La Pirogue Flic en Flac

La Pirogue 4-sterren

La Piroque ligt aan de westkant van het eiland. Normaliter waait de wind minder krachtig aan de westzijde van het eiland. Het resort is daardoor ideaal gelegen, vooral in maanden waarin de wind wat harder waait. Het hotel heeft bovendien een echt Mauritiaanse sfeer: ongedwongen, comfortabel en professioneel. Deze sfeer is – hoe raar het ook klinkt – uniek op Mauritius. Geen enkel ander resort weet de lokale sfeer zo goed te treffen in combinatie met luxe.

De kamers zijn gevestigd in bungalow met rieten dak. De standaardkamers van 25 m2 zijn gelegen in de tuin (gardenview) en beschikken over een 2 persoonsbed of twinbedden, een kledingkast, kluisje, schrijftafel, airco, badkamer met bad, douche, toilet en haardroger + zitje op de veranda. De  superiorkamers zijn met 35 m2 iets groter en hebben bovendien zeezicht, al liggen ook deze kamers nog steeds in de tuin en niet direct aan het strand. Het paradepaardje Royal Suite ligt zeer private in een eigen tuin, heeft een extra zitkamer en jaccuzi.

Het 4* resort heeft meerdere restaurants, een heerlijk zwembad en biedt allerlei mogelijkheden tot watersporten waarvan sommige gratis zijn. Het strand is alleen toegankelijk voor gasten van La Pirogue en het naastgelegen Sugar Beach.