Van droge woestijn tot machtige gletsjer. Rondreis door Chili.

Het langgerekte Chili is een land vol contrasten. De meest droge woestijn ter wereld - Atacama - ligt in het noorden, grenzend aan de Andes waar zoutmeren op hoogtes boven de 4000 meter bijna rimpelloze spiegelbeelden toveren terwijl in het zuidelijke Patagonie de gletsjers van de noordelijke & zuidelijke ijsvelden koude nachten beloven. Chili heeft ongerepte natuur. Voor avontuurs valt er beslist nog iets te ontdekken - zoals de selfdrive via de onverharde route Carretera Austral. 

  • Complete rondreis van noord tot zuid
  • Carretera Austral

Uw route begint in het noorden van Chili waar de woestijnvlaktes en het enorme Andesgebergte de natuur bepalen. U bezoekt hier het Lauca Nationaal Park en de Atacama woestijn met een bezoek aan de Tatio geijzers. Halverwege Chili ligt de vruchtbare Elqui vallei waar een aantal dagen kan worden doorgebracht (optioneel, extra).

In Patagonië staat het merengebied op het programma, evenals de machtige gletsjers die te zien zijn vanuit Torres del Paines.

Maak eventueel een extra uitstapje naar de gletsjers van Argentinië en voeg er bijvoorbeeld nog een stukje Vuurland aan toe. Nog een echt avontuur is het rijden van de Carretera Austral die begint in het groene "klein Zwitserland' van Chili. 

Dag 1 en 2

Vlucht naar Santiago del Chile, de hoofdstad van Chili.  Na aankomst op dag 2 wordt u naar uw hotelletje gebracht en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3, 4 en 5 . San Pedro de Atacama

Na aankomst vliegt u door naar  Calama, de toegangspoort tot de Atacama woestijn waar een auto klaar staat. De komende 3 dagen brengt u door in San Pedro de Atacama. Verblijf in La Casa don Tomas (of kies voor upgrades naar Hotel Altiplanico of Tulor) op basis van ontbijt. Bezoek de zoutmeren op de Altiplanico of boek een uitstapje naar de Tatio geisers. 

Dag 6 . Iquique . 489 km

Iquique ligt aan de oceaan, zo'n 50 kilometer verwijderd van de noord-zuid route Panamericana. Vandaag rijdt u via goede wegen naar deze stad aan de kust. De stad aan de voet van een gebergte heeft enkele architectonisch mooie gebouwen aan brede boulevards. Iquique is rijk geworden door de nitraatmijnen op de hoogvlaktes in het binnenland. Verblijf in een 4* hotel.

Dag 7 en 8 . Codpa . 170 km

Zo’n 115 km ten zuiden van Arica ligt Codpa op 1852 meter hoogte. Codpa ligt in de gelijknamige vallei, een klein dorp met Pre-spaanse wortels. De smalle vallei is vruchtbaar en heeft een heerlijke temperatuur. Vanuit het dorp kun je een fietstochtje maken naar de petrogliefen.

Onderweg kunt u een kijkje nemen bij een voormalig  gerestaureerd nitraatmijnstadje en naar de Gigante de Atacama rijden.

Dag 9 . Putre . 160 km

Putre is sinds mensenheugenis een belangrijk knooppunt aan handelswegen tussen de hooggelegen Altiplano en de kuststreek. Het dorp diende als overnachtingsplaats, handelslocatie en verdedigingsbolwerk. Toeristen verblijven hier vooral om het nationale park Lauca te bezoeken. Lauca ligt op 4400 meter en is in 1970 in het leven geroepen ter bescherming van het vogelleven. Behalve deze rivier liggen her en der diepblauwe vulkaanmeren omzoomd door witte zoutranden en olijfkleurige veenachtige weidegronden die bofedales worden genoemd. 

Dag 10 . Arica . 145 km

Vandaag rijdt u terug naar de kust waar u in Arica overnacht en uw auto inlevert. 

EXTRA: voeg enkele dagen ontspannen in de Elqui vallei toe, een vruchtbare vallei met wijngaarden en sterrenwachten. 

Dag 11 en 12 . Pucón

U vliegt vanaf Arica via Santiago naar Temuco waar uw volgende auto klaar staat. Het is tijd om het merengebied te verkennen. Verblijf is in Pucon in hotel Antumalal inclusief ontbijt. 

Dag 13 en 14 . Huilo Huilo . 210 km

Huilo Huilo is een 60.000 hectare groot prive natuurpark aan de voet van de Choshuenco vulkaan. Paardrijden, wandelen, skiën of mountainbiken zijn volop mogelijk. Verblijf is in het hele bijzondere hotel Nothofagus in Huilo Huilo inclusief ontbijt. 

