Wildlife in Kenia

Safari en Kenia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bekendst is de Masai Mara waar troepen wild over de savanne zwerven op zoek naar voedsel en water.  Rondom het nationale park Masai Mara liggen enkele privé wildgebieden waar de lokale community in samenwerking met prive lodges een bijzondere combinatie biedt van wild en lokaal leven. Ook andere wildgebieden als Ol Pejeta, Samburu, Tsavo en Amboseli bieden geweldige safaridagen. In Ol Pejeta leven bijvoorbeeld de laatste drie noordelijke witte neushoorns ter wereld en is het mogelijk een chimpanzee-opvang te bezoeken. Het gebied rondom de meren Nakuru en Naivasha bieden boottochten met knorrende neushoorns, en flamingo's of een wandel/klimtocht in het Hells Gate National Park. 

 

 • Luxe Safari met Fly In
 • Off the beaten track

De safari's in Kenia bieden dagen vol avontuur op zoek naar de Big Five, giraffe, zebra en andere grazers. Kies voor privé combinatie van Lake Naivasha & Masai Mara (North Conservancy) inclusief cessna vluchten of ga juist voor een wat langere reis per minibus en bezoek conservancy's als Ol Pejeta of het mooie Samburu. 

Lake Naivasha

Dwars door het continent Afrika loopt de Rift Valley; de lange geologische breuklijn trekt als het ware het landschap uit elkaar. In Kenia is de breuklijn heel duidelijk te zien in de Great Rift Valley die net buiten Nairobi begint. Gevolg is een landschap met heuvels, dalen en meren met bekende namen als Naivasha, Nakuro, Elmenteita en Baringo.

Nakuru is vooral bekend om de flamingo’s.  Naivasha is een veel groter en dieper meer waar nijlpaarden zich goed thuis voelen. Niet ver van dit meer ligt het vulkaanlandschap van Hell’s Gate National Park waar wandel- en fietstochten mogelijk zijn. Kliffen, groen en grazend wild vormen een prachtig extraatje.

Aan de oevers van Naivasha ligt het 6 000 hectare wildgebied Oserengoni Wildife Sanctuary. Het reservaat is ontstaan in 1995 met doel het wildleven én de lokale communities te beschermen. Oorspronkelijk was de omgeving van Naivasha rijk aan (groot) wild inclusief de Big Five. Op Oserengoni krijgt de wildstand de kans om te herstellen. Vooral de zebra, giraffe en witte neushoorn doen het goed terwijl ook de (schuwe) aardvark enkele keren per week wordt gezien tijdens de nightdrives. Luipaarden en hyena’s worden ook regelmatig gespot. Door de ligging aan het meer zijn boottrips mogelijk als sunsetcruise of, voor de liefhebbers, om te vissen.

 

Masai North Conservancy

De Masai Mara in Kenia is een nationaal park omringd door enkele privé reservaten waar wild en de Masai samenleeft. Ten noorden van de Maaai ligt Mara North, een gebied waar weids grasland afgewisseld wordt met beboste valleien. De graslanden zijn zeer aantrekkelijk voor grazers die (vanzelfsprekend) weer in de belangstelling staan van jagers als leeuw en cheetah.

In Mara North is het een stuk rustiger qua safarivoertuigen. Alleen de voertuigen van de lodges en de lokale communities hebben toegang tot het gebied. Er zijn nog meer voordelen: de gidsen mogen van de paden af (Off Road), wandelsafari’s zijn mogelijk evenals nachtsafari of een bushdiner. Het gebied is mede eigendom van de lokale communities en het is dan ook mogelijk om een dorp te bezoeken en contact te maken met de locals.

 

Karen Blixen Camp

Gelegen aan de Mara Rivier heeft het Karen Blixen Camp een fantastische positie binnen Mara North Conservancy. De accommodatie bestaat uit 22 grote canvas tenten met badkamer ensuite met spoeltoilet, buitendouche en een eigen veranda met uitstekend uitzicht. Niet voor niets promoot de lodge haar ‘armchair game viewing’.  Zittend aan de rivier hoef je niet altijd op gamedrive te gaan om toch op safari te zijn.

Het hart van de lodge bestaat uit het restaurant met lounge en bar. Het zwembad ligt hier ook vlakbij. In de avonden wordt er een kampvuur gemaakt en met een gintonic in de hand luisteren naar de verhalen van die dag. De lodge heeft 24 uur elektriciteit per dag dat via zonnepanelen wordt opgewekt.

