Vulkanen, jungle & Andes

Dwars door Ecuador loopt de Andes.  De bekende Vulkanen Avenue loopt van Quito naar Cuenca, twee prachtige historische  steden terwijl je al reizend van vulkaan naar vulkaan de oude Incacultuur telkens kleurrijke taferelen oplevert.

  • Vulkanen, jungle & Andes
  • Tarieven

Dag 1 en 2

Vandaag vliegt u naar Quito, de hoofdstad van Ecuador (2800 meter).  Bij aankomst wordt u naar uw hotelletje gebracht. In het hartje van de historische stad ligt het prettige La Rondina. Het hotelletje heeft het typische karakter van Spaanse gebouwen: dikke muren, een patio en een authentiek karakter.

Morgen heeft u tijd om het karakteristieke centrum van Quito te verkennen. Er zijn diverse kerken en kathedralen die de moeite waard zijn, evenals pleintjes en straten. Aan de buitenrand van de stad ligt een groot Maria beeld.  Begeleide stadstour tegen meerprijs mogelijk. 

Dag 3 . Cloud Forest/Mindy . 130 km

Het verblijf is in eenvoudige maar comfortabele kamers in de gastvrije lodge. Maaltijden en wandeltocht met gids inbegrepen.

Dag 4 en 5 . Ibarra . 150 km

Vandaag vertrekt u richting Otavalo, waar op zaterdag een grote markt is en op overige dagen een verkleinde versie (maar nog steeds leuk). De panamahoeden – die van oorsprong uit Ecuador komen! – zijn hier volop te koop. Onderweg maakt u een stop op de evenaar. Verblijf is op haciënda Piman. Piman is een heerlijk plekje in de Chota Vallei, vlakbij Ibarra, waar de combinatie van oud & modern een prettige vertaling heeft gekregen. Ontbijt inbegrepen. In de Chotavallei woont de grootste Afro-Ecuadoriaanse gemeenschap, nakomelingen van Afrikaanse slaven.

De komende dagen brengt u een bezoek aan het speciale El Angel Reserve (facultatief) waar u een bijzondere rijkdom aan flora gaat ontdekken én maakt u een treinritje vanaf Ibarra naar Salinas.

Dag 6 en 7 . Papallactas . 190 km

Na de treinrit gaat de route naar Papallactas en rijdt u door de oostelijke bergreeks Cordillera. Hier en daar schiet de weg over de 4000 meter hoogte. Termas Papallacta is vandaag uw eindbestemming.   Het spa resort ligt in een vallei in de hoge Andes richting de Ecuadoriaanse Amazonejungle. Het landschap en uitzicht is hier prachtig, ondermeer op de Antisana vulkaan. Er zijn warmwaterbaden waar u van kunt genieten. Verder kunt u wandelingen maken door de nevelwouden in de omgeving. Het resort heeft 32 kamers in totaal. 

Dag 8, 9 en 10 . Naar de jungle

In het noordoostelijke puntje van Ecuador ligt het enorme junglereservaat Cuyabeno.  Verblijf in Siona Lodge. Slechts enkele minuten lopen van de lodge begint het regenwoud. Met een beetje geduld kan de weelderige groene vegetatie zomaar haar geheimen prijsgeven en ziet u gekleurde vogels (waaronder papegaaien), orchideeën, bromelia’s, aapjes, schildpadden en wellicht de roze dolfijn. Vlucht naar het Amazonegebied, transfers, excursies en maaltijden inbegrepen. Niet inbegrepen: lokale entrée.

Dag 11, 12 en 13 . Cotopaxi . 100 km

U landt weer op Quito. Vandaag begint u aan de Vulkanenroute en is  de Cotopaxi uw bestemming, de vulkaan van 5897 meter hoog, gelegen in het Cotopaxi National Park. De vulkaan is verpakt in een ijzige gletsjer. Op de flanken leven diverse dieren als lama’s, vossen en wilde paarden. Condors worden regelmatig gespot. De komende dagen staan in het teken van wandelingen in het Cotopaxi park en bij het meer Quilotea. U bent op grote hoogte: 3850 – 4500 meter. Overnachting is bij Hato Verde, een gezellige en gemoedelijke haciënda. 

