Patagonie in detail

Met deze reis door Patagonie ontdekt u al het moois van het meest zuidelijke stukje van de wereld. Maak excursies naar machtige gletsjers, bezoek mooie nationale parken en eindig uw reis met de opzwepende tango.

  • Overzicht reisschema
  • Tarieven

Dag 1.

Vandaag vliegt u per KLM rechtstreeks naar Buenos Aires.

Dag 2 en 3: Ushuaia

U arriveert vroeg. Een p[aar uur later vliegt u door naar Ushuaia. Bij aankomst staat uw huurauto klaar. De wind, ongerepte natuur: nergens ter wereld is het 'einde van de wereld-gevoel' zo sterk als op Vuurland. Het stadje Ushuaia kent meestal een gezellige drukte. De schepen naar Antarctica vertrekken bijvoorbeeld vanaf hier. Bezoek Tierra del Fuego Nationaal park en maak een boottocht over het Beagle kanaal.

Dag 4: Cerro Sombrero . 450 km

Op weg naar Chileens Patagonie maakt u een tussenstop in Cerro Sombrero. Bezoek onderweg de koningspinguins (alle dagen, behalve maandagen). Dit is zeer speciaal; andere kolonies zijn alleen op Antarctica of op de Falkland eilanden te vinden.

Dag 5: Punta Arenas . 125 km naar Porvenir

Vandaag begint de Patagonische oversteek. Daarvoor moet u met de ferry. U kunt de ferry nemen naar Punta Delgada, maar interessanter is de ferry vanaf Porvenir naar Punta Arenas. Punta Arenas is een plezierige stad met een plaza vol historische panden en een maritiem museum.

Dag 6 en 7: Puerto Natales . 250 km

U rijdt over de vlaktes van Patagonie en kunt onderweg een pinguinkolonie bezoeken. Puerto Natales ligt aan de Ultima Esperenza baai vanwaar boottochtjes vertrekken die de omliggende fjorden laten zien. Bezoek ondermeer de Milodon grot met een reconstructie van een reuzenluiaard.

Dag 8 en 9: Torres del Paine . 90 km

Het nationale park Torres del Paine dankt haar naam aan oprijzende granieten rotsen die de vorm van torens hebben in een landschap van Patagonische steppe. Langs de hellingen van de toppen komen gletsjers naar beneden glijden. Maak een lange wandeling of vaar met een bootje over het Lago Grey en geniet van de immense schoonheid. Verblijf op basis van Pampa Lodge in het Rio Serrano gebied op korte afstand van het park, inclusief ontbijt.

Bijzonder verblijf - overnacht in een yurt of dometent

Kies voor een verblijf inclusief alle excursies in een luxe lodge als Patagonia Camp, waarbij u overnacht in een heuse Mongolische yurt met sterrendak of kies voor het gezellige EcoCamp. Prijzen op aanvraag.

Dag 10 en 11: El Calafate . 290 km

Vandaag steekt u de grens weer over naar Argentinie en rijdt u naar El Calafate, de gletsjer hoofdstad van Zuid-Amerika. Op de tweede dag ziet u de grootste en machtigste gletsjers van Zuid-Amerika, een spectaculaire en onvergetelijke belevenis.

Tips

  • Nog meer gletsjers zien? Boek dan de boottocht op Lago Argentina en vaar naar de Upsalla gletsjer (of andere als deze niet bereikbaar is).
  • Maak een minitrekking en wandel met ijzers op de gletsjer!

Dag 12 en 13: El Chaltén . 215 km

Een makkelijke en niet al te lange rit vandaag naar El Chaltén. Mount Fitz Roy is het boegbeeld van dit kleine dorp. Er zijn talrijke wandelingen te maken in het park rondom deze berg, een waar paradijs voor de echte wandelaar. Verblijf is in een leuk boutique hotelletje.

Dag 14 en 15: Buenos Aires

U rijdt terug naar El Calafate, levert uw huurauto in en vliegt naar Buenos Aires. Na aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar uw boutique hotel in de leuke wijk Palermo gebracht.

De stad is een grote verrassing waar u zowel Rome, Barcelona en Parijs kunt herkennen, Vergeet niet om naar een Tangodinnershow te gaan! Een halve dag te voet, fiets of openbaar vervoer met onze Nederlandse gids is reeds inbegrepen.

Dag 16 en 17:

Uw vlucht vertrekt halverwege de middag van dag 16 en komt dag 17 aan in Amsterdam.

 

Patagonie in detail - 17 daagse reis (2020)

Reissom per persoon     € 4.079,00 per persoon inclusief alle vluchten

Inclusief

Alle vluchten (KLM in N- klasse) gebaseerd op laagseizoenstarieven, overnachtingen, transfer waar nodig (Buenos Aires), autohuur met
volledige afkoop op genoemde locaties, basis middenklasse Chevrolet Aveo 4-deurs, fietsen met gids in Buenos Aires.

Exclusief:

Tweede chauffeur brandstof, ONE WAY Fee tussen Ushuaia & El Calafate, entreeprijzen en/of excursieprijzen, grenskosten naar Chili, overige maaltijden, reis- en/of annuleringsverzekeringen, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien. Bijdrage calamiteitenfonds (2,50)

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.