Argentinie: eeuwige sneeuw en tropische jungle

De tango van Buenos Aires, de meest Europese stad van Zuid-Amerika, de uitgestrekte vlaktes op de pampa, de enorme hoogte van het Andesgebergte, de machtige gletsjers van Patagonië, de nieuwsgierig makende sporen van Incacultuur in het noordwesten, levensgrote cactussen, de uitstekende wijnen en misschien wel de mooiste watervallen ter wereld bij Iguazu: de twee langgerekte landen in het zuidelijkste puntje van Amerika hebben veel te bieden. In welk land kun je van het eeuwige ijs naar de tropische jungle reizen?

  • Reisschema
  • Tarieven

Dag 1

Vandaag vliegt u naar Buenos Aires, per KLM of Air France. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, een leuk boutiquehotel.

Dag 2 en 3 . Buenos Aires                 

De komende twee dagen verkent u Buenos Aires. De stad bruist van leven en u zult ongetwijfeld karaktertrekken van Rome, Barcelona en Parijs herkennen. De stad is natuurlijk beroemd om de tangoshows.  Verblijf in een leuk boutique hotelletje in Palermo of gelijkwaardig.

Extra: wij boeken voor u een middag te voet, fiets of openbaar vervoer met onze locale Nederlands sprekende gids. Op zaterdag en zondag is het rustig in de stad en is het heerlijk om te fietsen. Op werkdagen - als het verkeer drukker is - is de tour naar keuze per fiets of openbaar vervoer. 

Dag 4 en 5 . Puerto Madryn – Peninsuala Valdés

(binnenlandse vlucht + autohuur)

In de vroege ochtend vliegt u naar Trelew, de toegangspoort tot schiereiland Valdés. Uw auto staat klaar. De komende twee nachten verblijft u in het mooie Territoria in Puerto Madryn. Als er nog tijd is, kunt u op weg naar uw hotel een ritje naar een grote pinguïnkolonie en een ritje door Gaiman maken, een dorpje met boerderijen dat doet denken aan Wales.

Het schiereiland is bekend om het zeeleven: de walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s. Erg leuk is de boottour vanaf Puerto Piramides en raden wij u aan om te boeken. Daarna heeft u tijd voor een rondrit over het schiereiland.

Dag 6 en 7  . naar Ushuia  

(binnenlandse vlucht + autohuur)     

De wind, de ongerepte natuur: nergens ter wereld is het ‘einde van de wereld-gevoel’ zo sterk als op Vuurland. Het eiland is zo groot als Denemarken met slechts 100 000 inwoners waarvan 60% in Ushuaia woont. Het stadje kent meestal een gezellige drukte. De schepen naar Antartica vertrekken vanaf hier. Bij aankomst staat uw auto klaar. Op dag 7 heeft u alle tijd de omgeving, inclusief het nationale park, te verkennen.

Tip: Zelf rijden vanaf Ushuia naar El Calafate: ervaar die eindeloze steppe van Patagonië.

Dag 8, 9 en 10 . El Calafate

(binnenlandse vlucht + autohuur)                     

Vandaag vliegt u naar El Calafate, de toegang tot de meest machtige gletsjers van Zuid-Amerika en het Andes gebergte. Ook hier staat weer een auto klaar. Verblijf in een leuk designhotel.

Op dag 9 rijdt u naar de grootste en machtigste gletsjers van Zuid-Amerika:  Perito Moreno. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke belevenis. Hoewel de meeste gletsjers dagelijks afnemen in grootte vormt Perito Moreno daarop de uitzondering. Deze gletsjer groeit nog elk jaar. Op dag 10 kunt u de bootexcursie naar de gletsjer Upsala boeken. Als u deze boottocht niet wilt maken, kunt u besluiten een dag extra in Bariloche te boeken.

Uitstapje naar Chili

Aan de Chileense zijde ligt het Parque Nacional Torres del Paine. Granieten rotsen rijzen loodrecht omhoog tot ongeveer 2000 meter. Een deel van de bergen is met ijs en gletsjers bedekt, waaronder de gletsjer Grey. U kunt uw reis uitbreiden met 1 dag Puerto Natales (of Punta Arenas als u vanaf Ushuia rijdt)  en 2 dagen Torres del Paine.