Dag 16 . Guamote

Op weg naar Riobamba kunt u een uitstapje maken de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador met 6310 meter. De berg is een vulkaan, ook weer bedekt met een gletsjer. Eindbestemming vandaag is Guamote, 40 km ten zuiden van Riobamba. Op wordt hier markt gehouden die momenteel als de leukste markt van Ecuador wordt gezien. Goederen worden nog met goederen betaald, en er is een markt voor vee en kleinvee. Verblijf is bij Inti Sisa. De Belgische non Greta Coninckx heeft hier een community opgericht waar workshops gegeven worden en onderwijs wordt verzorgd. U wordt meegenomen op een tour. De accommodatie is eenvoudig, maar schoon en gezellig. 

Dag 17 . Alausi

Na de Inti Sisa tour gaat de rit naar Alausi  met verblijf in Hosteria La Quinta in Alausi (eventueel zijn 2 nachten in Inti Sisa ook mogelijk). Morgenochtend gaat u met de tren Nariz del Diablo, een spectaculair mooi treinreisje naar Sibambe.

Dag 18 en 19 . Cuenca      

Op weg naar Cuenca is Ingapirca een stop waard, de belangrijkste archeologische plaats van Ecuador.  De ruïne is een overblijfsel van een Incafort waarlangs de weg van Quito naar Cusco liep. Cuenca heeft een nog sterker koloniaal karakter dan Quito. Vooral de kathedraal is een trekpleister. Verblijf in een prettig hotelletje. 

Dag 20 en 21 . Vilcabamba

In Vilcabamba is het leven ‘gewoon’ prettig. De vallei met het zachte klimaat en vriendelijke sfeer is de laatste jaren uitgegroeid tot een plezierige woonplaats voor mensen die de stad willen ontvluchten en de stilte zoeken. Even vriendelijk is uw accommodatie Izhcayluma. Gebaseerd op verblijf in standaardkamer met ontbijt. 

Dag 22, 23 en 24 . Puerto Lopez

Vanaf Loja vliegt u vandaag naar Guayaquil en wordt vervolgens naar Puerto Lopez gereden, een rit van circa 3 uur. De komende dagen verblijft u in Hotel Mandala in een superior kamer op basis van ontbijt.

Vanuit Puerto Lopez kunt u diverse excursies ondernemen in het Machalilla National Park bestaande uit baaien, regenwoud en overige landschappen.  Vaar bijvoorbeeld naar Isla de la Plata om een kijkje te nemen bij de blauwvoet-jan-van-genten of ga snorkelen. Mandala ligt direct aan het strand en is een gezellige, eenvoudige/comfortabele lodge.

Dag 25 . Guayaquil - Amsterdam

Vanavond vliegt u vanaf Guayaquil naar Amsterdam om 20.20 uur.

Dag 26 . aankomst Amsterdam (13.45 uur)

Galapagos

Een verlenging van uw reis met Galapagos is mogelijk. Kijkt u op onze website voor de mogelijkheden of bel ons op 073 599 7283.

Regenwoud

De jungle in het Amazonegebied kan vervangen worden door het regenwoud rondom de Napo Rivier/Cotococha. U hoeft nu niet te vliegen. De reissom ligt lager.

 

 

 

Reissom 

  • € 4.759,00 per persoon 

Inbegrepen: 

  • Intercontinentale vlucht per KLM vanaf Amsterdam naar Quito en retour vanaf Guayaquil in N klasse, alle ontbijten (some continentaal, soms een American Breakfst). In de jungle & Bellavista zijn alle maaltijden inbegrepen. Landkaart en uitgebreid routeboekje met achtergrondinformatie.
  • Volgende excursies: Middle of the World bezoek, begeleide activiteiten Mindo, wandelen in Plylepsis woud, treinreis Ibarra - Salinas, begeleide activiteiten Amazone, fietstour Banos, community tour Guamote, treinreis Devil's Nose
  • Transfer vanaf Quito luchthaven naar hotel in Quito
  • autohuur met volledige afkoop, basis SUV Renault Duster of gelijkwaardig

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven zoals telefoon, wasgoed, fooien ed., overige excursies en entreegelden, brandstof, contractkosten, tweede chauffuer, one-way fee Quito- Guayaquil, reis en/of annuleringsverzekering, bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50), eventuele visakosten en kosten internationaal rijbewijs. 
 

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.