Dag 15 . Puerto Varas/Puerto Montt . 240 km

Vanaf Huilo Huilo rijdt u rustig richting Puerto Montt vanwaar u morgen vliegt. Overnachting is in Puerto Varas. 

Combinaties

  1. met Bariloche in Argentinië. Neem de route per boot-bus-boot.
  2. Ga op avontuur en verleng met de Carretara Austral. Vraag ons naar de uitgebreid uitgewerkte routes

Dag 16 . Puerto Natales . 240 km

Aankomst in Punta Arenas waar opnieuw een auto klaarstaat. Uw eerste bestemming is Puerto Natales. Vooral de mylodon grot is een bezoekje waard. 

Dag 17 en 18 . Torres del Paines . 80 km

Het nationale park Torres Del Paine dankt haar naam aan oprijzende granieten rotsen die de vorm van torens hebben in een het landschap van de Patagonische steppe. Langs de hellingen van de toppen komen gletsjers naar beneden glijden. Maak een lange wandeling of vaar met een bootje over het Lago Grey richting de gelijknamige gletsjer en geniet van de immense schoonheid.  Verblijf op basis van ontbijt in Hosteria Pehoe, dat aan de rand van het park ligt.

Ook naar de Perito Moreno?

Wilt u ook  de grootste en machtigste gletsjers van Zuid-Amerika zien? De Perito Moreno ligt in El Calafate (Argentinië) en biedt een spectaculaire en onvergetelijke belevenis. Hoewel de meeste gletsjers dagelijks afnemen in grootte vormt Perito Moreno daarop de uitzondering. Deze gletsjer groeit nog elk jaar. Vanaf Torres del Paines rijdt u naar El Calafate (circa 350 km) voor een verblijf van 2 of 3 nachten. 

Dag 19 . Punta Arenas

U rijdt terug naar Punta Arenas vanwaar u morgen naar Santiago vliegt. Ten noordwesten van de stad (65 km) ligt een kolonie van de Magellaen pinguïn die tussen half oktober en half maart dagelijks bezocht kan worden. 

Dag 20

Vlucht naar Santiago waar u de komende nacht in een rustig hotelletje verblijft.

Dag 21 en 22

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Europa. Aankomst dag 22. 

Reissom - 22 daagse reis door Chili (2020)

  • € 3.476,00 per persoon 

Inbegrepen:  gebaseerd op laagseizoenstarieven, overnachtingen zoals genoemd in sfeervolle en comfortabele  lodges en hotels (gemiddeld 3,5 - 4* niveau) inclusief ontbijt,  autohuur met volledige afkoop op genoemde locaties, basis middenklasse Chevrolet Aveo 4-deurs, benodigde transfers in Santiago en Calama
 

Niet inbegrepen:  Internationale + binnenlandse vluchten (vanaf 2050 euro), grensovergangspermit Chili-Argentinië, one way fees Calama - Arica en Temuco-Puerto Montt, brandstof, contractkosten, 2de chauffeur, entreeprijzen en/of excursieprijzen, overige maaltijden, reis- en/of annuleringsverzekeringen, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50)
 

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.

 
Onze reizen zijn op maat aan te passen. Liever langer naar het merengebied? Laat het ons weten en samen passen we uw reis aan, bijvoorbeeld door het noorden rondom Arica te vervangen door meer dagen in Patagonië. Zie verder onze website voor een luxere versie van bovenstaande reis en verlengingen met de avontuurlijke Carratera Austral. Ook verlengingen naar Argentinië mogelijk, bijvoorbeeld naar Salta vanuit Atacama, naar  Bariloche vanuit Puerto Montt/Varas en naar Ushuaia en/of El Calafate in Patagonië.

Foto's mede dank aan www.antwanjanssen.nl 

De Carretera rijden betekent rijden op ongebaande wegen. Veel toeristen kent deze route nog niet, die qua natuur echter ongerept en afwisselend is. Zo glijden meren, gletjsers en regenwoud aan je voorbij. De weg is grotendeels van gravel, meestal in redelijke staat, maar de kilometers vragen zo wel de tijd. Overnachtingen zijn in overwegend gezellige hosteria’s die soms comfortabel en soms eenvoudig zijn. 

Vraag ons naar de mogelijkheden en offerte op maat, bijvoorbeeld in combinatie met een sleepout bij een gletsjer of een avontuurlijke merenoversteek.