 Dag 11 en 12 . Bariloche

(binnenlandse vlucht + autohuur)

 Vandaag staat een vlucht naar Bariloche op het programma waar u de komende twee nachten verblijft. Ook hier staat een auto klaar.  Er zijn diverse mooie routes rondom het meer Nahuel Huapi te rijden. U kunt ook kiezen voor de 7 meren route naar San Martin, maar dan heeft u een extra dag nodig. Het Nahuel Huapi National Park is voor de Argentijnen wat Banff is voor de Canadezen: pure natuur in allerlei variaties, met meren, bergtoppen en verschillende type ecosystemen. Lekker rondwandelen door de stad is ook leuk, vooral als u daarbij een chocolaterie bezoekt. Bariloche is beroemd om haar chocolademakers! Verblijf in Design Suites of gelijkwaardig.

Dag 13, 14 en 15 . Mendoza

(binnenlandse vlucht, autohuur)

De volgende vlucht brengt u in Mendoza.  Mendoza is de belangrijkste wijnstreek van Argentinië; hier klopt het hart van de wijn. Er zijn prachtige landhuizen (estancia’s) met weidse wijngaarden terwijl in de verte de hoge toppen van de Andes verrijzen. Geniet hier de komende drie dagen van een verblijf op een zeer comfortabele wijnfarm.

Dag 16 en 17 . Cafayate     

(binnenlandse vlucht + autohuur)

Vandaag vliegt u naar Salta. Deze bijzondere stad met nog altijd Spaanse invloeden ligt te midden van een omgeving met prachtige natuur. Nadat u bent aangekomen, staat uw huurauto klaar en rijdt u naar Cafayate, de wijnstreek van het noorden. Ook hier ziet u prachtige estancia’s met Spaans karakter.

Dag 18 en 19. Cachi

Cachi is een charmant dorpje met een mooie kerk. Het zou als decor voor een Zorro film kunnen doorgaan. Wandel door het rustige dorp over de geplaveide straten en laat i verrassen door de versmelting van de Inca- en Spaanse cultuur.

Dag 20 en 21. Purmamarca

Een dorpje met typisch Indiaans karakter is beslist Purmamarca. Stoffige straatjes, een marktplein met Indianenvrouwen die hun poncho’s, tamboerijnen en omslagdoeken willen verkopen. Rondom het dorp tekenen de fantastische kleuren van de Cerro de los Siete Colores – de berg met zeven kleuren - zich af.

Meer noordwaarts liggen de voormalige Inca nederzettingen Tilcara en Humahuaca. Dit laatste plaatsje is een echte trekker met kinderkopjes bestrate pleinen, de vele winkeltjes en terrassen. Tilcara is eenvoudiger van architectuur, maar zeker zo vriendelijk.

Dag 22 . Salta

Vandaag rijdt u naar Salta; tijd voor een middagje stadsbezoek, bijvoorbeeld aan het interessante museum gewijd aan de Incacultuur. Overnachting is in een sfeervol guesthouse op loopafstand van een gezellige straat vol restaurantjes.

Dag 23 en 24. Iguazu

Een vlucht brengt u naar Iguazu. Op dag 24 bezoekt u zowel de Argentijnse zijde als Braziliaanse zijde.  Eventueel combineren we de Braziliaanse zijde met de transfer op dag 25. De paradijselijke watervallen leveren prachtige foto’s op.

Dag 25

Vanuit Foz de Iguazu in Brazilie vliegt u per binnenlandse vlucht naar Sao Paolo of Rio de Janeiro. Daar stapt u over op het toestel van KLM en vliegt rechtstreeks naar Amsterdam.

Jungle verlenging

Vanaf Iguazu is het mogelijk de jungle verder te verkennen. Stroomafwaarts liggen enkele lodges die bezoekers toegang geven tot de geheimen van dit ondoordringbare woud.

Dag 26

Aankomst Amsterdam.

Eeuwige sneeuw & tropische Jungle – 26 daagse reis door Argentinië (2020)

Reissom per persoon                                         € 3.219,00 per persoon, exlusief 

Vluchten                                                              schatting: € 2.085,00 per persoon

Inbegrepen

Overnachtingen inclusief ontbijt, transfer waar nodig (Buenos Aires, Iguazu, Salta), autohuur basis Toyota Etios middenklasse 4-deurs, ongelimiteerde
kilometers, luchthavenbelasting (waar nodig) en afkoop Eigen Risico via Europeesche,  fietstocht met gids in Buenos Aires, dagtocht watervallen Iguazu aan
Braziliaanse zijde met transfer naar de luchthaven
 

Niet inbegrepen:

Vluchten, tweede chauffeur brandstof, ONE WAY fees (indien van toepassing),  entreeprijzen en/of excursieprijzen, overige maaltijden, reis-
en/of annuleringsverzekeringen, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien. Bijdrage calamiteitenfonds (2,50)

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.