Het geheim van het noorden

Het noorden van Argentinië is een onontdekt geheim. Rijdend over de Ruta 40 reist u van de wijnstreek rondom Mendoza naar de nog onbekende maar zeer bijzondere natuurparken Talampaya en Moonvalley. De route naar Cafayate en Salta is verbazingwekkend mooi en afwisselend en leidt langs dorpjes als Cachi dat makkelijk als decor voor een Zorro-aflevering had kunnen dienen. De reis eindigt bij de paradijselijke watervallen van Iguazu.

  • Reisschema
  • Tarieven

Dag 1.

Vandaag vliegt u naar Buenos Aires.

Dag 2, 3 en 4 . Buenos Aires

Buenos Aires is een grote verrassing waar u zowel Rome, Barcelona en Parijs kunt herkennen. Niet voor niets wordt Buenos Aires de meest Europese stad buiten Europa genoemd. Verblijf in een prettig boutique hotteletje (3*+) in Palermo. Upgrade naar een 4* boutique hotel mogelijk. Inbegrepen is een halve dag fietsen door Buenos Aires met onze Nederlandstalige gids.

Dag 5 en 6 . Mendoza

Vandaag vliegt u naar Mendoza. Bij aankomst op de luchthaven staat een auto klaar. Mendoza is de belangrijkste wijnstreek van Argentinië. Er zijn statige estancias. Op de achtergrond verrijzen de hoge toppen van de Andes. Verblijf op de comfortabele wijnfarm Club Tapiz, inclusief ontbijt.

Dag 7 . Villa Union

De komende dagen gaat u het geheim van Argentinië ontdekken. De route naar Villa Union is prachtig en brengt u langs twee hele mooie parken: Talampaya & Moonvalley. Beide parken liggen zo'n 80 km voor Villa Union. Als u beide wilt bezoeken, heeft u een volle dag nodig. Overnachting in een 3* hotteletje: eenvoudig maar netjes.

Dag 8 en 9 . Valle de Chanarmuyo

Verbazigwekkend mooi is de rit die u via Chilecito gaat maken. De weg kronkelt over bergpassen en door valleien. Aan het einde van de dag arriveert u in een wijngebied in de Rioja provincie en verblijft hier op een comfortabele wijnfarm.

Dag 10 en 11 . Cafayate

De route via Belen naar Cafayate is deels over gravel. De komende nachten verblifjt u in Cafayate, een mooi stadje met Spaanse invloeden in het hart van het Torrontes-wijngebied. Verblijf is ook hier op een prettige wijnfarm. Bezoek bijvoorbeeld de Quabrada de las Conchas, ook weer zo'n prachtig natuurgebied.

Dag 12 . Cachi

Via een schilderachtige gravelroute rijdt u vandaag naar Molinos en Cachi. Cachi is een charmant dorpje met een mooie kerk. Het zou als decor voor een Zorro film kunnen doorgaan. Verblijf in een karakteristiek hottelletje met dikke witgekalkte muren.

Dag 13 en 14 . Salta

Via het park Nacional los Cardones met metershoge cactussen rijdt u naar Salta, een stad met zo'n 'lekker-leven' sfeer. Mooi weer een goede restaurants maken je dag helemaal af. Verblijf in een prettig boutique hotelletje.

Dag 15 en 16 . Purmamarca

Een dorpje met typisch Indiaans karakter is beslist Purmamarca. Stoffige straatjes, een marktplein met Indianenvrouwen die hun poncho's, tamboerijnen en omslagdoeken verkopen. Rondom het dorp tekenen de fantastische kleuren van de Cerro de los Siete Colores - de berg met zeven kleuren - zich af. Bezoek vanuit dit dorp Salinas Grandes, de zoutvlakte die op 3450 meter hoogte ligt. Noordwaarts van Purmamarca liggen de voormalige Inca nederzettingen Tilcara en Humahuaca. Verblijf in La Comarca, aan de rand van het dorp.

Dag 17 en 18 . Iguazu

Aan het einde van de middag vliegt u naar Iguazu. Bij aankomst staat uw transfer klaar. Op dag 18 bezoekt u de Argentijnse watervallen op eigen gelegenheid. Op dag 19 vertrekt u naar de Braziliaanse kant om de watervallen te zien en daarna in te checken voor uw vlucht via Sao Paolo naar Amsterdam. Verblijf is in Iguazu in La Aldea de la Selva. Upgrades mogelijk.

Dag 19 en 20 .

Uw vlucht vertrekt halverwege de middag en komt de volgende dag aan in Amsterdam.

 

Het geheim van het noorden - 20 daagse reis (2020)

Reissom per persoon     € 3.639,00 per persoon inclusief alle vluchten

Inclusief

Alle vluchten (KLM in N/R klasse) gebaseerd op laagseizoenstarieven, overnachtingen, transfer waar nodig (Buenos Aires, Iguazu), autohuur met
volledige afkoop op genoemde locaties, basis Toyota Etios 4-deurs,  fietsen met gids in Buenos Aires, dagtocht watervallen Iguazu aan Braziliaanse zijde.

Exclusief:

Tweede chauffeur brandstof, ONE WAY Fee tussen Mendoza & Salta, entreeprijzen en/of excursieprijzen, overige maaltijden, reis- en/of
annuleringsverzekeringen, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien. Bijdrage calamiteitenfonds (2,50)

Hoogseizoenstoeslag
Vluchten gebaseerd op laagseizoensprijzen. Hoogseizoen (1 juli t/m 22 aug & 13 – 29 dec): 185 euro pp meerprijs voor dezelfde klasse.

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.