 

Naivasha & Masai Mara per transfer en fly-in

Dag 1:   Dagvlucht van Amsterdam naar Nairobi per KLM. Bij aankomst transfer naar uw hotel (Eka of gelijkwaardig).

Dag 2 en 3:   In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar Lake Naivasha waar u de komende twee dagen in Chui Lodge op Oserengoni doorbrengt inclusief alle maaltijden en activiteiten. Een bezoek aan Hells Gate kan tegen een kleine vergoeding georganiseerd worden. 

Dag 4, 5 en 6:  U vliegt op de ochtend van dag 4 naar Masai Mara North Conservancy voor drie dagen geweldige safari's. Het camp Karen Blixen is heerlijk comfortabel met tenten aan de rivier. Er zijn dagen waarop u misschien liever vanuit uw stoel op de veranda het wildleven bekijkt. 'Armchair' safari wordt dat bij Karen Blixen genoemd. 

Alle maaltijden, lokale drankjes en safari's zijn inbegrepen waaronder 1x een nightdrive. De safaritijden zijn flexibel. De dagelijkse conservation fee voor Mara North is ook inbegrepen. Conservation fee voor safari binnen het nationale park is niet inbegrepen.  Mocht er een safari gemaakt worden in het nationale parkdeel, dan kunt u de conservation fee hiervoor lokaal betalen. 

Dag 7 en 8:   Na de ochtenactiviteit vliegt u per cessna naar Nairobi en wordt vervolgens naar de internationale luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. De KLM vlucht vertrekt tegen middernacht. Op dag 8 landt u op Schiphol. 

 

Reissom  op aanvraag

 • op basis van vluchten per KLM in V/N klasse en beschikbaarheid in standaardkamers in genoemde hotels/lodges
 • 2 cesnnavluchten (Navaisha - Mara North & Mara North - Nairobi) + overige transfers per auto/minibus
 • prijzen voor laagseizoen (april, mei en juni) en hoogseizoen (van 1 november - 22 december) op aanvraag. Deze prijzen liggen lager. 

 

Ol Pejeta conservancy

Onder het oog van Mount Kenya ligt Ol Pejeta Conservancy, deel uitmakend van het Laikipia plateau, een overgangsgebied tussen de groene hooglanden en de droge semiwoestijn. Waar ooit alleen de kuddes van de Kikoejoe graasden worden bezoekers nu meegenomen op gevarieerde safari’s maar kunnen ook nog steeds de Kikoejoe met kuddes tegenkomen.

Ol Pejeta heeft een hoge diversiteit aan wild waaronder de Big Five, cheetah, wilde hond, hyena en giraffe. Heel bijzonder is de het neushoornopvangproject gericht op voornamelijk de zwarte neushoorn waarvan de aantallen toenemen. Daarnaast leven er nog drie (noordelijke) witte neushoorns op het reservaat die dag en nacht bewaakt worden.

Ol Pejeta heeft een onderzoeksproject naar leeuwen en kunnen bezoekers mee op een ‘lion tracking safari’ en aan de rand van de conservancy ligt het Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary. Sweetwaters beschikt tevens een accommodatie met comfortabele tenten (onderdeel van Serena hotels).  

 

Samburu 

Op de scheiding van de vruchtbare grond rondom Mount Kenya richting het droge noorden is Samburu een prachtig wildreservaat waar de drogere savanne met acacia een bijzonder decor vormen voor het wild. Samburu heeft enkele andere diersoorten dan de Masai Mara waaronder de gemsbok en gravy zebra. Door het drogere klimaat is Samburu bovendien uitstekend geschikt als u rondom de regenperiodes reist. 

 

9 daagse reis:

dag 1                             Vlucht per KLM en overnachting 

dag 2 en 3                     Rit naar Samburu, twee overnachtingen in Samburu Simba of Sopa Lodge 

Dag 4                            Rit naar Ol Petaja, overnachting Sweetwaters Tented Lodge 

Dag 5                            Lake Naivasha

Dag 6 en 7                    Twee dagen in Masai Mara in Simba of Sopa Lodge 

Dag 8 en 9                     Retour naar Nairobi en vlucht naar huis 

 

Reissom op aanvraag

 • vluchten per KLM in N/V klasse
 • vervoer per minibus 
 • reissom geldig voor hoogseizoen tot 31 oktober 
 • meerprijs vervoer per landcruiser op aanvraag 
 • reissom bij 4 personen op aanvraag
 • Combinaties met strandverlengingen mogelijk, bijvoorbeeld aan Watamu Beach (iets ten zuiden van Malindi)