van de auto is meeverzekerd. Niet inbegrepen: extra chauffeur, afleverkosten en in behandeling nemen van een claim/schade a 750 Namibische Dollar of bekeuringen a 350 Namibische Dollar. Deze kosten worden rechtstreeks met u verrekend. De autoklassen wijken in Zuid-Afrika af van de Namibische categorieën; houd u rekening met deze afwijkingen bij de Combinatie van ZA & Namibië. Kijk voor de autoklassen op onze autopagina.  

Prijzen tot juni 2019 (laagseizoen)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse M 

Klasse N

Zonder Vlucht, 16 dagen

1660

1690

1850

2270

2130

2050

2120

2170

16 dagen  Q

2469

2499

2659

3079

2939

2859

2929

2979

 

               

Zonder Vlucht, 18 dagen

1960

2010

2190

2660

2510

2410

2490

2550

18 dagen  Q + Kalahari

2769

2819

2999

3469

3319

3219

3299

3359

 

               

Zonder vlucht, 19 dagen

2250

2310

2490

3000

2840

2730

2810

2880

19 dagen + Opuwo (vlucht)

3059

3199

3299

3809

3649

3539

3619

3689

 

               

Zonder vlucht, 21 dagen

2540

2600

2810

3370

3190

3070

3160

3230

21  dgn Kalahari + Opuwo Q

3349

3409

3619

4179

3999

3879

3969

4039

Q:  prijzen inclusief internationale vluchten per KLM in de N-klasse. Gebaseerd op €261,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag. 

 Prijzen juli 2018 – 31 oktober 2019 (hoogseizoen)

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse E

Klasse H

Klasse I

Klasse K

Klasse M 

Klasse N

Zonder Vlucht, 16 dagen

1760

1850

2020

2480

2480

2230

2310

2590

16 dagen  Q

2569

2659

2829

3289

3289

3039

3119

3399

 

               

Zonder Vlucht, 18 dagen

2060

2120

2310

2840

2840

2560

2640

2960

18 dagen  Q + Kalahari

2869

2929

3119

3649

3649

3369

3449

3769

 

               

Zonder vlucht, 19 dagen

2410

2470

2680

3236

3240

2940

3030

3370

19 dagen + Opuwo Q

3219

3279

3489

4045

4049

3749

3839

4179

 

               

Zonder vlucht, 21 dagen

2700

2770

3000

3620

3630

3290

3390

3770

21  dgn Kalahari + Opuwo Q

3509

3579

3809

4429

4439

4099

4199

4579

Q:  prijzen inclusief internationale vluchten per KLM in de N-klasse. Gebaseerd op €261,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag.

 Extra bij de reissom inbegrepen:

  • 2x diner bij 16-daagse reis, 4x diner bij 18- daagse en 21-daagse reis
  • Hei//Kom Bushmen levy bij Onguma
  • Hele dag Himba excursie bij (19- en 21-daagse reis)
  • Wegenkaart van Namibie

NB. Enkele autokosten zijn niet inbegrepen bij Avis. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze autopagina. 

 Meerprijzen Wonderlijke Kleuren per persoon per nacht

  nov 2018 - juni 2019  juli 2019 - okt 2019     Basis    
Olive Garden Windhoek (std. kamer)                                         € 15,00 € 15,00 BB
Hoodia Desert Lodge € 215,00 € 202,00 DBB
Desert Homestead € 80,00 € 68,00 DBB
Sossus Dune Lodge € 70,00 € 173,00 BB
The Stiltz (meerprijs afhankelijk van bungalow) € 0,00 - € 13,00 € 5,00 - € 20,00 BB
Desert Breeze € 17,00 € 25,00 BB
Mowani Standard View room € 170,00 € 234,00 DBB
Mowani View room € 180,00 € 251,00 DBB
Mowani Superior View room € 197,00 € 275,00 DBB
Camp Kipwe € 138,00 € 200,00 DBB
Onguma Tented Camp € 122,00 € 158,00 DBB

 

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Zebra River Lodge